ghost dog the way of the samurai   

adana çık aradan

1. ing. hayalet köpek: samuray'ın yolu veya samuray'ın izi olabilir.
    (maddog, 14.02.2006 18:24)

2. '99 yapımı olağandışı jim jarmusch filmi.
    ---!spoiler---!
    samuray öğretilerini benimseyen iri tetikçi bir zenci, çizgi film izleyip rap dansı yapan mafyözler, güvercinle haberleşmeler....off,off nasıl bir harman nasıl bir tattır bu film sayın seyirciler! ayrıca filme cuk oturan rza soundtrack'i de bambaşka. hele ki açılış sahnesi adamın içini garip bir sisle sarar. bunun dışında "oha!" desek de mac gyver usulü araba çalma içimin erimesine sebep olmuştur.daha daha ise filmde ara ara gösterilen samuray kitabından parçalar ve ghost dog tarafından uygulanmaları ise müthiştir.
    ---!spoiler---!
    çok yaşa jim jarmusch!
    (keyif pezevengi, 12.05.2006 22:52)
  3. amerika'dan hollywood dışında müthiş bağımsız örnekler de çıkabileceğini ispatlamış jim jarmusch filmi.

aylar önce bir arkadaşla muhabbete çerez niteliğinde (diğerleri için bkz:çay,nargile) izlemeye başladığımız ve ilk birkaç dakikasından sonra muhabbeti kesip daldığımız ve iyi yaptığımız filmdir.

filmde, arka fon olarak amerika'da beyazlarca toplumun istenmeyenleri ilan edilen afro-amerikalılar ve diğer bir çok etnik guruplar vardır.

ayrıca,kadın polisin öldürüldüğü sahne ve sonrasında yaralı adamın dediği söz süperdir...."they wanna be equal,i made her equal"...
    (ütopya, 11.01.2007 21:33)
  4. hagakure nedir? bir zenci samuray bunu nasıl uygular? sorularına cevap veren filmdir. ayrıca bir insanla dost olmanız için aynı lisanı konuşmanıza gerek yoktur...
    (ken parker, 18.06.2007 14:35)
  5. (bkz: hagakure)
    (keyif pezevengi, 02.07.2008 23:58)
  6. uzun menzilli bir tüfeğin dürbünü ile ağaçkakan izleme yaratıcılığını paylaşan jarmusch filmi. çocuklarla ve hayvanlarla doğal dost olabilen insanların katil de olsa nasıl naif olabileceklerinin kanıtıdır sanki, bakışlarla anlatının uyumu...
    (heidi, 03.07.2008 09:06)
  7. ben bunu izledikten sonra, fransızca konuşan, siyahi bir dondurma satıcısı ister oldum. o fransızca konuşsa, ben de ingilizce cevap versem istedim. ghost dog ile benim dondurmacının diyalogları öyle bir bal ki, dondurma ne ki, lindt ne olsun.

araya alakasız şeyler serpiştirip abartınca, daha etkili olduğumu zannediyorum niyeyse. e neyse. e hadi bakalım.
    (claritine, 18.09.2008 22:26 ~ 22:28)
  8. yavaş ilerleyişi kesinlikle rahatsız etmeyen, yavaşlık ve aksiyon içeriği, tetikçi ve hayvan dostu, mafya ama çizgifilm sever gibi tezatlarla bezeli başarılı bir film. bizim ghost dog, vantage point'tekine nazaran oldukça genç lakin oldukça etine dolgun.

merhum sarhoş ejderha'nın kaliteli rap adlı eserinde kullandığı sampleın orjinalini de bu güzide filmin soundtrack albümünde bulmak mümkün.
    (palanthaser, 22.09.2008 22:52)