|
|
- ülkemizde eğitim görmekte olan özellikle 18-24 arası genç kişiliklerde yüzde 99 oranında yaşanan psikolojik durumdur.
bu arkadaşlarımız üniversite hayatına atılır atılmaz daha eğitimli ve ağzı laf yapan topluluk olarak sol görüşlü toplulukların felsefelerini benimseme yoluna giderler. çünkü sağcı olarak adlandırılan arkadaşlarımız genel olarak solculara oranla yetiştikleri ortam itibariyle daha bir varoşturlar. ayrıca bütün süper çekici kızlar sol gruplardadır. dünya görüşleri daha geniştir.
yukarıda bahsi geçen sol ve sağ grupların içinde gerçekten bu işlerle ciddi ilgilenen saygı duyulacak insanlar vardır. kendilerine göre -doğru veya yanlış- bir araştırma yapmışlar, kafa yormuşlar ve bir sonuca varmışlardır.
fakat bunların etrafında öyle ezik bir topluluk vardır ki, bunlar bazı konuşmalardan fazlasıyla etkilenerek adeta komplo teorisyenleri olurlar. her konuyu ilgilendikleri akımın çerçevesine oturtabilmek adına saçmalamanın sınırlarını zorlarlar.
misal bunlara 30 yaşına geldiklerinde hürriyet okuyorum karı kız görüyorum şeklindeki bir cümlenin ne kadar boş ve saçma geleceğini anlatmanın şu anda imkanı yoktur. çünkü hürriyet gazetesi onlara göre ezilen halkın sesi değildir ve bu gazeteyi okuyanlar onların baktıkları pencereden hayata bakmadıkları için düşmandırlar ve bu gibi can acıtıcı başlıklarla zarar verilesidirler.
hayatta çıplak karıların yerinin de olduğunu 22 yaşının getirdiği aşırı hormon yükselmesi sonucu olarak çok iyi bilirler fakat bulundukları ortam itibariyle gereğini yerine getiremediklerinden bu olayın şu an için sevimli gözükmesi gibi bir gerekliliği yoktur. ayrıca savunduklarına aykırı olan şeylerin de demokratik anlayış gereği bir şekilde yayınlanmasına tahammül edememenin, aynı antipatiyi kendilerinde yarattığını anlayamazlar.
ve ne yazık ki komüniteleri aynı düşünceleri paylaşırlar. dolayısıyla ne kadar saçmaladıklarını bunlara anlatacak kimse yoktur yanlarında. karşılarında olanlarla ise iki tarafın da kabahati olarak sadece taş ve sopayla konuşmaktadırlar.
günümüz sözlükler dünyasının genel eğiliminin belli ve kısır bir siyasi anlayış çerçevesine oturmuş olmasıyla bir arada mutlu bir şekilde yaşar giderler. (topluluk arz edecek şekilde her yerde sol sol diye salyalar saçmak) hürriyet gazetesi okuyan gerizekalıdır. bunun istisnası yoktur.
ayrıca en cahil chp li bile sağcılardan daha akıllı gibi ölçütünün kimin tarafından, nerede belirlendiği belli olmayan bir düşünceye kapılmışlardır. bilgili solcunun edeceği laf tabi ki bu değildir. ama 20 yaşındaki solcunun edeceği laf budur. "hürriyet okuyorum karı kız görüyorum" lafı da bilgili solcudan çıkmaz. işte bu gibi yakıştırmalar genel eğilime karşı bireyin kafasını çalıştırarak düşünememesi ile popülizme kapılmaya yol açar. öyle bir hale gelirler ki karşı çıktıkları şeye neden karşı çıktıklarını bile bazen çözemezler. şimdi hürriyet yazsa dese ki "bu hükumet yoksulu işçiyi sömürüyor", bu sözün geçtiği yer hürriyet olduğu için yine aynı tükürükleri salarak bağırmak daha cazip gelir. çünkü kendi komünitelerinde "hürriyet şöyle göt" dedikleri zaman 15 kişi de aynı fikirde birleşir "ya ya" der ve kısa süreli beyin orgazmı yaşarlar. o yüzden bildik ezberin dışına çıkmanın gereği yoktur.
gerçekten bakıyorum ve ilerisi için ümit verecek kişilerin sol görüşlü insanlardan çıkacağını tahmin ediyorum. tahmin etmenin ötesinde istiyorum da. zaten dünya görüşü geniş, açık kapılar sahibi olabilecek insanlar genelde bu tarafta. ama kalkıp en faşiste bile laf atanı hazmedemiyorum. bakın eleştireni demiyorum. laf atmaktan bahsediyorum. "hürriyet okuyorum karı kız görüyorum" lafı kesinlikle laf sokmaktır. bir şeyi tartışmak değildir.
ve işte benim anlatmak istediğim insan türü budur. bunlar gerçek siyasi görüşleri olanların yanlarına yamanmış ve genel eğilimin meyvesinden nemalanmak isteyen boş insanlardır. sırf bir topluluğa ait olabilmek için, ileride 35 yaşına gelip iyi maaşla bir işte çalışmaya başlayınca kesinlikle ve kesinlikle siklerinde olmayacak bu siyasi görüşe zarar vermektedirler.
|