görseller
gepetto usta 

belki ilginizi çeker
  1. · pinokyosuz geppetto
  2. · erkeği yontmak
  3. · en az üç çocuk yapın
  4. · gepetto
  5. · emoculuk
  6. · sevgilisine çiçek almayıp 10 ytl veren sevgili
  7. · odunla dövülesi insanlar
  8. · pro evolution soccer 2010
  9. · pinokyo
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · disko kralı
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · ab ülkeleri bankacılık sektöründeki yabancı payı
  9. · hirşutizm

gepetto usta  

1. yıllar önce hidrolik sistemini bulup ahşap üzerinde uygulamış, uzaktan kumanda ile uzattığı tahta burunu ile pinokyo'yu hayata hazırlamıştır.
    (myrmidon, 03.06.2005 21:53)
  2. aslen türk olduğuna dair söylentiler olan sanatçı şahsiyet.
    (bkz: at yalanı)
    (lightblue, 03.06.2005 22:02)
  3. marangozluk yaparak geçimini sağlamaya çalışan fakat fakirlikten kurtulamayan,çirkin olduğu için hiçbir hatunun yanına yanaşıp saat sormaya bile tenezzül etmedikleri tarih kahramanı..

hiçbir hatun buna bakmayınca adam ne yapsın..kendisine bir kukla yapmış.sonra farketmiş ki içgüdüsel olarak erkek bir kukla yapıyor.o anda eşcinsel olduğunu anlamış gepetto usta..ustamız zekasını kullanıp yalan söyledikçe burnu uzayan bir kukla yapmış(bu da adamın burun fetişisti olduğunun kanıtı,ne sapık adammış be)..

her gece,feridun düzağaç şarkıları dinleyerek kendilerinden geçmişler bunlar..

(bkz: bana biraz yalan söyle bu gece ihtiyacım var)
    (close2death, 03.06.2005 22:08)
  4. gay olduğuna dair söylentiler olan, masallar arasında en iyi yardımcı erkek oyuncu.
    (hansvoralberg, 03.06.2005 23:26)
  5. türkiye'de pinokyo çevrilcek olsa en iyi münir özkul'un canlandıracağını düşündüğüm karakter. nedense acayip özdeşleştirmişim ben bunları.
    (clementine, 01.09.2006 15:55)
  6. pinokyo nun babası, yalnızlık çeken yaşlı bir kukla ustasıdır, bir çocuk dostudur. çocuklara büyürken arkadaşlık yapan kuklalar yapıp satar ve bir gün sanatının en önemli eserini pinokyo yu yapar. kıymeti bilinmemiş babacan bir adamdır.
    (aquila, 30.01.2007 20:00)
  7. pinokyo'nun gepetto ustayı tokmakladığı bir çizgi roman görmüştüm, internette...
    ama burnunu kullanıyordu pinokyo!
    (fikfikfuleyman, 27.05.2008 12:31)
  8. gördüğü bir kütüğe ;

- ben bundan pinokyo yaparım,

demiştir. ve yapmıştır da. ne güzel de olmuştur. yalan söylediği zaman burnu uzar, keşke malzemeden çalmasaymış da beyni iyi çalışaymış pinokyonun. hep kötü arkadaşları olmuştur. bu kadar saf olunmaz yani.
    (simliboya, 13.03.2009 12:13)
  9. adını duyduğumda beraberinde bir karikatürünü hatırladığım marangoz.

gepetto usta bir uçurumdan aşağı düşerken şans eseri bir ağaç dalına tutunmuştur, uçurumun tepesinde olan pinokyoya bağırarak yardım ister.

g - pinokyo pinokyo çabuk bir yalan söylede burnun uzasın tutunup yukarı çıkabileyim.

p - ustam ne yalan söyliyeyim ki aklıma birşey gelmiyor

g - düşünmeee uydur birşey düşünmee

p - gepetto ustam sen topmuşsun herkese vurduruyormuşsun ... ... ..... ... ustaaa ??

g - eeeııı onu sonra anlatırııımm, başka yalan söyleee düşüyorumm başka yalan söyle..

p - !
    (eşek arısı, 21.10.2009 01:31)
  10. çocukluğumu,adının geçtiği saçmasapan hikayeleriyle ziken adam.
    (nickcode, 21.10.2009 01:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil