belki ilginizi çeker
  1. · sansür
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · domuz gribi
  7. · ezel
  8. · yaran rüyalar
  9. · aseksüel olmak

gerçeğe saldırmak  

1. gelişmemiş toplumlardaki çoğunluğun uyguladığı yöntem. "gerçek" "gerçek" de olsa, işine gelmiyorsa saldırır ona, ki ayrıca bu nasıl bir özgüvendir anlayamıyorum, cahil cesareti olsa gerek.

adama bilimsel, sosyolojik, psikolojik, kültürel bok püsür genel geçer bir şey söylersin, kendisinin uymadığını ya da kendisine uymadığını düşünüyorsa saldırır. napıcan gerçeği mi değiştircen

acı gerçekleri kaldıramayıp görmezlikten gelme savunma mekanizmasıyla da gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum.

tartışırken karşısındakine bağırmak gibi birşey, ya da dövmek. dövünce ya da bağırınca karşısındaki susacak ya, o duymayacak söylediklerini, kendisini kandıracak, o fındık kadar beyni rahat olacak.

sözlükte de çok yazar tarafından yapılan şeyler. bir bakıyorsuuz haftanın en sevilmeyen girilerine, neden sevilmediğini anlayamıyorum başta. ama daha sonra aklıma "gerçeğe saldıranlar" geliyor. giri, yorumsuz ve sade net bir gerçek sadece, ama en kötü giri olmuş. aha da örnek (bkz: @484480)(bkz: @1279470)
    (bkz: @1284415) (bkz: @448913)

allah yardımcısı olsun onların, daha ne kadar kör, sağır olarak götten zikilerek yaşayacaklar merak ediyorum. saldırganlar ama gerçek tehlikelere karşı değil*. son paragrafla ilgili olarak bir özlü söz giresim gelir ve o da budur: (bkz: @959182)
    (jimela morrison, 10.04.2007 19:21 ~ 13.07.2007 00:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil