eminim pek çok itü sözlük yazarının reel ilk meslekleri ya da sanal ikinci meslekleri(sözlük yazarlığı bir meslek oalrak kabül görülmüştür) ne olursa olsun üçüncü meslekleri. zaten bir giriyi analiz etmeyen bir itü sözlük yazarı düşünemiyorum. genelde sözlük yazarları sözlük jargonunda ayar oalrak tanımladıkları haltları yerken hedef yazarın girilerden örnekler verip üstünkörü bir analizini yapar. ama devir değişti millet iradesinin önüne yargı çıkamaz denildi
*. o yüzdendir ki artık bu üstünkörü giri analistliği giderek profesyonelleşmeye giderek ayrı bir stil olmaya aday gibi görünüyor kuş bakışı baktığımda sözlüğe. uygulamalı bir örneği için buyrun:
**
başlık:
recai pengül
ne dediğinin pek farkında olmayan, olmak da istemeyen yazar.
@2278339
giri analizi:
ilk paragraf, ilk satır: bizim ibaresi ile sahiplenme. "onlar" ironisi. "onlar"a küfür için açılmış bir başlık olduğunun kabulü.
ikinci paragraf, ikinci satır: bir çaba varsa, çabanın reddi. aynı paragraf ikinci satır devam: kimlik zaten açıklanmış. ben küfür etmiyorum ama, ali kamber ediyor. ilk satıra dönersek ali kamber'le aynı düzlemde ele aldığım ironi çilek ali'yi bir sahipleniyor bir reddediyorum. afişe edilmiş kimlik söz konusu olunca dönüyor, ama ali kamber desteğini arkama aldığımda kabul ediyor coşuyorum.
üçüncü paragraf, ik satır: sarhoş ejderha'ya açıkca küfür ettik söylemiyle giriyi komple sahiplenme. değişen duruş, seyyar kıble, kaygan zemin, kendi kıçını hacamat. (30 dakikada 30 kelimelik cümle kurabilenlerden biri daha, ciddiye alınmayacaklar hanesine +1 çentik)
edit:
bahse konu mevcut giride üçüncü satır 1 saat 4 dk.sonra "(
çilek ali)" parantezi ile yumuşatılmıştır. bir u dönüşü daha.
@2278466 (
adalı, 19.03.2008 16:41 ~ 16:52)