belki ilginizi çeker
  1. · the ambiguously gay duo
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · kar yagarken hissedilen duygular
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · uçaktan giri girmek
  9. · scarlett johansson

giri analistliği  

1. eminim pek çok itü sözlük yazarının reel ilk meslekleri ya da sanal ikinci meslekleri(sözlük yazarlığı bir meslek oalrak kabül görülmüştür) ne olursa olsun üçüncü meslekleri. zaten bir giriyi analiz etmeyen bir itü sözlük yazarı düşünemiyorum. genelde sözlük yazarları sözlük jargonunda ayar oalrak tanımladıkları haltları yerken hedef yazarın girilerden örnekler verip üstünkörü bir analizini yapar. ama devir değişti millet iradesinin önüne yargı çıkamaz denildi*. o yüzdendir ki artık bu üstünkörü giri analistliği giderek profesyonelleşmeye giderek ayrı bir stil olmaya aday gibi görünüyor kuş bakışı baktığımda sözlüğe. uygulamalı bir örneği için buyrun:**

başlık: recai pengül

ne dediğinin pek farkında olmayan, olmak da istemeyen yazar.

@2278339
    giri analizi:

ilk paragraf, ilk satır: bizim ibaresi ile sahiplenme. "onlar" ironisi. "onlar"a küfür için açılmış bir başlık olduğunun kabulü.

ikinci paragraf, ikinci satır: bir çaba varsa, çabanın reddi. aynı paragraf ikinci satır devam: kimlik zaten açıklanmış. ben küfür etmiyorum ama, ali kamber ediyor. ilk satıra dönersek ali kamber'le aynı düzlemde ele aldığım ironi çilek ali'yi bir sahipleniyor bir reddediyorum. afişe edilmiş kimlik söz konusu olunca dönüyor, ama ali kamber desteğini arkama aldığımda kabul ediyor coşuyorum.

üçüncü paragraf, ik satır: sarhoş ejderha'ya açıkca küfür ettik söylemiyle giriyi komple sahiplenme. değişen duruş, seyyar kıble, kaygan zemin, kendi kıçını hacamat. (30 dakikada 30 kelimelik cümle kurabilenlerden biri daha, ciddiye alınmayacaklar hanesine +1 çentik)
    edit:
    bahse konu mevcut giride üçüncü satır 1 saat 4 dk.sonra "(çilek ali)" parantezi ile yumuşatılmıştır. bir u dönüşü daha.

@2278466 (adalı, 19.03.2008 16:41 ~ 16:52)
    (chixculub, 19.03.2008 16:55)
  2. bazen eleştirilmek istenen kişi, düşüncelerini çok yoğun olarak bir kaç satıra sığdırdıysa bu yola başvurmak şart olur. ben de yapmışımdır, ararsam bulurum. ama iyi bir analiz için bağlamdan haberdar olmak, girinin yaptığı göndermelerin farkında olmak gerek. öbür türlü yüzeysel bir analiz, giri sahibini hem üzüyor hem güldürüyor.
    (recai pengül, 19.03.2008 17:02)
  3. giri kriptanalistliği (şifre çözmeciliği) demeli bence buna. sentaktik ya da semantik analizle olacak iş değilmiş çünkü gördük ki. ilk harflere bakın. cümlelerin sırasını değiştirin. karşınızdakinin bilinçaltına, çocukluğuna inin. onu tanıyın. ya da tanımayın vazgeçtim. yalnız altın kural şu: ne olursa olsun sonuçta ilgi çekecek bir şey bulun. bulamasanız da bulun. yoksa emeğinize yazık olur.
    (ali kamber, 19.03.2008 17:46 ~ 17:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil