belki ilginizi çeker
  1. · elbereth
gündem
  1. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · galatasaray
  5. · dersim katliamı
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · üniversiteli ve liseli arasındaki farklar
  9. · çay yanında yenilen en keyifli şeyler

gilthoniel  

1. "yıldızları tutuşturan" anlamına gelir. varda'ya, sindarin dilinde verilen isimdir. sindar elfleri tarafından elbereth olarak bilinir.

a elbereth gilthoniel,
    silivren penna míriel
    o menel aglar elenath!
    na-chaered palan-díriel
    o galadhremmin ennorath,
    fanuilos, le linnathon

o elbereth star-kindler
    (white) glittering slants down sparkling like jewels
    from the firmament glory of the star-host!
    to-remote distance far-having gazed
    from the tree-tangled middle-lands,
    fanuilos, to thee ı will chant
    on this side of ocean, here on this side of the great ocean!
    (turgon, 08.04.2008 11:05 ~ 11:07)
  2. candır, canandır, bitanedir kendisi. kan bağımız olup olmadığı konusunda çok emin değilim, zira çok iyi anlıyoruz birbirimizi, bence biraz eşelersek kan bağı da bulabiliriz gibime geliyor. narin, zayıf [harbiden yemiyor birşey], üflesen uçacak canım kardeşimdir. çeşitli manyaklıklarımız olmuştur bu güne kadar (gülhanede şeytan boynuzu şeklinde taçları takıp dolaşmak gibi) bu yaza kısmetse geldiğinde, tişört yaptırma, giyip dolaşma planlarımız mevcuttur kendisiyle. tek sorun aynı tişörtten xs ve xxl bedenini nasıl bulacağımız sanırım.

yaz edit'i : kısmetse kendisiyle tatilede gitme planlarımız vardır. bodrum sokaklarında yaptıracağımız tişörtlerle bize rastlarsanız, tişörtte ne yazacağını bilmeseniz bile bence bizi kesin tanırsınız.
    (delinin zoruna bak, 29.05.2009 18:03 ~ 08.06.2009 03:26)
  3. 4 senedir tanıdığım, zamanla daha çok sevdiğim, sayesinde sherlock holmes'a bile taş çıkartacak yeteneklere sahip olduğum, sözlüğe sayesinde girmeyi akıl ettiğim nadide kişiliktir kendisi.
    (blackshadow, 02.06.2009 01:12)
  4. çok süper bir fantastik kurgu sever yazar. sohbet ettiğimiz kısa süre içerisinde kendisinin orta dünya hakkında pek bir münevver olduğunu anlamış bulundum. nitekim en uygun zamanda bir lotr izleme zirvesi gerçekleştirmeyi düşünmekteyiz. bu arada tavsiyesine uyup finrod'dan bir yüzük de benim için ayarlamasını rica edeceğim.*
    (cyclops1988, 16.06.2009 01:35 ~ 04.10.2009 00:12)
  5. kafa dengi olacağını girdiği orta dünya temalı girilerinden görebiliyorum. umarım o da benim gibi kütüphanesinde yüzlerce fantastik kitap bulunduruyordur.
    (guenhwyvar, 16.06.2009 21:07)
  6. orta dünya ile ilgili muhteşem girilerini keyifle okuduğumuz tolkien hayranı yazar; aynı hızla devam etmesini diliyoruz.
    (turgon, 12.08.2009 14:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil