belki ilginizi çeker
  1. · göte gelmek
  2. · gl hf
  3. · nh
  4. · tanrının hediyelik eşya dükkanı
  5. · yıkıldıktan sonra bizanslıların ilk tepkisi
  6. · 27 aralık 2008 beşiktaş ct galatasaray cc maçı
  7. · virajı alamayan alkollü sürücü
  8. · garanti galeri
  9. · counter strike dili
  10. · alt q q
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aşk
  2. · author
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · disko kralı
  5. · ugg
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · aşk ı memnu
  8. · makata cam şişe girmesi
  9. · erotik itiraf

gg  

1. gelen gelsin...hatta bunun gelen gelsin ben gidiyorum(ggbg)versiyonu da mevcuttur.
    (glorfindel vardamir, 23.03.2006 01:13)
  2. kısaca gittigidiyor.
    (finch, 30.08.2006 18:33)
  3. good good kelimelerinin kısaltması olarakta kullanılmaktadır.
    (ccuk, 30.08.2006 18:42)
  4. good game
    (busadecezihinselvarlığımındijitalyansıması, 08.09.2006 11:29)
  5. güle güle.
    (jack nicholson, 19.08.2007 15:29)
  6. (dereye inip taş bulamayan adam, 19.08.2007 15:42)
  7. strateji oyunları için bir nevi jargondur. yenilen taraf gg ( good game) yazmadan çıkarsa ipnelik yapmış olur.
    (aslolan nick degildi zaten dusundum bulamadım, 04.05.2008 21:06)
  8. (bkz: gl hf)
    (bkz: nh)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 04.05.2008 21:12)
  9. groß gerau'nın plakası.
    (cuore sportivo, 09.10.2008 04:48 ~ 21:24)
  10. (jugador, 27.12.2008 00:49)
  11. özellikle, mmo oynayanların kullandığı bir kısaltma olmasına rağmen, alakasız insanlardan bile, çeşitli iletiler sırasında görmekte olduğumdan sinir olduğum kısaltma....
    (orochimaru, 27.12.2008 00:53)
  12. (devil, 27.12.2008 00:59)
  13. gelen gelsin ben gidiyoruma alternatif cevaptır. gg yani güle güle.
    (idiot, 27.12.2008 01:26)
  14. (sheed, 27.12.2008 01:34)
  15. zone.com da spades oynarken elin amerikalısının oyun bitiminde good game demek üzere kullandığı kullandığı kısaltma.bunun gibi daha çok var.hiçbir şeyi uzun uzun yazmıyolar valla, çözene kadar ebem zikilmişti.
    gl:=good luck
    gtg:=got to go
    gge:=good game everybody(everyone)
    pokerde ise gh:=good hand in kısaltmaz. daha nicesi var böyle, fakat gelmiyor ki aklıma, uzun zaman olmuş oynamayalı...

edit:ulama, ekleme

nt : nice try
    sp : sorry p : sorry partner
    gle1 :good luck everyone
    gla/p : good luck all and p
    nm : nice meld
    gga:good game again

not:special thanks* to guanoapes
    (blondie, 27.12.2008 02:36 ~ 28.12.2008 08:16)
  16. iki harfin arasına sıkışmış bir acının öyküsü benimkisi. good game.

işlerimi bitirmiş, mutlu mutlu battlenet'e girmiştim. nasıl da hoş bir gündü, güneş ışıl ışıl, kuşlar cıvıl cıvıl. yani güzel bir günü tanımlayabilecek ne kadar klişe varsa hepsi de vardı o gün.

bakkaldan aldığım kısa marlboro light ve litrelik kola adeta heidi ve peter gibi el ele vermiş dönmecilik oynuyor, her zerremden mutluluk taşıyordu. başıma geleceklerden habersiz bir şekilde yüzümde salak bir mutluluk ifadesiyle oyunları tarıyordum. gönlüme göre bir oyun göremeyince en iyisi ben açayım bir tane dedim.

"1v1 d/d- n00b"

ve o anda onu gördüm. gogogogogogogogo diye çıldırıyordu. aha dedim lamer geldi "şimdi bi sikeyim şunu da görsün eheh" şeklinde get ready bitch diye savuruverdim ve start tuşuna bastım.

neşeli bir şekilde bir yandan scv basıyor bir yandan da işte supply depot falan yapıyordum. derken dedim bi ameleyi yollayayım da gitsin bir kolaçan etsin. lan! bir de ne göreyim 4 tane zergling ortalarına almış benim ameleyi tokatlıyolar. benim de ilk marine çıkmıştı tabi yuvasından. dedim bunker falan yapayım bi iki de marine bastımmıdı bunun amına korum ben. ondan sonra da gider basarım base'ini ver allah ver.

ulan 1-2 dk bekledim lingler gelmedi bi türlü. noluyo lan dedim çıkardım marine leri saldım bunun base e. işte bikaç ling geldi savaş mavaş oldu. benim bi kaç eleman kaldı ama bunun adamı kalmadı.

derken...

"our base is under attack" uyarısı çınladı kulaklarımda. allahım o mutaliskler nerden çıkmıştı. scv lerim salak salak dolanıyor arkalarından uçan mutalar bir bir götünü kesiyordu amelelerimin. neyse benim de iki marine vardı onlar da piçin amelelerini öldürür derken bir de baktım ki herifin işçileri benim marine leri tükürükleyerek öldürüyor. allahım bu bir kabus olmalıydı.

umutsuzca asker basmaya çalışıyordum. bir goliath ım bile yoktu. üzerime mutaliskler yağardı ben durmadan kaçardım derken overlordlar göründü ufukta. heralde muhabbetine gelip bakıyo derken lurkerlar drop oldu. taramaya başladılar. onlar tarıyor, ben ağlıyordum.

ve parmaklarımdan döküldü ansızın.

"gg".

ne gg si ulan anamı siktin oçöç diye bağıryor, boş duvarlara haykırıyordum. oyundan çıktım istatistikleri kalbim kırık bir şekilde merak ediyordum.

bir de ne göreyim. apm 340. ulan dedim, acımadın. kıydın. noob yazmışdım d yazmıştım d- yazmıştım. olmadı, harcadın beni.

o gün bugündür fun map oynarım. turret dik uçak falan vur. böyle bir hayatım var.

~gg~
    (radiance, 27.12.2008 03:14)
  17. artık neredeyse bütün online oyunlarda kullanılan good game manasında bir kıslatmadır
    (would you erase me, 27.12.2008 05:23)
  18. göte gelmek olarak da kısaltılan aslı "good game" olan iki kelime, bir çok anlam.
    (way anasını, 01.01.2009 22:33)
  19. battle.net'ten alışkanlıkla hayatın her evresinde zihinde yankılanan söz.

bir arkadaşın esprisinden örnek: dersi "aa" yla değil "gg" yle geçtim.
    (erky, 23.01.2009 01:34)
  20. tekirdağlı amatör rock grubu gelecek vaadeden bir grup
    (nuri, 21.04.2009 20:45)
  21. guernsey, alan adı uzantısıdır.
    (gobelimsi, 07.09.2009 20:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil