requiem for a dream'in pek meşhur soundtrackini başarıyla coverlayabilen,
eskişehir'de
carpe diem'de çıkan dinlemesi zevkli bi grup.
barışarock 2005'te de gündüz sahnesinde çıkmışlardı.
2005 roxy müzik günlerinde 1. olmuşlardır. tarzları psychedelic folk olarak nitelendirilebilir. türkiye şartlarının çok çok üstünde müzik yapıyorlar bana göre. özellikle
nayu ve
nem gibi iki parça yapmış olabilmeleri bile özel insanlar olduklarını gösterir. çok severim kendilerini.dileğimiz artık albümlerine bandrol takabilmeleridir. barışarock performansları da en iyi gruplar arasındaydı. ufak tefek aksilikler yaşanmış olsa bile, ne mutlu bize ki onları canlı dinleyebildik.
malatya ve adıyaman mıntıkasında "işe yaramaz, boş işlerle uğraşan, serserilik yapan" anlamında kullanılan sözcük...
4.ankara uluslararası caz festivalinde 21 kasım pazartesi saat 18.00de,
eberhard weber ve
reto weber dan önce çıkacak olan grup.bilet fiyatı 10 milyon türk lirası.daha fazla bilgi için;
http://www.acd.org.tr/...
nayu,okyanus düğünü,nem,gözağrı,şeker ve olası hayaller ile tanıyıp sevebileceğiniz eskişehir menşeili artık istanbul da faaliyet gösteren güzide bir grup
(abece, 17.07.2006 21:55)
23 kasımda
ev isimli ilk albümleri piyasaya çıkıcak olan şahane grup
http://www.gevende.com/(abece, 22.11.2006 01:57)
ev isimli albümleri çoktan çıkmış olan
eskişehirli, tadına doyum olmayan, güzide grup
*.
albümdeki parçalar şöyledir:
1.
çelik çomak
2.
refik
3.
nem
4.
nayu
5.
okyanus düğünü
6.
anonim
7.
gözağrı
8.
sermest
9.
şeker
ayrıca grubun geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu doğu (iran - pakistan - hindistan - nepal) seferi hakkında geniş bilgiye de
http://gevende.blogspot.com adresinden ulaşılabilir.
(siyah, 04.01.2007 23:42)
her bi yerde albümü tükenmiş, kalmamış. ama üzülmedim sevindim. çünkü ne kadar iyi bir iş yaptıkları ortada ve değer buluyor. aramaya inandım
* buldum, dinledim. daha çok iş yapıcak olan g
evendenin
evine girdim.
(ximxili, 08.01.2007 20:05 ~ 20:10)
vokalde:
ahmet k. bilgiç,
bas gitarda:
okan kaya,
trompette:
c. ömer uygan,
viyolada:
ömer öztüyen,
ve
bateride:
gökçe gürçay'dan oluşan grup. babylon'da verdikleri konserde bir de
neyzen vardı - adını hatırlayamadım ama en azından bir neyzen olduğu bilgisini vermiş oldum, bu da bir şey, gerçi o grubun sürekli üyesi değil, bu da başka bir şey -.
solistleri gayet sempatik, sahneye yakışıyor. bateristleri de sahnede çok iyi, müthiş konsantre oluyor. umarız bu piyasa onların müziğini bozmaz, bambaşka hallere getirmez.
28 şubat 2007 tarihinde izmir
bios bar'da sahne alacak olan eskişehirli grup.
eskişehirli grup, mtv'ye çıkacak kadar şanslılar.müzikleri son derece başarılı bir grup. "nayu" isimli şarkılarının sözleri aslında tersten dinlendiğinde anlam kazanıyormuş.
(sirona, 21.02.2007 19:50 ~ 19:52)
bu akşam ankara nefes bar'da çıkacak olan eskişehir'in eksperimentali, saykodeliği.
