belki ilginizi çeker
  1. · geveze in the morning
  2. · jozi zalma
  3. · psycho story teller
  4. · hüseyin eke
  5. · ikizler burcu kadını
  6. · absürt hayvan isimleri
  7. · furi kuri
  8. · steve komphela
  9. · tenement funster
  10. · power fm
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · boylumlama
  3. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  4. · aşk
  5. · rasim ozan kütahyalı
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · kemal kılıçdaroğlu
  8. · aşık olmayı unutmak istemek
  9. · yapılmış en aptalca dalgınlık

geveze  

1. çok konuşan, boş boğaz, gürültücü kimse ona denir.
    karşısındakini bayan (bkz. baymak), uyuz saftirik türleri olduğu gibi;
    muhabbetine doyum olmayan, saatlerce konuşulabilecek cinsleri de vardır.
    (azureel, 23.03.2004 05:36)
  2. okan bayülgen
    (agust bocuu muittin, 09.04.2004 02:23)
  3. bik bik bik.bıdı bıdı bıdı.falan da falan gibi söz öbeklerinin bu tür şahısları anlatmak için kullanılması bu tür insanların ne kadar da aynı şeyleri ardı ardına konuştuğunun bir ibaresidir.
    (nightwish, 09.04.2004 03:04)
  4. kurbağa
    (gömer, 09.04.2004 03:08)
  5. eskiden radyo klasta yaptığı şakalarla hemen her gün programını dinler olmuştum.. şimdi ise power fm'de renkli bir sabah programı yapıyor.. kompela ile olan muhabbetleri eğlencelidir.. bir de ayrılırken forrest gump'ın film müziğini üzerine veda konuşması yapar ki; söyledikleri ne olursa olsun doğru olduğunu kabul etmek zorunda kalırsınız..
    (bkz: g & z)
    (cellman, 21.01.2005 15:52 ~ 11.07.2005 11:02)
  6. (bkz: chatterbox)
    (kornish, 21.01.2005 15:56)
  7. (bkz: jozi zalma)
    (pursewarden, 17.04.2005 02:01)
  8. kendisinin muhteşem bir dj, fakat bir o kadar da muhteşem bir analiz insanı olduğu kanısına vardım. meğer yıllarca bu adamı yanlış tanımışım, radyodan çıkan bir smileydan ibaret zannetmişim.
    (man on the moon, 17.06.2005 01:09)
  9. power fm'de haftaiçi sabah programı yapan dj..saat 7'den 10'a kadar olması gerekiyor..belli bir sabit düzeyi yok programın, bazen gayet geyik olabiliyor, çok gülebiliyorsunuz, bazen ise öeh diye kanalı çevirebiliyorsunuz..yine de program içinde dj şah ile beraber gerçekleştirdiği skeçleri dinlemek keyif vericidir, özellikle de herşeyin ve herkesin türk/türkçe olduğunu kanıtlmaya çalışan hüseyin eke (ayrıca tarihte bugün'ü de sunmaktadır) baya eğlenceli bir adam..öte yandan psycho story teller'ın nedim'i, ve güncel konuları geveze ile geyik çeviren steve komphela'da bu dj şah denilen şahsiyet tarafından canlandırılmaktadır..
    (zeus, 04.02.2007 15:09 ~ 15:15)
  10. ben futbolla ilgilenmem golf oynarım, çok okurum çok bilirim kitap bile yazarım,yelken yapıyorum öyle böyle değilim, lakin bilmemkaç yıldır burda bu kadar nitelikle oturur gevezelik ederim de daha kendime bir tane sevgili bile bulamadım insanı.üstelik yıllardır aynı sorular üstünde tartışarak aynı esprileri yapması da baygınlık geçirtmiştir insana.yaşasın nedim derim başka da bir şey demem.
    (kedi, 04.02.2007 15:20)
  11. power fm'de dj olmasının yanında deneme yazılarından oluşan -daha çok derleme yapılmış- hayata dair adlı kitabın da yazarıdır. maviağaç yayıncılıktan çıkan kitabından tavladan öğrenmenin aşamalarına kadar birçok konuyu niteleyen yazılar vardır. "papatyanın hikayesi" ve "noktalama işaretleri" adlı yazılar da kitabında favorilerim arasında.
    (sunflower, 04.02.2007 17:58 ~ 11.02.2007 23:17)
  12. öldürülecek insanlar listesinin en başında gelirler. uzun süre bu tür varlıklarla bir arada bulunmak bilinç kaybına neden olabilir.
    (işinegeleniduyanvurdumduymaz, 08.07.2007 22:25)
  13. an itibarı ile kendisine şahsım olarak tanımış olduğum son tahammül edilebilirlik şansını kaybetmiş dj'dir. skeçleri bile artık kendini tekrar etmekten öteye gitmeyen, sadece belaltı espriler ile komedi yapmaya çalışan, becerememesine rağmen gazete vesair yayımlardan seçmece haber toplayıp üzerine espri yapamayan kişidir. insanın kendini bilmesi gerekir ki geveze bu konuda sınıfta kalmıştır. bir helikopter gezisine tav olup dinleyen kitlesini de bu performans ile kaybedecektir. görüldüğü yerde uyarılmalıdır.
    (obsess completely, 06.08.2007 09:37 ~ 09:37)
  14. genel olarak ağızdaki sözcüklerin ishal olması halidir... bazen yazıya dökülür bazende söze...
    (narsil, 24.10.2007 20:56)
  15. (bkz: geveze in the morning)
    (medium, 16.02.2008 12:38)
  16. bay j ve kendisiyle yapılan bir röportajdan kesit:

"-siz kemikleşmiş ve “meşhur” dj’lersiniz. diğerlerinin durumu nedir?
    bay j: hiçbir zaman bizim kadar iyi olamayacaklar. kimse bizim kadar çalışmıyor. çok mu sert konuştum?

geveze: avukatım olmadan seninle bu tartışmaya girmeyeceğim.

bay j: çantası kolunda giriyor odaya, iki lak lak yapıp gidiyor.

geveze: sen zam olayını unut...

bay j: ne fark eder hepsini karım alıyor elimden. şaka bir yana patronumuz radyo aşığı bir insan. her zaman en iyi personeli kullanmak ister ve kesenin ağzını açar. (sence durumu kurtardım mı geveze?)"

http://w10.gazetevatan.com/...
    (ben ihsan değil hilmiyim, 05.09.2009 13:59 ~ 14:00)
  17. sabahlari power fm de bazen anlamli bazen de sacmalayarak konusan hatta suanda da dinledigim dj
    (gabrielangel, 27.10.2009 09:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil