belki ilginizi çeker
  1. · çok doluyum
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · the twilight saga new moon
  8. · marissa cooper
  9. · gözünden yaşlar gelinceye kadar sevişmek

gerizekalı öğretmen replikleri  

sayfa  / 3
  1. -kitabın nerde oğlum!
    +unuttum ocam
    -kendini de unutsaydın bari!
    (ragnarok, 20.05.2007 10:06 ~ 11:39)
  2. yerikökünden siktiğiminin mal öğrenci hareketlerine binaen verilen, gördüğü dangalaklılar karşısında sinirden kendini kaybetmiş öğretmen replikleridir.
    (hector, 20.05.2007 10:51)
  3. -niye gülüosun anlat da hep beraber gülelim...
    (pedaliza, 20.05.2007 11:12)
  4. "anlamadığınız yer var mı?" (anlaşılmasada anlamadık diğen öğrencilerin oranı %15 i geçmez sanırsam.)
    (noonecan, 20.05.2007 11:34)
  5. - niye yapılmadı bu ödevler!
    + hocam...
    - konuşma! konuşma! niye yapılmadı bu ödevler dedim!
    + hocam dü...
    - bana cevap verme terbiyesiz! niye yapılmadı bu ödevler diyorum sana!!!
    + ???
    (tanura, 20.05.2007 11:39)
  6. -ben kendim için istemiyorum ödev yapmanızı.
    -kapıyı çaldın mı da giriyorsun sınıfa, git bir daha çal kapıyı öyle gir içeri.
    -arka taraf sesi kes artık!!
    -kopya çeken hırsızlık yapıyordur, bilgi hırsızlığı. oğlum !! şaşı oldu gözün artık, kaymasın gözün kendi kağıdına bak!!!
    -geç sıraya hadi!!(törenlerde)
    gider böyle... (bkz: çok doluyum)
    (poisontendre, 20.05.2007 12:29)
  7. gerizekalı olmayan öğretmenlerin gerizekalı öğrenciler yüzünden vermek zorunda kaldıkları tepkiler sonucu ortaya çıkan repliklerdir.

40 tane gerizekalıyı bi sınıfa koyalım, başına da ileri zekalı bizler geçelim, sonra da izleyelim bakalım verilen tepkiler ve havada uçuşan replikler nasıl olacak.
    (püfü, 20.05.2007 13:06 ~ 13:07)
  8. "ben elimden gelen herşeyi yapıyorum ama siz anlamamakta direniyosunuz"evt böle söyleyen bi istatistik hocam vardı..hala da bizim bölümde..
    (delilergibiözledim, 20.05.2007 13:10 ~ 13:10)
  9. muhatabına reva tepkilerdir çoğunlukla. istisnaları da bulunur.
    (togisama, 20.05.2007 13:22 ~ 13:24)
  10. öğr : hocam hicabi bana "ciğerini sökerim senin" dedi.
    hoca: hicabi olm, sen ciğer sökücü müsün?
    (anky, 20.05.2007 13:26 ~ 13:27)
  11. kimya dersidir yazılı soruları okunur.

-hasan; 25

-hüseyin; 26

-cemal; 27

-haşim 50 !! elli mi ? allah allah bu çocuk gerizekalıydı nasıl almış bu notu. kesin kopya çekmiştir du bi daha bakayım kağıdına.

evet bu durumda haşim gerizalıdır. ama bi terslik var gibi.

başka bir örneğe geçelim.

matematik dersi yazı soruları okulur sınıf dökülmüştür. en yüksek not 40. fakat ismini yazmayan gerizekalı bir öğrenci 60 almıştır. oy sınıfın en yüksek notu ama ismini yazmamıştır bu eşek kardeş.

hoca- arkadaşlar aranızda bir gerizekalı, beyinsiz, aptal, dürzü, şerefsiz adını yazmamış ve 60 almış. kimse çabuk çıksın zaten 10 puan daha kırdım.

biraz zaman geçer ve hoca bir duyuru ile sınıfı yerlere yatırır akabinde yeni lakabını hazırlar. minumum faruk olmuştur artık yeni lakabı.

hoca- arkadaşlar pardon bu cevap kağıdıymış.

neymiş öğretmenden gerizekalı olmazmış. bir gerizekalı varsa o da öğrencidir. (bkz: o kadar)
    (h376, 20.05.2007 13:40 ~ 25.11.2008 20:06)
  12. -"siz geldiniz" cumlesini birinci tekil şahısa gore çekimle bakalım muratcan..
    - "sen geldin "hocam.
    -öğretmene "sen "denir mi lan, hayvanat "siz" denir.
    -ee o zaman "siz geldiniz"
    -aferin,otur!

olay esnasında ne kulaklara ne de gözlere inanmak mümkün olmuştur.
    (zararsiz insan, 20.05.2007 13:43)
  13. aşağıdaki gerçek hayattan alınma bir diyalogtaki şekliyle örneklenebilen replikler bütünü.

okula selam kelamı adına postalanmış bir mektup ulaşmıştır. sk mektubu almak üzere öğretmenler odasına gider

sk: selam kelamı
    ö1: öğretmen 1
    ö2: öğretmen 2

(ö1 ve ö2 odanın kapısında muhabbet etmektedirler)

sk - hocam bana bi mektup gelmiş, alabilir miyim?
    ö1 - hayır buraya mektup falan gelmedi.
    ö2 (ö1'e hitaben) - hayır hocam buraya mektup geldi.
    ö1 - buraya öğrenci mektubu gelmez.
    ö2 (gene ö1'e hitaben) - hocam o mektup öğrenciye geldi.
    ö1 (sk'ye hitaben) - o mektup sana değil.
    ö2 - hayır hocam o sk'ye geldi. (ve akabinde mektubu çıkarıp verir.)

