tamamiyle erkekle ilgili olan ama kızın belirlediği bir durummuş gibi gösterilen, modernlik karşıtı düşünce.birinci gruptan olan kızlar da zaten doğru insanı ararken yanlış kapıyı çalmışlar ve ikinci grup kızlardan olma haklarını kaybetmişlerdir.
ulan böyle zihniyetlerin kafasını kırmak lazım. geziceğin kız evlenmeyecek mi de fark görüyosun? beraber gezmediğin kızla nasıl evlenirsin ki? işte böyle sinirlendiren bir düşünce bu en yukarda biraz büyükçe yazılan yazı
sadece gezip evlenilmeyecek kız vardır ki erkekler bunda ciddi değildirler sadece eğlenmek isterler
bir de hem gezip hem evlenilecek kız vardır ki sevdiğin ve ciddi düşündüğün kişiyle gezersin, eğlenirsin, bir şeyler paylaşırsın, bu bakımdan iyidir..
kız bir süs köpeği midir da yanında gezdirip sonra 'evlenilmez kızım senle, gezilir' diyip bırakasın? karşındakinin de insan olduğunu unutmamak gerekir. bu tabiri hakeden kimse yoktur zannımca. en mantıklısı, baştan bitecek nasıl olsa gözüyle bakmadan denemektir birbirini. olursa oh ne ala. olmazsa da düzgünce ayrılmaktır mantıklı olan. ayrıca merak ediyorum; bir kız bu ayrımı yapsa; 'gezilecek erkek ayrı, evlenilecek erkek ayrı' derse, ne olurdu? orospu damgası yiyip, vurun kahpeye modunda taşlanır mıydı? büyük ihtimalle böyle olurdu. evlenilecek insanın her yönünü bilmeden evlenmeye karar vermenin mantığı nedir? evliliğin düzgün gidip gitmeyeceği beraber vakit geçirmeden nasıl anlaşılır? bu başlıktaki mantığı güdenlerin görücü usulü evlenmeleri sanırım en mantıklıdır. bu durumda da kıza acırım doğrusu.. sırf bakire olduğu (çıkardığım mantık bu) ya da ortalıkta hiç kimseyle gezmediği için seçilmek eminim çok gurur(!) vericidir.
(bkz: sevgiliyi seks yapamayacak kadar sevmek)
aman evleneceğim kız erkek görmemiş, güre bi taşra kızı olsun, gözü bir beni görsün aman başkasını görmesin şeklinde düşünen kendine güvensiz türk erkeğinin başka bir takıntısı.
(bkz: yok böyle birşey)
insanların kadınlara verdiği değer anlaşılıyor bu ayrımı yapmakla, yapabilme hakkını kendinde görmekle..nedir efendim kızla gönül eğlendirirsin yerin içersin yatarsın ancak iş ciddiye binince yok efendim bu kızla evlenilmez dersin..madem böyle düşünüyosun neden o kızla vakit geçiriyorsun sonuçta karşındaki mal değil ki, insan -istisnalar haricinde-. ahlak kuralları bilmemne derken bu şekilde düşünüp hareket edebiliyorsa bi erkek ya da vs. birisi, ahlak kurallarını tekrar gözden geçirmeli bence.
bu şekilde düşünenleri, düşünüp de hareketlerini düzenleyenleri kın kın kınıyorum, yazık ki gençlik nerelere gitmiş..
ben bekarete önem vermem tripleri ile modern kafalı geçinen mahlukatların, iş evliliğe gelince durumu sindirememesi üzerine aklınca kurduğu ayrım.ona göre ilişkiye girdiği kız,gezdiği kız,geniş mezheplidir ve onla evlenilmez.çünkü aldatma ihtimali vardır.olayı bu noktada kendine güvensizliğe bağlayabilirsiniz.durum kişiliksizliğin özüdür.değer verilen her kızla evlenilebilinir.tabi değer vücuda verilmiyorsa.
erkeklerin gelişim dönemlerine göre kadınlara bakışlarındaki ilerlemeyi(!) gösteren ayrımdır.
6-11 yaş: eteği açıldığında altında tayt olan kızlar ve olmayan kızlar
12-18 yaş: çıkma teklifini hemen kabul eden ve süründüren kızlar
19-25 yaş: birkaç kadeh sonrasında yatağa atılma ihtimali yüksek kızlar ve diğerleri
26-30 yaş: yemek,ütü, temizlikten anlayan kızlar ve diğerleri(ki gezilecek ve evlenilecek modeller bu aralıkta kriter kabul edilir)
31-45 yaş: çocuk doğuracak,onu doğru yetiştirecek olanlar ve olmayanlar
46-55 yaş: evde çocuklarla ilgilenecek olan aşler ve dışarda gezip beraber olunacak çıtırlar
56-70 yaş: sohbet edilecek olanlar ve sohbetin konusu olan mahalledeki eski kaşarlar
71- 80 yaş: altını temizleyecek, takma dişini temizleyecek kadınlar ve miras için evlenip parayı cukkaladıktan sonra seni huzurevine atacak olanlar
erkek mantığı kategori olayını aşıp, aşık olduğu, birlikteyken gezmekten de, yemek yemekten de, sevişmekten de zevk aldığı kadınla evlenirse mutlu olacak ve her dönem yeni arayışlar içine girip kendini yıpratmayacaktır.