|
|
- genelde item id'lerini göstermek için dünyada kullanılan # işareti yerine @ işaretinin sözlükte kullanılmasının sebebi tesadüfidir.
2004 şubat'ında, tam bu giriden iki yıl önce sözlüğü tasarlarken ilk önce giri numaralarında # işareti kullanmış fakat bunları linklerken dünya henüz toz bulutu olduğu için ve wondrous kulun urlencode gibi bir olaydan haberi olmadığı için url'ler goster.php?t=#1 şeklinde linklendi. url içinde plain text biçiminde bulunan # işareti de browser'larca anchor'u adresleyen bir yapı olarak algılandığı için alternatif bir karakter aradım, gözüme en güzel @ işareti gözüktü, onu giri numaralarının başına eklemeye başladım.
o zamandan beri kadere inanırım.
- (bkz: tamam güzel olmuş)
(dlord, 28.02.2006 14:10)
- $ işareti kullanılsaydı daha zengin gösterirdi, diyor. ve son noktayı koyuyorum..
- (bkz: at işareti)
- ingilizcede bir şeyin bir yerde olduğunu ifade etmek için @ işareti kullanıbilir çünkü "at" bu anlamdadır.
örneğin "john @ school" kısaltmasını kullandığınızda "john okula gitti" demiş olursunuz. "genolog 2522476'da rerörerö diyor" anlamına gelmesiyle, girilerin öncesinde @ işareti, sıralama anlamına gelen #'den daha şık olduğunu söylemek çok doğru bir ifade olur.(genolog, 03.07.2008 21:16 ~ 21:16)
|