|
|
- giri gircem diye gazla laba girip bilgisayarın başına oturduktan sonra yazacak hiçbişey bulamayıp salak salak etrafa bakınma durumu..
- başlayan vizeler dolayısıyla sözlüğe bile girememenin sonuçlarından biri..giri girmeyi tercih edenler de yok değil tabi..*
(fırtık, 01.11.2004 00:11 ~ 25.05.2006 21:32)
- (bkz: kal gelmek)
(lethe, 05.11.2004 23:15)
- yazdığına yazacağına inanamama durumu. zordur, hele sınav haftalarında sıkça rastlanır, dikkat etmek gerekir.
(deulu, 19.05.2006 16:54)
- (bkz: @813551) bahsi geçen türü bir haber aldığınızda insanın eli kolu bağlanıyor, herşeye yabancılaşıp, bir süreliğine uzaklaşıyorsunuz, eliniz kolunuz tutmuyor, tuşlara gitmiyor parmaklarınız...
saatler sonra anca kendine gelebiliyorsunuz...
- sözlükte yazar olmamak durumunda, başlıklara bakıp bakıp hasretle iç çekme durumu.
(bkz: ekşi sözlük)
edit:kötülenmiş bu girim. evet, ekşi sözlük'te yazar olmak isterdim. doğrudur.(chikusho, 19.05.2006 22:19 ~ 20.05.2006 15:19)
- (bkz: kabızlık)
(subuo, 19.05.2006 22:20)
- yazıp yazıp; birden okuyunca yazılanları beğenmeme hali ile gerçekleşecek ve feci halde yaşamakta olunan, feci halde sinir bozucu durum.
(bkz: evet'e basamamak)(deulu, 20.06.2006 19:26)
- artık zevk alamamakla doğru oratılı bir vaka olabilme ihtimali oldukça yüksek olan bir olaydır. eliniz artık ne budur tuşuna gider ne de sol frame'e bakış atablirsiniz. kısırlık dönemine adım atmışsınızdır artık.
(troke, 20.06.2006 19:31)
- (bkz: vurma dünyalı biz dostuz)
- akla gelen milyonlarca kelimeyi bir araya getirmeye çalışıp,çıkan cümleleri bir türlü beğenemeyip,pc başında bön bön bakarken sonunda kendimi'gölgelerin!!! gücü adına güç bende artık'...diye bağırırken bulduğum geçici bir durum
(bkz: giri girememek)
- bir yazar açısından;
giri girememek: giri girebilecek potansiyel bilgi birikimine sahip olamamak, dile hakim olamamak, klavyeyi iyi dilleyememek, "aman muhteşem yazayım, şekspire bere giydireyim" derken kasılıp kalmak...gibi anlamlara gelir.
giri girmeye üşenmek: götü kaldırıp beyni çalıştırarak herhangibir başlığa birkaç satır yazı yazmaya üşenmek. onun yerine yoklamadan depyar uzatarak "burası kasıyor msn var mı" demektir, diyebilmektir.
- (bkz: kifayet)
(bınar, 05.09.2006 23:13)
- (bkz: kifayetsiz)
(bınar, 05.09.2006 23:14)
- (bkz: kifayetsizlik)
(bınar, 05.09.2006 23:16)
- uzunca bir süreden sonra tekrar teknolojik olanaklara kavuşup sözlüğü açarsınız..karşınızda kocaman bi dünya,bi sürü insan vardır.bi başlığa atlar açarsınız,veya aklınızda bi başlık vardır..ben de yazmalıyım,ben de yazmalıyım nidaları arasında eliniz klavyeye gider..terlemeler,oflamalar puflamalar eşliğinde ekrana bakarsınız..akabinde okuduğunuz girilerin verdiği haz ve o anda cereyan eden aşağılık kompleksiyle,tamam ya,adamlar ne yazılacaksa hepsini yazmış işte,ben napçam şimdi diye düşünürsünüz; ki bu sadece bahanedir.ama özlemişsinizdir,yine de sevindirik olursunuz.evet,tabi tekrardan buralarda olmak için ilk girdiğiniz giri ise, giri girememek adına olmuştur..
- "girecek giri mi bulamıyorsuuun! (veğr şu giriyi) al sana giriiii. giir haydiiii. haydi giiiir."
devlet bahçeli, 2007, itü sözlük
- durum itibariyle sıfır giriye sahip olan benim, yaklaşık üç buçuk saattir gerçekleştirmeye çalıştığım eylem. hehe oldu galiba...
- "8 gün önce yazmışım la en son" dediğim vakit başıma geldiğini farkettiğim şeyimsi...
"yazamıyorum!" diye panik yapıp sağa sola koşurası geliyor insanın ancak sakin olmak lazımdır, "çok bilgeyim ben kimseye bi şey ispatlamama gerek yok ayrıca bir yaşamım var benim her gün her gün bilgisayar başında mı oturacam lan" duruşundan vazgeçmemek lazımdır, limitli karizma çizilmemelidir.
lakin (bkz: yazmak istiyorum)
(bkz: böhüe)
- (bkz: kabus)
- bir dk. öncesine kadar içinde bulunduğum durumdu.hızır gibi yetişti bu başlık imdadıma.
(glenn, 01.09.2007 17:32 ~ 17:33)
- sözlüğe girip sol frameda anketleri,ucu herkese dokunan mal mal tespitleri ve siyasi laf sokmaları gördükten sonra içindeki heyecan kaybolan yazarın düştüğü durumdur.
- bütün başlıkları tek tek okursun yazacak birşey bulamazsın. bir başlık açayım dersin aklına birşey gelmez. tam birşeyler yazmaya başlarsın yazdıklarını okuyunca beğenmez, siler, vazgeçersin. üstelik ne sınav ne iş güç olduğundan sürekli sözlüktesindir. sonunda bu başlığı bulursun ve muradına ermiş olursun.
|