|
|
- koyuca bi hüzün anında ruhun içerlerde bi yerde sürüm sürüm sürünmesi sonucu kişiye fısıldadığı teklif cümlesi. pek damar, pek arabesk! otur oturduğun yerde diye cevaplanmak zorunda kalınan durum.
- nazan öncel parçası,
.
gidelim buralardan
dayanamıyorum
gidelim buralardan
unutamıyorum
.
nakaratı ile ezber edilmiştir.
(bkz. gün olur alır başımı giderim)
- hüzne boğulduğunda insanın sanki kaçarak unutabileceği, bu acıdan kurtulabileceğini zannettiğinde söylediği boş latife. *
- nazan öncel şarkısı..sözler;
söyleyin yarime baharları beklesin
söğüdün dalları bugün eğilmesin
beni geçirmeye kardeşim gelmesin
annesinin bir tenesini kimseler üzmesin
gidelim buralardan dayanamıyorum
gidelim buralardan unutamıyorum
yükleyin ne varsa gönlüme demlensin
ayrılığın üstüne hasretin eklensin
beni geçirmeye yalnızlığım gelsin
ya dönülür ya dönülmez kimse üzülmesin
gidelim buralardan dayanamıyorum
gidelim buralardan unutamıyorum...
bu şarkıyı her dinleyişimde daha bir garip oluyorum kimim kimsem yok gibi..bir başıma biçare...sanki kimse beni sevmiyormuş gibi..."beni geçirmeye kardeşim gelmesin annesinin bir tanesini kimseler üzmesin..." alıp başımı gitsem kimin haberi olur diye düşünüyorum..ya da ölsem ne olur...bir kaç yürek yanar sonra o da söner.. ağlarsa anam ağlar lafı da bir yere kadar gerçekleşir..ee tabi ben yokum diye dünyanın onlar için durmasını beklemek sanırım en büyük bencillik...bu noktadan sonra bir kısır döngü başlıyor ben ne için varım???
(bkz: mazoşizmin tavan yaptığı anlar)
- insanı etkileyen bulunduğu ortamdan sıkıldığınızda dinlendiğinizde damardan giren nazan öncel şarkısı
(thyme, 19.03.2006 00:13)
- beni geçirmeye yalnızlığım gelsin. zaten hep yalnızız bunu dertliyken anlamamız çok acı.. hayat böyle napalım mı demek lazım yoksa başka şarkılarda çözüm mü aramak lazım bilmiyorum.en iyisi gitmek buralardan uzaklara..
- hayatta herşeyin bittiğini,tutunacak hiçbir şeyin kalmadığını zannettiğiniz anlarda insanın ağzından fütursuzca dökülen sözlerdir.
gözyaşlarınız artık akmıyordur,insanın içini garip bir sakinlik kaplar.yavaştan nazan öncel girer:
"söyleyin yarime baharları beklesin"..düşünürsünüz neden baharı beklesin demiştir?çünkü,bahar umuttur;çünkü,bahar hayattır!o baharları beklesin..benim artık gücüm yok!
"söğüdün dalları bugün eğilmesin"..aklınıza "eğil salkım söğüt eğil..bu benim ki sevda değil" sözleri gelir..
"beni geçirmeye kardeşim gelmesin,anesinin bir tanesini kimseler üzmesin."..akamayan gözyaşınıza isyan edercesine gözleriniz yanar.geride kalanlardan bir tek onu düşünürsünüz..ya ona bir şey olursa?
"gidelim buralardan.." ..gidelim!
"dayanamıyorum".."unutamıyorum"..
.
.
.
4 dakika böyle geçer..nazan öncel susar.
son gözyaşınız da yanağınızdan süzülür.
burdasınızdır..diğer baharlar ya da kardeşiniz için..
kısacası;güzel şarkıdır.
- kendi dünyasında yaşamak isteyen aşıkların aşkın doruk noktasında haykırıp da gerçekleştirmek istedikleri söz ve eylem.sonra yine dönüş vardır şehre
- ''beni geçirmeye kardeşim gelmesin
annesinin bir tenesini kimseler üzmesin''
insanın en çaresiz anında bile kendi kanından olanı yarısını düşünmesini en güzel anlatan şarkı insan ben yanlızda kalırım bu acıları çekerim yeterki o anlamsın ona da dert olamasın diyor..
- kardeşinin eşine aşık olup evlenen sanatçının çektiği büyük ıstıraplara denk gelen şu dizeleriyle akıllara kazınan nazan öncel şarkısı.
''beni geçirmeye kardeşim gelmesin
annesinin bir tenesini kimseler üzmesin''
(bkz: http://www.nazanoncel.net/...)
- en çaresiz anların biricik şarkısıdır.
- beni geçirmeye yalnızlığım gelsin der..
yalnızlık özlemini özleyecek kadar yalnız kalmamıştır henüz..
- (bkz: hadi çıkar beni burdan)
(bkz: counter-strike türkçe yaması)
- en kötü anlarda,telefonuma ellerim titreyerek sarıldığım ve o insanı arayarak daha 20 yıllık hayatımdaki en kötü dönemimde söylediğim laftır.karşımdaki 'gideceğiz birtanem merak etme' dediğinde ruhun rahatlamasıyla dökülen inci taneleri sizi dünyanın en cesur ve en güçlü insanına çevirebilir.bu durum ancak o insan hayatınızdan kötü bir şekilde çıktığı ana kadar sürer.nereye gidebilirsiniz ki?ne yapabilirsiniz?sadece gidecek olmanın avuntusu kalır içinizde.işte bu şarkıyı her dinlediğimde (tek eksik artık arayacak o insanın olmamasıdır.)bunlar aklıma gelir ve herşeyden elimi eteğimi bir süreliğine çekerim.
|