"allah beni kahretsin!!!!"çığlığıyla beraber kalbe inen hançere sebep olur bu durum
gitar bilmem kaç bin dolarlık bir
ibanez'se, bi arkadaştan ödünç alınmışsa ve hele hele kırılmışsa pek hayırlara vesile olmayacak bir durum
gitarını arkadaşı gören bireye arkadaşı yere düşmüş gibi iç sızısı yaratacak olay.(bkz:
allah düşmanımın başına vermesin)
gitarım olmasada anlaya bileceğim durum. kişi ağlamaklı olur, duygulanır, kahır olur ama yapacak bişey yoktur.(bkz:
geçmiş olsun)
genelde ruhsuz şahıslar tarafından "parkeye birşey oldu mu, ehiehkehie" şeklinde iğrenç esprilerle karşılanan durum. böyle bir anda sakin olun, derin nefes alın, adama kafa atmayın canınız acıdığıyla kalıyorsunuz.
değişik şiddetlerde acı verir. düşen gitar
unkapanıysa yirmi milyonluk acıdır,
fenderse evlat acısı.
askıdan kurtulduğu ve yere düştüğü ana kadarki görüntüler gece
matrixin çok slow motion görüntüleri gibi geçer durur.
düşüreceksenizde edebiyle düşürmenizi tavsiye ederim,sap üstü sakın ha!
şahsen başıma gelmiş bir olaydır. ancak kılıfının içinde olduğundan ve düştüğü mesafe kısa olduğundan pek bir zarar gelmemişti bereket.
içinin sızladığı andır. korku ile eline alır birşey olup olmadığının kontrol edersin, işte o kontrol anı hayatından bi 250 günü siler süpürür, birşey olmadığının gördüğün anda o aldığı 250 günü geri verir.
iç parçalanmasının doruk noktasıdır. sanki böyle gitar değil de siz düşmüşsünüzdir bir yerlerden, yetmezmiş gibi bir de yuvarlanıp sürüklenmişsinizdir metrelerce. akılda da tek bir cümle yankı bulur, "bi'şey olmasın oğlum.."
yatmadan önce çalıp başucuna koymak gibi bir gaflet yaparak daha sabah olmadan gecenin karanlığında yüzünüzün sağ tarafında bir acı,donk diye ahşap sesi ve sonrasında gelen tel titreşimi sesleri ile uyanmanıza neden olabilecek hem bedeninizi hem de içinizi acıtabilecek düşme.
olmadan bile her an olacakmış hissine kapılıp "nolur sus söyleme öyle!" dedirtecek ciddi hadisedir. hele hele gitarınız yekpare harikası
jackson sl1 soloist'se bunu düşünmek bile terler döktürür adama şu giriyi yazdığım andaki gibi. sap bir yerde gövde bir yerde tecavüze uğramış kadını andırır tahminimce. aman dikkat yazıktır o alete.
düşüşten sonra soğukkanlı bir biçimde sap ayarının gözden geçirilmesi gerektiği,gitarınızdan çok sıkılmış olsanız bile yapmamanız gereken bir aktivitedir.
kesinlikle bol adrenalin içerin aktivite. benim de başıma geldi evet. biricik jackson ımı ( mükemmel olmasa da severim benim gitarım) yatağın üzerindeki anfiyi ayarlamak için sol bacağıma dayamıştım. sonra eed o düştü. klavye önde duran dolabın alt rafına çarptı. korkuyla aldım elime. hangi tele vursam normal ses çıkmıyordu hepsi ince seslerdi. sonra sakinleştim ve baktım ki vidalı olan klavye çarpmanın etkisiyle kalkmış ve teller 21.perdeye çarpıyor. hemen aldım yıldız tornavidayı giriştim. düzeldi. teşekkürler dove
*
bazen iyi şeylere de vesile olur. mesela erkan üstad
* havaalanında bir gitarını yere düşürdükten gitarı denemiş ve sonra sevinmiştir "işte aradığım ses!" diye.
(galak, 04.08.2007 17:52 ~ 17:53)
sahnede çaldığımız sırada bir arkadaşın takamine akustik ile gözümün önünde gerçekleştirdiği, benim içimin burkulmasına ve gözlerimin dolmasına sebep olan hareket.
iç parçalayan hadise..bir de tam düşerken görülürse,ellerinizin arasından son anda kayıp giderek boşluğa yuvarlanan sevgiliyi görmüş gibi hisseder insan...
ve sonrada oturup ağlamak diye bitecek cümlenin başı, nedeni.