belki ilginizi çeker
  1. · crigler najjar sendromu
  2. · tecrübeyle sabittir
  3. · bilirubin
  4. · paul gilbert
  5. · gilbert sendromu
  6. · gilbert
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · disko kralı
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · the twilight saga new moon
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · arkadaşın sevgilisine sarkmak
  9. · 80 lerde çocuk olmak

gilbert sendromu  

1. bilirubin adlı maddenin oranının bu sendromu taşıyan bireylerde yüksek çıkması durumu.

gilbert sendromuna sahip olmayan bir insanda aynı orana rastlanıldığında sarılık teşhisi konulur. gilbert sendromunun tedavisi yoktur hatta neredeyse hastalık olarak bile kabul edilmez . çoğu zaman vücutta etkisini göstermezken yorgunluk, stres,... vb. vücudun direncinin düştüğü zamanlarda ansızın aktif hale gelebilir. aktif olduğu zaman halsizlik ve bulantı yapar. yapabilecek fazla da bişey olmadığından dinlenince geçer.

(bkz: tecrübeyle sabittir)
    (flavius, 19.03.2006 13:27 ~ 14.09.2006 14:24)
  2. toplumda görülme sıklığı fazla olduğundan hastalık olarak kabul edilmeyen, karaciğerin bilirübin konjugasyonundaki (enzim eksikliğinden dolayı) yetersizlikten dolayı gelişen, ataklar halinde görülen ve kaybolan belirtiler gösteren sendrom
    (nepenthe, 24.06.2006 17:19)
  3. -sarılık mısın?
    +yok, hayır sarı madde fazla salgılanıyo bende, onu dengeleyen şey de fazla çalışmıyo ondan öyle, gözlerim sarı.
    -ha anladım.tahlil yaptırdın mı peki?
    +yaptırdım evet.sarılık değil korkma.bulaşmaz.gilbert sendromuymuşum.
    -ne...?
    türünden diyaloglar yaşanmasına sebebiyet veren sendrom.
    bu sendromu yaşıyorsanız gözlerinizin beyaz kısmı artık sarıdır. yorulduğunuzda daha da sararır. terlenildiğinde atletin koltukaltına denk gelen kısmı sarı renge boyanır(atlet,fanila vb. sarıysa farketmezsiniz). korkmamak gerekir.
    (w, 14.08.2006 15:03)
  4. unkonjuge bilirubin kaynaklıdır.
    (gxix, 14.08.2006 16:50)
  5. zamanın birinde hastanede yapılan rutin kontrollerimin 1 gün sonrasında hastaneden eve gelen telefonla aile bireylerimin aniden çöküşe uğramasına, üzüntüden gebermesine yol açan hastalıkımsı bir şey.
    şöyleki efendim, hastanenin daha olgunlaşmamış doktorlarından x bey tahlil raporlarımı görüp 3(yazıyla üç) saniye içinde sarılık teşhisi koymuştur bana. bizim ev telefonla aranır aileye haber verilir. tabi aile orda şok! sonra apar topar bana hiçbir şey söylenmeden hastaneye gidilir. x bey bizi hocası prof. dr. y bey'e havale etmiştir, y bey ailemle odasında görüşürken ben hiçbir şeyden habersiz dışarda beklemekteyim tabi bu arada. neyse daha sonra prof. dr. y bey beni içeriye odaya ailemin yanına davet etmiştir. içeri girdiğimde annemin salya sümük ağlayışı gözümün önünden hiç gitmez, buda anti parantez olsun arada. ben hala hiçbir şeyden habersiz melül melül bakmaktayım tabi. neyse daha sonra prof. dr. y bey aileme yaptığı tüm açıklamaları bana da yapar. tabi zeki bir insan olduğum için her şeyi anlamışımdır. anne yatıştırılır. doktor tarafından verilen bir belge ile gilbert sendromu sahibi olduğum kanıtlanır. sonrasında yapılan ilk iş ise bilip bilmeden teşhis koyan, herkesi heyecanlandıran, ailemi ufak çaplı depresyona sokan doktor x beyin ağzına sıçmak olmuştur.
    sonuçta, artık her doktora görünüşümde '' benim gilbertim var, sarılık değilim. ona göre '' diyip öle muayene olmaya başlıyorum*
    (azimlii, 09.09.2007 13:59 ~ 14:01)
  6. paul gilbert izleyen bir gitaristin gitardan soğumasına neden olan sendrom çeşidi.

(yer yer yalan içerebilir yazıyo aşağıda)
    (yata yata paslandık, 21.01.2008 23:44)
  7. istesenizde asker (subay, astsubay..vs.) olamayacağınız ve mecburi askerlikten muaf olmanıza neden olacak sendromdur.
    açlık, uykusuzluk ve egzersiz indirekt bilirubinin artışına dolayısı ile yorgunluğa, hatta yatağa yapışmaya neden olabilmektedir.
    (overline, 04.01.2009 14:26 ~ 14:27)
  8. toplumun %3-7 sinde görülebilen, vücutta oluşan indirekt (unkonjuge) bilirubinin hepatositlere alımındaki sorun veya hepatositlerdeki(karaciğer parankim hücreleri) udp glukronil transferaz enzimi eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan, kanda indirekt bilirubin artışıyla kendini gösteren ailevi bir hastalıktır. stres, uykusuzluk gibi durumlarda belirginleşir, gözlerde sarama ve yorgunluğa neden olur. tanı koyabilmek için kişiye günlük 400 kalorilik diyet yaptırılır. çok önemli bir hastalık değildir. bu hastalığın bir benzer ve daha ağır tipi ise crigler najjar sendromu dur.
    (coxsackie, 20.02.2009 16:09 ~ 16:13)
  9. askerlikten muaf olma diğer bir deyişle çürüğe ayrılmanıza sebep olan hastalıktır. tabi burası türkiye ya asker arkadaşlarımdan birisi gilbert sendromlu. burda herşey olabilir.
    (rotten, 07.11.2009 20:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil