belki ilginizi çeker
  1. · at işareti
  2. · urlencode
  3. · tamam güzel olmuş
  4. · giri
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · aşk
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · efsunlu
  9. · roberto carlos un fenerbahçe ye transferi

giri numarasında at işareti kullanılmasının sebebi  

1. genelde item id'lerini göstermek için dünyada kullanılan # işareti yerine @ işaretinin sözlükte kullanılmasının sebebi tesadüfidir.

2004 şubat'ında, tam bu giriden iki yıl önce sözlüğü tasarlarken ilk önce giri numaralarında # işareti kullanmış fakat bunları linklerken dünya henüz toz bulutu olduğu için ve wondrous kulun urlencode gibi bir olaydan haberi olmadığı için url'ler goster.php?t=#1 şeklinde linklendi. url içinde plain text biçiminde bulunan # işareti de browser'larca anchor'u adresleyen bir yapı olarak algılandığı için alternatif bir karakter aradım, gözüme en güzel @ işareti gözüktü, onu giri numaralarının başına eklemeye başladım.

o zamandan beri kadere inanırım.
    (wondrous, 28.02.2006 00:56 ~ 00:58)
  2. (dlord, 28.02.2006 14:10)
  3. $ işareti kullanılsaydı daha zengin gösterirdi, diyor. ve son noktayı koyuyorum..
    (denizbalinası, 03.07.2008 21:07 ~ 04.07.2008 02:51)
  4. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 03.07.2008 21:09)
  5. ingilizcede bir şeyin bir yerde olduğunu ifade etmek için @ işareti kullanıbilir çünkü "at" bu anlamdadır.
    örneğin "john @ school" kısaltmasını kullandığınızda "john okula gitti" demiş olursunuz. "genolog 2522476'da rerörerö diyor" anlamına gelmesiyle, girilerin öncesinde @ işareti, sıralama anlamına gelen #'den daha şık olduğunu söylemek çok doğru bir ifade olur.
    (genolog, 03.07.2008 21:16 ~ 21:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil