insanın tembelliği sayesinde oluşan psikolojik durum. ama bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır tabii.
*
genelleme yapmak insanın işine geldiği için midir, kafa yormadan sonuca ulaşılabildiği için midir nedir insan genelleme yapınca kafası acaip rahat oluyor. yani en azından bende böyle bir şey var. belki çoğunuzda da vardır ya da sadece ben düz adamımdır. bilemem.
ama arkadaşım rahatlatmıyor mu? mesela; pkk diye bişey var doğuda, o zaman doğu kökenli herkes terörist oluyor. ohh bu sonuçla rahatladın işte. kimlerin terörist olduğunu, neden bu ülkenin bu kadar kötü durumda olduğunu biliyorsun. doğudaki herkes terörist olduğuna göre de at oraya bi atom bombası kurtul. 50 sene kimse yaşayamaz da, topraktan terörist bitemez. ne güzel.
neyse ironiden anlamayan nesil için daha yumuşak bir örnek vereyim. mesela arkadaşım, ben çok zekiyim bunu biliyorum ve bu sebeple akp'ye oy vermiyorum o zaman hoop akp'ye oy veren herkes aptal oluyor. ohh beraber yaşadığım insanların yüzde ellisine aptal da dedim. ben ve bi kaç zeki adam varız iyi ki şu ülkede sonucuna ulaştım. kaçıp gidelim abi yaşanmaz bu ülkede sözünü de yapıştırdım ondan sonra. çok orjinal bir adam oldum.
dur lan bu da istediğim yumuşak örnek olmadı. en iyisi hanımefendilerimizin genellemelerinden bir örnek vereyim; seven erkek kıskanır o zaman kıskanmayan erkek sevmiyordur, az kıskanan erkek az seviyordur yaşasın çok kıskanan erkekler.
neyse ya, öyle işte. bu başlıktaki işim şimdilik bitti. gidiyorum ben.
'mini etek giyen her kız oracıkta sevişmek istiyordur.'
*