bence yok. çünkü ''bunlar da müslüman mı yeaaa... islam'a gölge düşürüyorlar'' lafını en az bir kere etmiş olmayana
hackart bile vermiyorlar.
arabistanda kılıçla kafa kesmek şeklinde idamlar olur; ''bunlar gerçek islamı bilmiyorlar''. iran'da cinsel bir suça adı karışmış kadınlar taşlanır; ''bunlar zaten aşırı uçlar. recm olayının islamda yeri yok''. nijerya'da kadınlar sünnet edilir
*; ''hayır efendim bunlar islamla örtüşmüyor''. daha kadın başını örtsün mü, örtmesin mi, uzlaşamamışsınız. sonra birisi çıkıp ''namaz beş değil 3 vakittir efendim'', aleviler müslüman mıdır, ateşe mi taparlar yoksa,
mürtedleri ne yapalım, asalım mı, keselim mi -iran'da asıyorlar artık gerçi...
hayır, o kadar da zor değil ki. elimizde kaynak ve rehber olarak, bir adet kuran -indirildiği halini hep koruduğu ve kıyamete kadar da koruyacağı rivayet edilen-, bir de hadisler var. ulan bu kadar basit işte. aç, oku, öğren. ama bunu da yapan yok pek. hala, ''kuran türkçe okunursa sevabı ne kadar düşer'', ''ezan türkçe okunur mu'', ''kıçımızın hangi lobunu örtersek cennete gidebiliriz''... tekrar söylüyorum; aç, oku birader.
felsefe de değil ki bu amına koyim, cevaplardan çok sorular önemli diyebilelim. yok, sonra felsefeye sövüyor bizim dindarlar. gençlerin aklını çeliyor, allahsızlığa itiyor falan... ulan felsefede bile bu kadar bilinmez, bu kadar anlaşmazlık, bu kadar tartışma yoktur ha!
adam demiş
* halbuki, apaçık indi bu kitap diye. açın, okuyun, anlayın. hepiniz gerçek islamcı olun. yani, islamcı olmak isteyenlereydi bu lafım. müslümanlar da üstlerine alınabilirler.