(siyah, 21.02.2007 19:53)
aslında yerel bir anlam taşır,(beynelmilel filminden edindiğim bilgilere göre adıyaman bölgesinde) geçimini çalgıcılıkla sağlayan kişilerdir,düğünlerde derneklerde çalarlar
dün akşam babylonda izleyim tadına bir kez daha doyamadığım muhteşem grup. sakin sakin sallanırken bi anda zıplamaya hoplamaya başlıyorsunuz ve bunları hep çok ama çok kaliteli bir müzik eşliğinde yapıyorsunuz. inanılmazlar. bundan 3 yıl önce eskişehirde dinlediğimde de bu adamlar olur demiştim ve haklı çıkmak çok keyifli böyle bir konuda.
ayrıca grup üyeleri geçen sene trenle katmanduya gitmişlerdi yamulmuyorsam konser boyunca gezi fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi vardı.
keyiften öldürdüler bizi, sahalarımızda görmek istediğimiz gruplardan...
itü rock 2007'de sahneye çıkan gruplardan biri. yaptıkları müzik çok eğlenceli, o kadar ki eğer bir kır düğünü yaparsam ve yeterli param olursa düğün orkestrası olarak çağırmayı düşünüyorum.
(devil, 19.04.2007 12:37)
barışarock 2006'da kalpleri fethetmiş topluluk.. kendilerine pek bir yaradığını düşündüğüm yolculukları "
çatıdaki gevende"nin ayrıntılarını okumak isteyenler için :
http://gevende.blogspot.com/(dixi, 19.04.2007 13:08 ~ 01.05.2007 21:17)
"
çatıdaki gevende" dvdlerini sabırsızlıkla beklediğim grup.
24 mayıs perşembe günü izmir soyel kültür ve sanat fabrikasında sahne almış grup.canlı performansları çok eğlenceli bunların.çok da şirinler.bide violacısı var sankim
jack sparrow
bonzo hastası bir davulcuya
*sahip grup. violacıları da jack sparrow değil, ömer'dir...!:
(siyah, 19.07.2007 15:40 ~ 08.12.2007 00:08)
beynelmilel filmindede adı geçen gevende:düğüncü demektir asıl yazılışı govend dir.
(züvük, 19.07.2007 16:47)
samimi,eğlenceli ve coşkulu müziğin sahibi eşkişehirli grup.akbank caz festivalinde de bir konserleri olacak sanırsam.
bu zamana kadar nasıl olmuş da gözden kaçırmışım yazıklar olsun bana tüüh diye tükürebilirim kendi suratıma. harika performanslarına ağzım açık kaldı, eğlencesi de yanıma kar.
takip mesafesini yakın tutarak ilerlemek farz oldu artık.
güne huzurla uyanmak, her şeyin ters gittiği bir günde umut bahçesindeymiş gibi hissetmek, bitmek bilmeyen tartışmaların tam ortasında soluklanmak, yaşadığını gerçekten ve neşeyle hissetmek için ve daha pek çok güzel his için dinlenebilecek güzel müziklerin yaratıcısı gruptur.
(junie, 13.04.2008 19:19)
mütevazi takılan, müzik işinde gerçekten iyi, tarzı olan insanları birarada görebileceğiniz nadide müzik grubudur. enstrüman ve ses çeşitliliğinin yanısıra, vokal de bir enstrüman gibi kullanılarak güzel bir ahenk yaratılabilmiştir. gevende düğün dernek çalgıcısına eskilerde verilen ad olarak biliyorum. bu müzik grubu anadolu kentlerinin birçoğunda etkinlik ve konser veregelmişlerdir; bununla birlikte, özgün olmalarından mıdır, profesyonel oluşlarından mıdır, talih midir, yoksa bilemedim hepsinden biraz mıdır; yurtdışında da tanınıp sevilir. konser performansları alır götürür cinsten, keyiflidir.
web adresleri
www.gevende.com da konser programları yayınlanmakta..