belki ilginizi çeker
  1. · marshmallow
  2. · oruç tutmamak
  3. · msn sözlük winamp üçgeni
  4. · pompalı tüfekle civcive ateş etmek
  5. · yurdakul sert
  6. · bir ateistin namaz kılması
  7. · legal şekillerde sözlüğün ebesini sikme yolları
  8. · bütün sözlüklerde yazar olmak
  9. · da vinci şifresinin kırılması
  10. · gereksiz giriler
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · domuz gribi
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · aşk ı memnu
  7. · ezel
  8. · rana
  9. · sözlükte bruker tandansı

gereksiz giriler  

1. gereksiz başlıkların altına yazılmış bütün giriler, hiç bir özgünlük taşımayan sırf giri olsun diye yazılmış yazılar, ve ekşi sözlükten araklanan şeyler topluluğu diye nitelendirebileceğimiz giriler.
    (crackerjack, 11.05.2004 00:33)
  2. eğer sözlükte herşeyin olması isteniyorsa, girilmesi gereken girilerdir.
    hem giren, hem de giriyi gören kişi için zor bir olaydır fakat sözlüğün istikbali için yapılması gerekmektedir.

eğer ki ekşi sözlük le yarışan bir itü sözlük istiyorsak, ekşi sözlük bizden 5 yıl önce kurulduğuna göre, onların girdiğinden 5 kat daha fazla gereksiz giri girmeliyiz ki onlara yetişebilelim. ha eğer sorun sözlüğün büyüklüğü değil işlevi ise hiç gerek yoktur böyle kasışlara, kaliteden ödün vermeden giri girmeye devam edilmelidir.

fakat, temelde bu giri bile gereksiz giriler'dendir. ayrıca sonsuza kadar yandaki gereksiz giriler yazısına tıklamanız mümkündür.
    (whopper, 13.09.2004 23:59 ~ 14.09.2004 00:00)
  3. aslında oldukça gereksiz ama şu anda bu başlığa örnek olarak girmek zorunda hissetiğim bu giri.
    (gblack, 11.03.2005 12:48)
  4. wikipedia, scienceworld.com gibi siteler yeterince gerekli girilere(ya da entrylere) sahip olduğu için, herhangi bir sözlük ortamında neden gereklilik kasmaya ihtiyaç olduğu düşünülmeden söylenilen haksız nitelemedir.

herhangi bir sözlük ortamında gerekli gereksiz ayrımı yapıldığı takdirde nasıl bir özgünlük ortaya çıkacağını da idrak etmekte güçlük çekiyorum.

eğer böyle bir gereklilik takıntısı olacaksa, ciddi bir iş yapılsın, her sözlük kullanıcısı ana britannica'nın belli bir kısmını copy paste etsin, ne bileyim imece usülü bir iş yapılsın. o halde özgünlükten kastedilen nedir ?

her şeyi geçtim, herhangi bir kelimenin anlamı 100 senede bir değişiyorken, konuşma kalıpları 10 senede değişiyorken , sabit bir gereklilik nasıl var olabilir bunu idrak edemiyorum.

zaten sözlük denilen hede de bu yüzden var değil mi ?
    (skuba, 09.10.2006 23:49)
  5. çooook çok tü kaka girilerdir.allah belalarını versin onların.

misal sycrone one denen hıyarın biri katie holmesla ilgili olduğu için tom cruise la evlendiğini yazmış.aynı şeyin tesini tom cruise başlığında da yapmış.ne kadar kötü değil mi bu durum?* bırak yazma,ne gerek var bu bilgiye.tom cruise a yaz sadece,o başlığa giren bilsin,katie holmes e yazma ki,o başlığa giren tahmin etsin bu evliliği zekası gelişsin.

halbuki bi başlık açsa ne kadar güzel olacak tom cruise ve katie holmes ün evlenmesi diye,orada yapsa tanımını,sonra iki ünlünün başlıklarına da o girilerin numaralarını yazsa.hem böylece daha çok giri girmiş olurdu.salak şey!

insanı soğutur böyleleri efendim,buz kestim a.k.
    (sycrone one, 19.11.2006 12:01 ~ 11.05.2008 20:05)
  6. gereksizliklerini kimin tescillediğini cidden çok merak ettiğim girilerdir. "ben tescilliyorum." diye çıkacak bazı aklıevveller bekliyorum; zira öbür türlü başlık anlamsız olacak.
    (twinkle, 19.11.2006 12:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil