önce, 2006 ekiminde mehmet ağar'ın yaptığı "dağda silah tutacağına düz ovada siyaset yapsınlar" sözünü bir adım daha ileri taşıyıp dağdan meclise ekspres bir hat dizayn eden başbakan recep tayyip erdoğan'ın çıkışı, eşzamanlı olarak bölgede helikopterlerden atılan ve "teslim olun, kendinizi devletin şefkatli kollarına bırakın" minvalinde ibareler taşıyan broşürler.. "türk ordusuna karşı herhangi bir eylemde bulunmadıysanız serbest kalacaksınız" ibaresi taşıyor üstelik bu broşürler.. [ahmet deniz bölükbaşı da tam bu noktada "eylemde bulunmadıklarını nereden bileceksiniz efendim, çatışmaya giren teröristlerin çetelesini mi tutuyorsunuz?" diyor haklı olarak "şahsi kanaatim genel af çıkmasında herhangi bir sakınca yok" diyen akpli burhan kuzu'ya]
daha geniş irdelendiğinde, bundan 2 ay evvel "türkiye'ye bir kedi bile teslim etmeyiz" , "pkk'yı terör örgütü ilan etmemiz, ona karşı tavır almamız için önce türkiye'nin bir hamlesini görmeliyiz" diyen celal talabani'nin pkk'ya karşı tavır sergiliyor olması..
sayın başbakan ısrarla, sözcüleri vesilesiyle "genel af yok" diyor; ama buradan bakınca baya baya "genel af" gibi duruyor yaklaşan.. birkaç ay bekleyeceğiz..