mercan yokuşunda polonya pazarında bir kartonu winstondan ucuza gelen sigara. içinde ot falan yoktur ama harbiden çarpar adamı. hele bir de filtresizi...
yıllar önce fransa'da doğan fakat ekonomik şartlar nedeniyle üretimine son verilen,entellektüel kesimin rehabet gösterdiği sigara markası.şu an ise bir türk girişimci tarafından tekrar canlandırılmış ve izmir'de üretilmeye başlanmıştır.
üflenti aday adayı gençlerin uydurduğu şehir efsanelerinden birine ev sahipliği yapar bu şirin fransız sigarası. zira fransada esrar legal olmamasından kelli içinde böyle bir şey yoktur. sert sigaradır vs.dir ama sadece sigaradır. şehir efsanesinin bir getirisi olarak
"fffüüüüüt" şeklinde derin nefeslerle içine çekmeye çalışan salaklar tarafından sıkça kullanılır.
captain black den tadı çok daha değişik olan sigara markası, içimi serttir, keyfi hoştur, bir de çok kötü kokar. ilk içtiğimde yarım saat öksürük tutmuş olmasına rağmen alışınca vazgeçilemeyen sigara.
sevgilimin en sevdiği sigaradır. fransız sigarasıdır a bout de souffle de sıklıkla rastlayabilirsiniz... filtresizini içtiğiniz de ağzınıza tütün gelir kötü tad bırakır. çok koku yapar cafe de içmek tavsiye edilmez...
slash'in sigarası! en azından velvet revoler'da çalarken içtiği sigaradır, zira guns n roses döneminde use your illusion'ın iç kapağı referans alındığında paşamızın o zamanlar marlboro içtiği çıkarımında bulunabiliriz. uzatmaya gerek yok, mavi bir kutusu olan, slash'in kullandığı sigaradır.
(bkz: ne dedim ben)
tehlikeli bir sigara efendim. insanın boğazını yumruk gibi sıkar. acaip bir kokusu vardır. eğer bir kişi ilk defa sigara içiyorsa bir daha içmez heralde bu sigarayı içtikten sonra.
kesinlikle radiohead dinler iken içilmemesi gereken sigaradır,hayır sigarada zaten potansiyel vardır,radiohead ise bir yandan,hele bi de şahsınıza münhasır acılarınız varsa,kişiyi farklı alemlere götürebilir.
ama gene de candır.canandır.
(bkz: kendimden biliyorum)