belki ilginizi çeker
  1. · metronom
  2. · derste zaman geçirmek için yapılan şeyler
  3. · ibret alınması gereken çaylaklık girileri
  4. · avril lavigne
  5. · orgazmdan daha zevkli anlar
  6. · bana bir masal anlat baba
  7. · gitarda sağ bileği siken parçalar
  8. · müzik kulağı
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · dudak tiryakiliği
  9. · türk kızlarını istemiyoruz

gitar çalmak  

1. gitar çalmaya çalışmak demek daha doğru oluyor genelde. dürüst bir şekilde çalmaya çalışıyorum diyen kişileri takdir eder başarılarının devamını dilerim.
    (lillith, 09.01.2006 21:31)
  2. en güzel bir duygu. kadına dokunmak, onu sevmek gibi; herşeyi unutmak, hatırlamak ve yeniden yaratmak gibi... *
    (siyah, 09.01.2006 21:44)
  3. (kerrigan, 01.02.2006 00:14)
  4. sinir olmuşumdur "gitar çalmak" pis ciğer eylemine, kızlar için artı bir nitelik hatta bir yanlış niteliği götürebilen bir faaliyettir. hele bir de bas gitar vardır ki... bas..bas..
    (yuziko, 01.02.2006 00:20 ~ 00:21)
  5. (manha de carnival, 11.01.2007 15:30)
  6. bir müzik ensturmanı olan gitardan armonik sesler çıkartabilmedir.

(bkz: akdeniz akşamları)
    (dream endless, 11.01.2007 16:09)
  7. abuk subuk adamların, çalınca kendini bi halt sanması çok güldüğüm durumlardandır. iki akor bilir takar sırtına dolanır ortalarda ümraniye sapığı gibi sırf dikkat çekmek için.
    (aranjor, 11.01.2007 16:50 ~ 16:51)
  8. karizma yaptığına dair çeşitli rivayetler vardır ancak göreceli olduğu için rivayet olarak kalmaya devam edecektir.
    (zebani, 11.01.2007 17:03)
  9. gitar çalmak güzel bir olaydır. aslında sadece gitar çalmak değil, herhangi bir müzik aleti çalmak gerçekten harikadır. ancak bunu ortama hava civa olsun diye veya karı kız düşürmek için değilde, gerçek anlamda ortaya müzik çıkarmak için yapılması gerekir.
    (jamesdean, 11.01.2007 17:10)
  10. çok kolay olan bir eylemdir. amma ve'lakin;

yarısından fazlası "yaratıcılık" değilse buna gitar çalmak demeyiniz. başka bir isim bulunuz.
    (kane, 01.07.2007 14:47)
  11. 4-5 akor öğrenerek ben gitar çalabiliyorum diyen kişilerin yaptıklarını sandıkları fiildir. onlar gitar çalıyorsa joe satriani, steve vai ne yapıyor sorularına cevap bulmak lazımdır.
    (enmn, 07.08.2008 21:53)
  12. öncelikle sabır daha sonra çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmak gerektiren bir şeydir.

nasıl müzik yapacağınıza ve ne ile çalacağınıza da** bağlı tabiki. çalışmak dediysek öyle günde yarım saat değil. günde 3-4 saat ortalamadır. ama ben bu işi adam akıllı yapmak istiyorum derseniz 6-7 saate kadar çıkar bu zaman dilimi. günde yarım saat çalışıp ben işi kotarırım derseniz birkaç akor öğrenip kızlara hava atarsınız ancak. ha maksat kızlara hava atmak ise günde yarım saat bile fazla.

joe satriani, steve vai, john petrucci, paco de lucia vs. gibi adamları izleyip ben bu işi yapamam baksana adamlara demeyin. onlar da insan evladı sonuçta. adamlar senelerini vermişler bu eyleme ve bu hale gelmişler. hak ettikleri yerde de hakkı ile oturuyorlar şu anda.

sevda meselesi bir de. eğer çok fazla seviyorsanız gitarınızı yazıklarımın hepsi kendiliğinden gerçekleşir.

taklitçi olmamak lazım birde. herkesin kendi tekniği vardır gitar üzerinde. ve herkes kendi tekniğini yaratmak zorundadır ki başkalarından farkın olsun. yukarıda saydığım insanların hepsini dinlerken bu kesin şu adam dersiniz. yaratıcılık ve teknik sahibi olmaktan kaynaklanır bu söylem.

eğer hakkını vermeyecekseniz zamanınızı boşuna harcamayın. faydalı olabileceğiniz başka konulara yöneltin kendinizi. zaten yeterince kendini müzisyen sanan insan var alemde. sizde bunların arasına katılıp kendinizi küçük düşürmeyin.

edit : birde metronom kullanın.
    (samalith, 19.04.2009 20:06 ~ 20:14)
  13. yaa ben parmaklarımı nasırlaştırabiliyorum ama cm akoru basamıyorum dedirten eylemdir. bu benim 4. parmağımda var bi boklar ama anlamadım. bi türlü oturmadı tele yaaa...
    (bilebilebiikikere, 08.10.2009 19:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil