belki ilginizi çeker
  1. · ankara halkının mokoko sevdası
  2. · öyle sinirliyim ki sinirden kendimi sikecem
  3. · ankara kaybedince biz de kaybetmiş sayıldık
  4. · bekir coşkun
  5. · ankara da yerel seçim sonuçları na itiraz edilmesi
  6. · melih gökçek
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · call of duty modern warfare 2
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · 100 opera
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · okan bayülgen
  8. · hayat
  9. · kadıköy anadolu lisesi

geri zekalı ankaralı  

sayfa  / 3
  1. (bkz: ankara halkının mokoko sevdası)
    (tremonti, 30.03.2009 01:20)
  2. kesinlikle bugün seçim sonuçlarından sonra net bir şekilde hipotez olmaktan teori olmaya geçmiş kanıdır. 4. kez aynı üçkağıtçıyı seçtiren bir insanda beyne dair kırıntı olduğunu bile zannetmiyorum, 5. kez seçtirirse aha da kanun oldu, ankaralı net bir şekilde gerizekalıdır diyebiliriz.
    (herkese 10 bana 0, 30.03.2009 01:22)
  3. son dalaverelerin etkisi seçimlere yansıdı bence.yoksa kimse bu kadar saf değil.

ha safsa aziz nesini bir kez daha acıyla anmaktan başka yapacak bişey yok.
    (moonlight, 30.03.2009 01:23)
  4. (bkz: ankaralı olmak)
    (erm, 30.03.2009 01:35)
  5. lan adam seni açık açık dolandırmış. afedersin s.kip soğana çevirmiş. ama sen hala... neyse gece gece daha fazla açmiim ağzımı. müstahak size. aferin. s.kilmeye doymaz benim halkım.
    (los lunes al sol, 30.03.2009 01:37)
  6. genelleme yapmanın hafifliğini yaşayan akıllı(!) sözlükçülerin müthiş saptaması, aynı zamanda da akp ye oy vermediğini açık açık söyleyebilen benim gibi bazı ankaralılara büyük ayıbı.
    (tosbacik, 30.03.2009 01:39)
  7. toplu taşıma araçlarına 1,700 e* binen, bundan uslanmayan hakkı köteklik melih gökçek seçmeni.
    (rhododendronluteum, 30.03.2009 01:40)
  8. allahtan çankayada oturduğum için kendimi içinde görmediğim insan topluluğu. anlamıyorum arkadaş hani tuzluçayırlar mamaklar solcuların kalesiydi...
    (oluru olan adam, 30.03.2009 01:43)
  9. (bkz: ankara kaybedince biz de kaybetmiş sayıldık)
    (tremonti, 30.03.2009 01:50)
  10. (bkz: mazoşist ankaralı)
    (agaton, 30.03.2009 01:51)
  11. (bkz: ben sen o biz siz onlar)

gökçek'e oy vermedim. vermem de. ama kendimi kandırılmış, gerizekalı gibi hissediyorum. neden bilmiyorum. bu herif yine nasıl seçildi aklım almıyo. bilmiyorum. o adama oy verenlere gerizekalı diyebilirsiniz. yorumunuz doğru veya yanlış umrumda değil. ama oy veren insanları anlamadığım için kendimi gerizekalı görüyorum. hala aklım almıyo...
    (tark, 30.03.2009 01:52)
  12. insanların düşünmelerini istemiyorsanız onlara gelecek kaygısı aşılamanız yeterlidir bu sayede sistemde karınlarını nasıl doyuracaklarını, çocuklarının karınlarını nasıl doyuracaklarını düşündüklerinden pek de fazla diğer konuları haklarını vs leri pek düşünemezler. hayatta kalma güdüleri , karın doyurma ve gelecek kaygıları bunların önüne geçer. bu sefer de biraz daha bu dertlerden kendilerini soyutlamış bireylerin görebildikleri şeyleri göremezler görseler bile umut bekleyebilirler başka şeylerden dolayı. bu nedenlerden dolayı bir halka gerizekalı demek biraz işin kolayına kaçmak olur.

tabi bir de bu ülkedeki insanların yetiştiriliş tarzları da bunda önemli rol oynamaktadır.körü körüne birşeylere sarılmak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak vs de çok etkilidir. ek olarak senelerdir solun kaka olarak gösterilmesi eğer gelirse insanların komünizm ve karılarını kaybetme korkusu(evet komünizm'den karın bile senin olmayacak diyerek korkan insanlar gördüm ben ve nefret duyan, nasıl işlenilmiş insanların beyinlerine) ve de mhp'nin aşırı sağ tutumu bir parti olmasından dolayı insanlar bunları seçmekte tereddüt ettiler sanırım. hep diğer seçeneğe yöneldiler o da tabi ki onların dinleirni koruyacak(!) ve yandaşlarının karnını doyuracak, ot bok dağıtacak bir parti oldu.

burda durup birşeyleri eleştirebilen bizler, belki gerçekleri görüyoruz, yapılan sahtekarlıkları, üçkağıtları vs ama dogmalarla büyüyen halk, solun s'sini bilmeden korkan halk ya da karnını doyurmak isteyip medeti bunlardan uman halk bir şekilde senelerdir yaratıldı ve bunlardan pat diye bir değişim bekleyemezsiniz.ben de ülkemin tuttuğunu koparan insanları olsun isterim başka ülkelerdeki gibi haksızlık yapan meclisi bassın çiftçilerimiz haklarını alsın hükümeti devirebilsin isterim. ama bunlar bu ülkede hep ütopya.

burada halkın aptallığı ya da gerizekalılığından çok daha fazla şeyler var. acaba aydın olan kesim ya da bir şeyleri gören bizler neler yapıyoruz bu insanlara gerçekleri göstermek için? siz de çocukluktan beri durmadan yanlış birşeyi doğru olarak görseniz, onu doğru olarak bellersiniz ve bunu değiştirmeniz kendiliğinizden kolay olmaz. halkta bunları değiştirmek için ne yapıyoruz acaba? insanlara gerizekalı sıfatı yakıştırırak ya da onlara tepeden bakarak varoşlar bunlara oy veriyor işte basmıyo kafaları cahillerin diye mi yargılayacağız?

kimse kusura bakmasın ama bu seçimlerin sonucunda chp'nin hatası kadar burda insanları bilinçlendirmeye çalışmayan bizlerin suçu var. bu bakımdan kendimi de çok suçlarım. gerçekten suç bizim eğer bu ülkenin okulları ya da başka şeyleri insanlara düşünmeyi öğretmiyorsa bunu gören insanların görev edinmeleri lazım. yukardan bakıp laf atmak yerine gidilip varoş denilen yerlerde fakir öğrencilere karşılıksız dersler verilebilir bu öğrencilere düşünmeden değil de sorgulayarak bir şeyleri değerlendirmesini öğretebilirsiniz. bir kitap verip onların ufuklarını açabiliriz. bunu ne ben ne de bir çoğumuz yapıyoruz ama birilerine sıfat yakıştırmayı çok iyi biliyoruz nedense. bu da kolaycılığımızın en basit göstergesidir.

ha bunlar üst düzeyde yapılır da ondan sonra hala aynı şekilde gidiyorsa her şeyi diyebiliriz.ama birşeyleri değiştirmeye çabalamadan laf söylemeye pek de hakkımız yok.biz de diğerleri kadar suçluyuz.

tanım olarak da söylenerek vicdanları rahatlamak için kullanılan tamlamadır. söylenmeden önce düşünülüp gerçek sebeplerin araştırılması gereklidir.
    (merhemsiz kel, 30.03.2009 01:53)
  13. + abi bi siktir melih'e mi vereceksin oyunu ?
    - "bag aslan parçası, şimdi aslında veririm ben garayalçın'a zamanında büyük hizmetler yaptı angara için ama sonra gitti pkk'ynan işbirliği yaptı gözümde bitti.. bag mansur'un gazanmasını da can-ı gönülden isterim ama seçilemez seçileceğini bilsem vallahi de veriririm billahi de veriririm ama nolacak ben mansur'a verecem oylar bölünecek garayalçın başkan olacak yok ya.."
    (taze bitti, 30.03.2009 01:55)
  14. (bkz: sen vermedin ben vermedim kim verdi lan akp ye oy)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 30.03.2009 01:56)
  15. ankaralı değilim, ankarada da yaşamadım ve hatta sadece yılda bir gittiğim bir şehirden başka biryer de değildir ki benim için de pek bişey ifade etmez.ama yok ya bu kadar da değil.göz göre göre sizi soyup sovana çeviren, tehditkar bir tavırla sizi yöneten birine tekrar oy vermek başa geçirmek de cidden gerizekalılık.üzüldüm valla daha modern bir yönetimi hak ediyorsunuz.
    (bkz: aziz kocaoğlu)
    (pötü, 30.03.2009 01:57)
  16. şaka gibi bir insandır, kafası çalışmayan ankaralıdır. adamın neler yaptığı ortada ama hayır gerizekalı seçmen gidiyor yine buna oy veriyor. yazın ortasında susuz kaldılar, sersefil pislik içinde gezdiler ama yine de yetmedi bunlara. ablam, ''canım, yaşlı kadınlar bugün otobüste melih gökçek' i bir övüyorlardı inanamadım. acaba ben başka bir yerde mi yaşıyorum ya da bunlar başka bir melih gökçek' ten falan mı bahsediyorlar?'' demişti de dalga geçmiştim. ama maalesef tüm bunlar şaka değil gerçek. ve o pişkin sırıtışıyla i. melih gökçek bir dönem daha ankaralılar ile birlikte.
    (minny, 30.03.2009 02:04)
  17. alplerin zirvesinden gelen melih gökçek in kalpleri ısıtan gülümsemesine maruz kalmış insan topluluklarıdır. rivayetlere göre bu gülümseyiş beynin fonksiyonlarını durduruyor, i melih gökçek yazısına karşı duyarlı hale getiriyor.
    (kinesis, 30.03.2009 02:09)
  18. (bkz: deveye diken insana s.ken)
    (mihrimah, 30.03.2009 02:25 ~ 02:25)
  19. (bkz: öyle sinirliyim ki sinirden kendimi sikecem)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 30.03.2009 02:31)
  20. aslında ankaralılar çok büyük akıllılık etmişlerdir. melih gökçek sayesinde ileride torunlarına kadar iş garantisi sağlamışlardır. nasıl olsa yıllardır devam eden metro inşaatı o zamana kadar da bitmeyecektir. uzun düşünmektedirler yani, ileri görüşlülerdir.
    (seytan90, 30.03.2009 02:35 ~ 02:35)
  21. "demokratik hakkınızı kullanın" masallarıyla uyutulan, seçim sonuçlarına ve parlementer sisteme güvenen herkes memleket ayrımı yapılmaksızın düşünce özürlüdür. bu da benim özlü sözüm olsun.
    (redrumurder, 30.03.2009 02:49 ~ 02:52)
  22. ....göt göt bok sıç it göt meme meme göt göt bok sıç...

lan ne diyodum? başlık neydi? sinirim geçti birden. hehe şeker şeyler...
    (spongebob, 30.03.2009 02:55)
  23. girinin sonuna çoğul eki konulduğunda bu ünvana sahip olma şerefine 4.kez nail olan içinde beni de bulunduran güruhtur. bu seçkin gruba mensup insanlarla bizzat yaptığım konuşmalar aşağıdaki gibidir.

b:ben
    t: çöp tenekesinden çöp toplayan teyze

b: merhaba teyzecim.
    t: merhaba evladım.
    b: memnun musun melih gökçek'den?
    t: yok evladım ya açız ne memnunu.
    b: ee oyun kime o teyze?
    t: tabii ki melih gökçek'e
    b: teyze hani memnun değildin niye vereceksin ki oyunu o'na o zaman?
    t: allah bilir evladım allah bilir, ben bilmem veririm oyumu o'na.

b:ben
    p: şerefsiz pazarcı

b:amca merhaba.
    p: merhaba yiğenim.
    b: kime verecen oyunu?
    p: tabii ki melih gökçek'e verecem canım o benim.
    b: niye amca memnun musun?
    p: hee kömür veriyor bana ne güzel işte.
    b: e amca maşallah tezgahta işler iyi gidiyor gibi var mı ki ihtiyacın kömüre?
    p: yooh, ben ayda 2-3 bin lira kazanıyorum da o bedavadan geliyor işte ne güzel.
    b: peki amca peki... (içinden ben senin taaa...)

görüldüğü üzere hakkıyla almışlardır gerizekalı sıfatını ankaralılar.
    (emo the unlucky polar bear, 30.03.2009 03:06)
  24. seçimden önce bir arkadaşım

"melih gökçek e oy verenin allah belasını versin!!" demişti.

diğer bir arkadaş da döndü dedi ki:

"senin bela okumana gerek yok, zaten seçilirse kendi belalarını kendileri bulurlar.."

hakikaten bundan büyük bela yok.

velhasıl belasını bulmuş insanlardır gerizekalı ankaralılar.
    (kremberiz, 30.03.2009 03:13 ~ 03:13)
  25. venedikte parayla insanlara tur attıran gondolcu oslemiyoooo diyerek şarkı söylermiş.bir gün bunun gondoluna 3 cerrah binmiş.demişlerki biz bir araştırma yapıyoruz 5 bin dolar karşılığında beyninin bize dörtte birini satar mısın?gondolcu kabul etmiş ve ameliyattan sonra artık şarkıyı oslemii oslemii şeklinde söyleyerek gondolculuk yapmaya devam etmiş.cerrahlar günün birinde tekrar gelmişler ve muhabbetler falan 5bin dolar karşılığı beyninin dörtte birini daha almışlar.gondolcu yoluna osle osleee diye devam etmiş.cerrahlar bir gün yine gelip beyninin dörtte birini daha alınca gondolcunun şarkısı os os os şekline dönmüş.ve en sonunda cerrahlar 5bin dolar karşılığında gondolcunun tüm beynini satın almışlar ve kesmişler.

ertesi gün gondolcu venedik nehirlerinde şarkı söyleyerek ilerliyor:
    arabada 5 evde 15 hadddeeee oylar melih gökçeğeee ankaranın taşlı yolu....
    (true blood, 30.03.2009 03:17)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil