|
|
- (bkz: fikret kızılok)
gidiyorsun
beni bana bırakıp
ayrılığa katlanıp
gidiyorsun
sen de benim gibi
ayrılığa katlanıp
artık bir derin sızıdır
bize bizden kalan
içimizde saklanan
artık bir ömür boyudur
seni bana çağıran
kalbimin kuytusundan
gece yarıları, sokak lambaları
penceremde meraklı rüzgar
okul çocukları, pür telaş insanlar
hiçbir şey olmamış gibi
oysa içimden kopan bir sen değilsin
umutlarım, anılarım, inançlarım var
kendine gülümseyen bir halim olsa da
için için akan gözyaşlarım var
- birgün geldi ve ' aaaa!! ne güzelmiş, neden ben bunu duymadım hiç alla allaa evet evet dinlememişim' demiş olduğum pek bir güzel fikret kızılok şarkısı. postaneyi anımsatıyor bu şarkı bana nedense.
- çoğu zaman verdiği yoğun acıdan dolayı dinleyemediğim, şimdilerde ise biraz daha dinleyemediğim güzelim fikret kızılok şarkısı.
- hani aslında katlanılacak bir şey değildir ya ayrılık ama zamanı gelmiştir, bilirsin ayrılığın "artık bir derin sızı" oldacağını hem de "bir ömür boyu" , işte o noktada takılır kalırsın ya, nasıl da acıtır içini "okul çocukları, pür telaş insanlar, hiçbir şey olmamış gibi " hayatlarına devam ederken; senin artık içinde olmadığın hayata...ne kadar güçlü durmaya çalışsan da bilirsin ya gerçeği içten içe "gülümseyen bir halim olsa da için için akan gözyaşlarım var" dersin... işte bunların şarkısıdır gidiyorsun... fikret kızılok'a tekrar tekrar saygı duyulur, defalarca dinlenir ve her seferinde içinizde bir yerler burulur... yazılmış en güzel ayrılık şarkılarından biridir çünkü...
- kaybedeceğimi bile bile başladığım oyunlardan biri daha bitti. uzun yalnızlıklar benimki aldığım iki nefes arasında. gidiyorsun, görüyorum...
sahi bir kez, sadece bir kez giderken bakmaz mı insan arkasına? son bir kez benim baktığım yerden bakamaz mıydın gitmeden? hiç mi merak etmeyeceksin beni, yoksa hiç mi umrunda değilim anlayamadım ki. ben mi anlatamadım, sen mi gönülsüzdün anlamaya hiç bilemedim zaten. senin için, sadece senin için herkese sırtını çevirmiş birine sen sırtını dönmeseydin keşke. titreyerek uzattığım ellerime dokunsaydın son bir kez.
gidiyorsun ve asla dönüşü olmayacak bu gidişin,biliyorum. mantıklı açıklamalar peşinde koşmaktan hiç vazgeçmedin,hep doğruların vardı hayatta. boşversene şunları bir kez ne doğrusu ne mantığı. ben sana aşık kadını yaşarken bu süreçte sen benden akılcı kadın olmamı bekledin durdun.
gidiyorsun,ama... bir kez sadece son bir kez yüreğimin atışlarına kulak vermez mi insan giderken...(toşdidi, 09.08.2008 16:36 ~ 11.08.2008 09:56)
|