belki ilginizi çeker
  1. · palanthaser
  2. · tanınmayan biriyle dertleşmek
  3. · posta gazetesi müdavimi
  4. · tekilamın tuzu bol olsun zirvesi
  5. · futbol bira çerez üçlüsü
  6. · kamyoncu kültürü
  7. · sözlükteki küçükçekmeceli yiğitler
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · echidna
  9. · pardus

gerçek kesit birahanesi  

1. (wondrous, 20.08.2005 18:42)
  2. bar filozoflarıyla dolu mekanlardır. hatun kişiler giremez genelde, girerlerse oraların huzurunun kaçtığına inanılırmış. belki de doğrudur bilmem ama girmeyi çok istemiştim bir zamanlar.
    gerçek kesit birahanelerinde saat gece yarısını geçtikten sonra balkabağı oluşumlarını gözlemişliğim vardır. dayılar çakallar kafayı bulup birbirlerine sararlardı, genelde kavga nedeni fenerbahçe-galatasaray olurdu ama arada "bacıma nasıl sarkarsın ulan ibne" nidaları da sokaklara taşan replikler arasındaydı. ayakta duramayan dayılar, amcalar ve çakallar sokakta iki itişip kapışıp ağlaya ağlaya giderlerdi evlerine mi artık nereye gidiyorlarsa işte.
    oralarda genelde fashion tv filan açık olurmuş, sonra bakışmalar ve "afiyet olsunlar" eşliğinde kaynaşılırmış.
    (bkz: ben öyle duydum)
    (betty blue, 03.02.2006 17:16)
  3. (wondrous, 28.12.2006 11:19)
  4. fındıkzade-yusufpaşa arasında bolca bulunan bir birahane türüdür. kapısının önünden geçerken kafayı içeri uzatırsanız yaş ortalamasının 60 olduğunu görebilirsiniz. bir kere birkaç arkadaşın gazıyla bakırköy-yeni mahalle arasında böyle bir ortamda bulunduğumu hatırlıyorum. içeride genelde posta gazetesive güneş gazetesimüdavimlerinin ''bu vatan nasıl kurtarılır'' temalı tartışmalarına sıkça rastlanılır.
    (dünyayı kurtaran adam, 30.03.2007 18:12 ~ 18:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil