|
|
- (bkz. salak)
- idiotun türkçesi
- (bkz. hepimiz gerizekalıyız)
(bkz. idiot)
(bkz. embesil)
- zekası geri olan kişi.
- (bkz: cengiz budak)
(bkz: nevriye budak)
(bkz: dişi yakarış)
- zeka katsayısı olarak türü içerisinde geri kalmış kişilere yakıştırılan sıfat.
- nevriye budak'ın en çok kullandığı kelime.
(bkz: sensin gerizekalı)
(bkz: engin bak bozuşuruz)(sükun, 06.02.2006 01:28)
- adnan aybaba nın başını çektiği felsefik akım.
x kişi:
-adnaannnnn hangi deli şey etti seni
adnan aybaba:
-evet abi adnan iyi futbolcu,samsuna faydası dokunuyo.(floydzede, 06.02.2006 01:53 ~ 10.02.2006 21:04)
- zeka puanı 70(eksi artı 5)'in altında olan insan
(nepenthe, 15.02.2006 12:50 ~ 15.04.2007 11:12)
- mental retardasyonlu
- 3 ile 2 yi çarp dediğinizde 6 diyen ama 2 ile 3'ü çarp dediğinizde 5 diyebilen insan modeli.
- solo test'te oyun sonunda 8 piyon bırakan kişidir
- (bkz: kafasıbasmaz)
- kıs. gerzek
- aslen zeka kelimesindeki a'nın üzerinde şapka varmış gibi okunması gereken, ama bööörek, yaaarın kelimeleri gibi "geri zekaalı" şeklinde de okunabilen sıfat tamlaması.
- şakayla karışık bile olsa ezici bi hakarettir, sevilen bi insan tarafından şahsınıza söylenmesi mutlaka koyar.
- bir "cemiyette pişiyorum" şarkısıdır.
yazlıktaydık.
bişey yaptım ama hatırlamıyorum.
babam,”sen var ya , hakkatten gerizekalısın”demişti.
ne yaptığımı gerçekten hatırlamıyorum.
birgün hatırlarsam,neden gerizekalı olduğumu öğreneceğim.
hep birlikteydik , yazlıkta
ve ben hakkatten gerizekalıydım.
- yaklaşık yirmi word sayfasına tekabül eden tutarda bir yazı hevesle yazılmıştır. bloga aktarılmak için duruyordur. önce yazı kopyalanır. ardından uygun görsel bulunur. fakat word her ne hikmetse (yanlışlıkla değil) kapatılır. "ulan nasıl olsa yazıyı kopyaladım" der insan. daha sonra görseli düzeltmek için paint dosyasında hararetle hazırlıklara girişilir. görsel düzeltilip ilgili bölüm fare sağ tıklanarak (yapma) kesilmeye, ordan da yeni bir paint dosyasına aktarılmaya çalışılır. (dur n'olur) fareye sağ tıklanır. kes, kopyala, yapıştır, sil.... (tehlikeli işler bunlar) kes (bak şu an farkında değilsin ne bok yediğinin) kes... kestim...(iyi bok yedin). velhasıl, hiçbirşeyden haberi olmayan kişi, görseli bloguna ekler. daha sonra ince bir bıçak kesiği gibi bir anda, "ulan" der. (ulan tabi göt) kalbinden gelen dum dum sesle tekrar sağ tıklar. (git sen kendi kafanı tıkla, dötünü parmakla eşşolusu) aaaaaaaa! (aaaa yaaaa...aaa tabi..dedik sana. al şimdi görselini dötüne sok.) tüm yazı gitmiştir. heba olmuştur. işte biz bu kişiye gerizekalı dedik, onu alemlere ibret olsun diye gönderdik. (sus lan gerizekalı!!.. hala fiyakalı cümleler, yok alemler, yok bilmemne, nerde ulan yirmi sayfa? gerizekalı.)
- zeka ölçümlerinde insanların %50 si normal yani 90-110 arasında puan alıyor. % 25 i, normal üstünden dahiye doğru sıralanıyor. %25 i de normal altından idioya doğru sıralanıyor.
geri zekalılık, kavrama gücünün düşüklüğü nedeniyle elbette hem çok üzücü hem de rahatsızlık verici bir durumdur.
resmi ilişki içinde olduğunuz biri söylerse en ağır küfürlerden sayılır.
sonuçta başkalarına muhtaç olarak yaşamak zorundadırlar ve bu gerçekten ağır bir yüktür. ne denebilir ki?
- 15 dakika sürecek yolculukta ayakta gitmemek için (otobüs olmadığı zaman) yarım saat ile 45 dakika arasında mecidiyeköy 85m kuyruğunda "ayakta" bekleyen tiplerdir bunlar.otobüs olsa bile minimum 15 dakika bekledikleri halde gerizekalılıktan kurtulamıyorlar.
- binbir gece'yi canlı yayınlayacak zihniyetin bizi zannettiği şey galiba.
|