madem ki istiyorsun öyleyse durma git
beni düsünme rahat ol yalniz kalabilirim
sen de bilirsin hiçbir sey sonsuza dek sürmez
hatta her an yeniden sevebilirim
olmazdi ben de biliyorum haklisin haydi git
korkma seninle gerçekten dost olabilirim
aslinda ben de uzun zamandan beridir sana
ayrilmak istedigimi söylemedim haydi git
git...
git...
git... me dur ne olursun
gitme kal yalan söyledim
dogru degil ayriliga daha hiç hazir degilim
aramizda yasanacak yarim kalan birseyler var
gitme dur daha simdiden deliler gibi özledim
ıkimiz için de dogru olan böylesi git
ınan bana sandigin kadar üzgün degilim
ıçimde yepyeni bir hayata baslamanin
sevinci ve heyecani var artik git
metro'nun çok güzel bir şarkısı. gerek sözleri gerek melodisi olsun hepsi harikulade
sözler:
gitme demek çok zor inan kendini yenmeli insan
arkamızda hep yarım şarkılar bıraktık....
git ardına bakma gözyaşlarımı silerim sonra
ben hep yalnız yürüdüm karanlıkta bu sokakta
sonrası yok ben biliyorum aşklar bi kere biter
arkamızda hep yarım şarkılar bıraktık....
çok güzel bir sezen aksu şarkısıdır. kararsızlıklarla doludur. önce gitmek isteyen kişiye durmamasını ve gitmesini söyler fakat henüz ayrılığa hazır olmadığı için en güzel sesiyle "git.. git.. git.. git..me dur ne olursun der" sonra tekrar "ikimiz için de doğru olan böylesi git" der. aslında burda sezen aksu'yu gollum'a benzetebiliriz. bu şarkıdaki değişken olan ruh hali gollum'un frodo için "he is our massster" ve "they stoled it from ussss" sözleri arasında gidip gelmesi gibidir.
git. gitsene arkadaşım. ne diyorum ben sana gitsene yahu. ama bak yakışmıyo bu gitmemek istemeler sana. bence git sen hemen git gözüme görünme .hâla duruyor bak. nıç nıç bela mısın kardeşim gitsene vallahi özlemiceğim seni yemin ederim. iyi be gitmezsen gitme ben gidiyorum. eyvallah
(bkz: gülümsüne ithafen sevgilerimle)
irem'in klibinde natalia oreiro'nun vahşi güzel adlı dizisinde oynayan sarışın elemana benzer -hatta belki de o, ta kendisi- birini barındıran, fena olmayan şarkısı.
sing your song yarışmasında birinci olan 6. cadde grubunun bir şarkısı. aynı zamanda profesyonel olarak müzik hayatına devam etmek istemeyen grup elemanı onur ela dolayısı ile solo albüm çıkartan emre aydın' ın yeniden yorumladığı, afili yalnızlık albümünde 2. sırada bulunan şarkı.
git gideceksen bekleme
farklı değilsin sen de
gideceksen bekleme
“adam olmaz” dedin senden
“adam nedir” dedim içimden
fark etmezdi değişseydim
güvenseydim ya da salıverseydim
git gideceksen bekleme
farklı değilsin sen de
gideceksen bekleme
git gideceksen bekleme
başka bir şey söyleme
gideceksen bekleme
“artık olmaz” dedin senle
“çok eskitti beni bu hikaye”
“tamam” dedim “tamam kabul”
laf anlatılmaz ki gerçeğe
ben üşümem sen geç beni
sıkı giyin kandırma kendini
bir şairin şiirinden ibaret
tüm bildiğin büyük ihtimalle..
"madem ki istiyorsun öyleyse durma git
beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim
sen de bilirsin hiçbir acı sonusuza dek sürmez
hatta her an yeniden sevebilirim
olmazdı ben de biliyorum haklısın haydi git
korkma seninle gerçekten dost olabilirim
aslında ben de uzun zamandan beridir sana
ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git
git, git...
"...insana böyle bi efelik gelir ilk önce. daha doğrusu, yani, hepimiz bildiğimiz halde ilişkilerdeki iktidar mücadelesini; kendimize yeniliyoruz, aynı numaraları döne döne yapıyoruz. yani, o karşısındakini tartıyo o sırada. yani, ben çok yaptım da. bi sallıyosun, bi gidiyo. bırakınca, işte o zaman çok fena oluyor. peki diyip giden bütün oyunu bozuyo. ondan sonra "..me" demesi, dünyanın en onur kırıcı şeyi. yani, nereden çeviriceğini, ne dümen yapıcağını, şaşırıyo insan. onun için ben artık değiştim yani. direk "gitme, otur" diyorum ya, "şimdi napıcan?" diyorum. hani gitcen de ne olucak, başka bişey mi olucak? yine de tabi bu şarkılar çok şiddetli bi aşk sırasında yazıldığı için, acayip bir gerçeklik. ama kan, cinayet.. yani, ortalığı kan.. tabancayla kovaladım adamı. evet, yemin ediyorum. içi boştu gerçi ama, tabancayla kovaladım. uzun namlulu smith wesson. benden büyük tabanca. levent sokaklarında. naapsın? o da dünya değiştirdi..."
...me dur ne olursun
gitme kal yalan söyledim
doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim
aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var
gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim.
ikimiz için de doğru olan böylesi git
inan bana sandığın kadar üzgün değilim
içimde yepyeni bir hayata başlamanın
sevinci ve heyecanı var artık git.
adınla başlayıp adınla bitiremediğim cümleler kadar yalnız bırak beni... durma karanlıklarımda, durma hatıralarımda, artık sadece git... bırak, hayat boyu sensizlik yerine ölümler diz çöksün ayak dibime... bırak günahların dökülsün soğuk ve yalan gözlerinin gezindiği küçük avuç içlerime... hadi git... biz seninle rüya olmaktan öteye geçemedik, hep tek ve yalnız bıraktın beni! hiçbir zaman acıyı sırtlanıp, mutluluğu gülümsetmedin bana! hadi git... dudaklarında daha fazla kanamasın, daha fazla ağlamasın hatıraların, öldürüp öldürüp gittin sevgisiz, bir kere olsun yaşatmadın! hadi git...