1987 doğumlu ispanyol defans oyuncusu. barcelona altyapısından çıkmış ve 2004'ten beri manchester united'ta oynuyordur. geçtiğimiz yıl pişmesi için real zaragoza'ya kiralanmıştır. bu yıl pek forma bulamasa da şampiyonlar liginde roma maçında takımının tek golünü atmıştır.
1 nisan 2009 türkiye ispanya maçında spiker arkadaşın maçın başlarında ısrarla kendisini bize albert pique şeklinde anlattığı oyuncu. sonradan yönetmen uyar dı ki gerard pique oldu
şu sıralar 'şampiyon şampiyon' ve 'zıplamayın real madrid'li olsun' tezahüratlarını 98.000 kişiye yaptırmaya çalışan barcelona oyuncusu. o nasıl berbat bir ses be birader. sen hiç ağzını açma, topunu oyna abi.
ilker yasin sağolsun şampiyonlar ligi final maçında çok iyi anladık ki barcelona'dan mançester'e gitmiş 7 yıl sözleşme imzalamasına rağmen barça'ya geri dönmüş.
ressamdır büyük ihtimalle.. ya da ünlü bir yazar.. ayrıca fransız olsa yeridir.. sonuç olarak edebiyat ve sanat dünyasında önemli bi yere sahip olmalı bu isimdeki biri.. stoperlik yapacağı son iş bence.. tamam çok güzel oynuyo takdir ediyoruz ama benim böyle bi adım olsa servet ya da gökhan zan'la aynı işi yapmazdım..