selam kelamı kopmaksızın mektubu teslim alır, mağrur bir şekilde ortamı terk eder.
    (selam kelamı, 20.05.2007 13:51 ~ 13:55)
  14. pek yakından tanıdığım topluluk olma hasebiyle varolduğuna inandığım tek- tük şahısların, elbette ki varolan cümle-i şahaneleridir;

-koşma çocuğum ( bünyelerindeki enerji gözlerinden fışkıran, her yere koşarak gitme eğiliminde olan 6-14 yaş grubuna sarfedilmeyecek emir kipidir ki, sarfedene başlıktaki ilk iki kelimeyi sarfetmemi gerektirir )

bu kipi kullandıktan hemen sonra, koştuğu için düşen çocuğa; "ben sana koşma dedim değil mi salak...çottannkk" diye böğüreni de vardır ki şahit olunmuş, onun adına utanma işi üstlenilmiştir. ancak körpe bünye üzerinde açtığı gedik kapatılmamıştır, heyhattır.
    (sugibiazizol, 20.05.2007 14:18)
  15. yıl sonu öğretmen kanaat notu kullanmaktadır.
    - ilk yazılıdan 4 almışsın, ikinci yazılıdan 5 almışsın. 4 versem karnene 4 gelir, 5 versem 5 gelir. 3 veriyorum otur yerine.
    (piraye68, 20.05.2007 14:20)
  16. -oğlum niye sırıtıyosun ramses'in mumyası gibi?
    (seçilebilirkişi, 20.05.2007 14:30)
  17. - bakın sizi kırmak istemiyorum, o yüzden birşey demiyorum. ama konuşmaya devam ederseniz çok fena kırarım. yapmadığım şey değildir. ben böyle sınıf görmedim. her derste böyle misiniz? yoksa sadece benim dersimde mi? size birşey soruyorum... ona bile cevap veremiyorsunuz. konuşmayı biliyorsunuz ama...... (paragraf - 30 dakika) ...... bakın sizi kırmak istemiyorum, o yüzden birşey demiyorum. ama konuşmaya devam ederseniz çok fena kırarım. yüzünüze tükürsem yağmur yağdı diyeceksiniz..... (bir paragraf daha - 25 dakika kadar)
    + hocam zil çaldı.
    (transistör kazancı, 20.05.2007 14:45)
  18. ne gülüyorsunuz oğlum ben size gülmeniz için izin verdim mi?
    (sealth, 20.05.2007 14:52)
  19. +aranızda bazı kendini bilmezler var,hayır isim vermek istemiyorum onlar kendilerini bilyior

birebir yaşanmıştır..
    (profesore, 20.05.2007 14:54)
  20. -bırakın o muhabbeti!
    (buğra, 20.05.2007 14:56)
  21. öncelikle öğretmene gerizekalı denilmez taş olunur diyor akabinde bin tane beyaz gömlekliye doğru ''beyaz gömlekli sana diyorum'' diye seslenen müdürümüzü de allah'a havale ediyorum.
    (ichgeheindaskino, 20.05.2007 14:58)
  22. - kamyon şöförü gibi oturma!
    - yüzündeki maskı çıkar artık!
    - sınıf leş gibi kokmuş, siz ergenlik çağındasınız biraz fresh kokular sıkmanız lazım...
    - oğlum sen hakan şükür müsün? niye sıranı altındasın? *
    (7 insan b50 eder, 20.05.2007 15:15)
  23. +düzgünce üç kez yaz bakayım şu sözcüğü.
    -gerizekalı, gerizekalı, gerizekalı...
    +oğlum geri zekâlı mısın, doğru yazsana şunu! sözcük karşında, sözlük de elinin atında. hadi sözcüğün doğru yazılışının böyle olmadığına inanıyorsun, niye açıp bakmıyorsun sözlükten doğrusuna!
    -ehem!?%*... hepimiz malız, hepimiz geri zekâlıyız!

(bkz: geri zekâlı)
    (selenge, 20.05.2007 15:40 ~ 16:37)
  24. saçlarını yeni kestirmiş, coğrafya öğretmeni bir bey ile bir arkadaşım arasında geçen diyaloğun bir örnek teşkil edebileceği repliklerdir.

-sıhhatler olsun hocam.
    -oğlum sen renk körü müsün?

(error verdim)

aynı kişiler arasında geçen şöyle bir diyalog da bir ikinci örnektir.

(hoca sınıfa yeni girmiş, tahtayı silmek üzere silgiye davranmıştır)

-hocam tahtayı sileyim mi?
    -senden gelecek yardım doğadan gelsin!

(bir kez daha error verdim)
    (martin hayda gel, 20.05.2007 16:19)
  25. -siz insan mısınız be!(bık bık bık)
    akabinde sınıf sürekli ağır hakaretlere uğradığı matematik öğretmenini müdüreye şikayet eder.
    -ehe şey kem küm..aslında bitkiler demek istemiştim.insan dışında kalan bir canlı türü nihayetinde.
    -mantarlar var bir de,hiç aklımıza gelmedi.içimiz fesat bizim.tüh.
    (capslost, 20.05.2007 16:28 ~ 29.05.2007 02:51)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil