belki ilginizi çeker
  1. · kolpa grosso
  2. · muzo
  3. · horlayan bir kişiyle aynı mekanda uyumaya çalışmak
  4. · halk kahramanı olarak genco
  5. · telmaşa
  6. · hele bi oku korkma
  7. · sosyal linç
  8. · sönmez karakurt
  9. · ortam dünyanın en telmaşa adamı
  10. · kişinin kendini kandırması
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · aşk
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · ugg
  6. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  7. · aşk ı memnu
  8. · eşref bitlis
  9. · facebook ta eski aşkını aramak

genco nun yalan dünyası  

1. umut sarıkaya izlenimlerinin buram buram koktuğu penguen olayı. ama daha abartısı, daha ümitsizi, kısacası daha sıkıcısı. klozette iyi gidiyor ama.
    (ninca, 13.11.2005 16:01 ~ 14.06.2007 09:27)
  2. bu yalan dünya içindeki genco bizzat özdemir erdoğan'a benzemektedir.
    (wondrous, 13.11.2005 16:02)
  3. penguen dergisinde okumadığım tek köşe. biraz yalan olmuş gibi geldi lombak'ın olmadığını ve sanki yerine bu varmış gibi olduğunu düşünürsek.
    (gelecegim, 13.11.2005 22:50)
  4. mesajını çok kötü bir yolla verdiğinden ağır gelen, okuması zor köşe.
    (comatose, 13.11.2005 22:53)
  5. daha önce sabah gazetesinde ilgiyle takip ettiğim servet sönmez'in genco'nun artık çok üstüne gittiğini düşünmeye başladığım çizgi dizisi.
    (asurninova, 14.11.2005 18:39)
  6. abazanlığın ayrıntılı tarifinin güzel bir denemesi olmuş kanımca.
    (hansvoralberg, 14.11.2005 22:42)
  7. bu hafta kızı öpmüş ve o üzerindeki bakireliği atmış şirin tip
    (degirmen, 24.05.2006 08:54)
  8. diyaloglardan ziyade sağdan soldan çıkan oklarda yazan ıespitlerle yaran köşe.
    (subuo, 07.08.2006 22:53 ~ 16.08.2006 01:28)
  9. haftada bir öğün, tuvaletimin vazgeçilmezi.
    (siyah, 07.08.2006 22:56)
  10. mizah yoluyla çaktırmadan insanlarından olduklarından bambaşka davranmasına sokuşturmakta.
    (yedinin yedincisi, 27.08.2006 23:20)
  11. her zaman her yerde görebileceğimiz, hatta çoğumuzun hayatına akraba, eş dost oğlu olarak bir şekilde girmiş bıçkın delikanlının dünyasıdır genconun yalan dünyası. küçük kooparatif evinde küçük bi parça sucuk, hafif ekşimiş sütle dolan dolabı, ucundan yırtılmış koltukla yaşamaya çalışan, bir kıza yaklaşmak için binbir takla atan bir gençtir genco. hayatı oklarla gösterilmiş küçük detaylarda gizlidir...
    (cheetosyiyenpenguen, 27.08.2006 23:28)
  12. penguen’i alıp şöyle bir sayfalarına göz gezdirip ilk olarak okuyacağım sayfaları belirlerim kafamda. tabi okuyacağım sayfalar yanında es geçmeyi düşündüğüm sayfalarda olur hep. mesela alpay erdem ’in bölümü, altay’ın yazısı, umut’un yoğun taramalarının arasında kalan yazısı gibi.

bu sadece penguen’e özgü bir strateji değil tabi. lemanyakaldığım zamanlar küçük berkay’ı ve kenan ergen ’in bölümlerini, lombakaldığım zamanlar nedense haz alamadığım lepistes’i, kemikgünlerinde sayko ustanın yemek tariflerini ve taramanın dibine vurduğu zamanlarda kaan’ın hayal tomografisi ’ni es geçerdim aynı genco’nun yalan dünyasına yaptığım gibi.

ama bir yandan da fatih solmaz ’ı okurken yan gözle bakardım ‘ülen acaba üşenmeyip okusam mı’ diye. sonra tamam dedim, hele bir okuyayım, korkmayayım. ve aslında genco’nun yalan dünyasında çoğumuzun gerçeklerinin olduğunu fark ettim. çizdiği ve gerek oklar çıkararak gerekse düz hesap yazdığı her şeyi mimiklerle insanların yüzüne de yansıttığını fark ettim. sonra oturup elimdeki bütün penguenleri dökmekle başladım işe, teker teker bütün genco’ları okudum, özellikle marmaristespitlerine hasta oldum. şimdi geriye dönüp biraz önce sıraladığım bölümlere de bakmayı düşünüyorum. acaba nerden başlasam, zavallı polat ’tan mı başlasam??
    (troke, 09.11.2006 21:41 ~ 21:43)
  13. okuması hayli efor isteyen köşe.
    (odaman nehapak, 09.11.2006 21:51 ~ 06.11.2008 23:00)
  14. (neverlander, 25.01.2007 02:04)
  15. herkesin kendinden bişey bulabileceği klişesi gencoyu okurken gerçekleşir.sönmez karakurtun yakaladığı detaylar ve nüanslar gerçekten bazen hem düşündürücü hemde çok ilginç olabiliyor.ama genelde komik oluyor tabiki.heyecanla ve merakla takip ediyoruz.
    (los lunes al sol, 30.01.2007 02:23)
  16. servet sönmez sabah'da belirli bir düzene göre çizmiyordu. denk gelirse, sayfa uygun olursa filan. sabah'dan ayrılırken kendisini çizmişti ve benide nerede devam edeceği merakı sarmıştı. benim açımdan yabancı yere gitmedi, şimdi penguen'de daha geniş ve daha doyurucu, genco ise tesbitlerin dekoru.sabah'daki sergen yalçın ve öğrenci evi enstanteneleri unutulmazdı. bu arada sabah'daki köşesinin ismi enstantenelerdi.
    (adsız, 05.03.2007 21:25 ~ 21:26)
  17. önyargıya sahip olduğum penguen köşesi.bir kere okumuş bir daha da her yeni sayıyı aldığımda atlamışımdır.neden bilmiyorum ama ya çizgilerini sevmiyorum ya da klişe geliyor veya her ikisi de..
    (karamelize ekmek, 26.06.2007 02:14)
  18. "hele bi oku; korkma"
    (thedewil, 26.06.2007 02:15)
  19. içinde süper tesbitler barındıran ama bir yandan da vur deyince öldüren bant.

edit: bant değil, çizgi roman
    (carlsoloman, 16.08.2007 09:15 ~ 10:14)
  20. çizerinin, anlattığı "genco halleri"ne karşı alttan alta sıcak, ılımlı, sevecen duruşu korkutucu olan çizgi roman.

çizer ne yapıyor? bu sarsak, işe yaramaz karaktere ilgi, yakınlık, anlayış göstererek (ah be genco) onu onaylıyor, her bir okuyucusunu da bir genco olma yolunda cesaretlendiriyor.
    sonuçta ne yapıyor? sevimsiz bir iş yapmış oluyor.

yazı-çizi işlerindeki genel bir hataya düşüyor aslında: önceleri ti'ye almak, ezmek için yazıp-çizmeye başladığı şeyi gittikçe onaylar, yaygınlaştırır ve hatta yüceltir bir hale geliyor. bu haliyle leman dergisinin 97-98 yıllarında küfürlü olmaya başladığı zamanları hatırlatıyor. tıpkı onun, aynı şeyi sürekli tekrarlayıp, komik gösterip, okurları arasında küfrü ve saygısızlığı meşrulaştırması gibi, genco'nun yalan dünyası da okurları arasında böyle bir sarsaklığı, içten pazarlıklılığı, abi-baba-hoca-gardaş muhabbetini* meşrulaştırıyor. bunların varlığını söylemekten öte gidip, "hepimizde var canım, problem değil" havası yaratıyor.
    (hayır! übermensch manyağı değilim. tamam herkeste biraz gencoluk var ama, insan içindeki şeylerin bir kısmını meşrulaştırıp destekleyecekse bunlar olumlu özellikler olmalı, olumsuzlar değil diye düşünüyorum.)
    sonuçta tehlikeli bir yolda ilerleyen bir sevimsiz çizgidir bu.

* : bunlar yeri geldiğinde güzel şeyler ama burada olumsuz anlamıyla kullanıyorum.
    (carlsoloman, 16.08.2007 10:14)
  21. ne olursa olsun her türk genci biraz genco'dur arkadas okuduğumuzda ucundan köşesinden mutlaka kendimizi buluruz.
    (lastconqueror, 05.11.2007 12:31 ~ 12:31)
  22. bu haftaki köşesi ile sona ermiş.
    (thedewil, 31.07.2008 00:07)
  23. uzun zamandır devam eden arkası yarın dizileri halini almış olan penguen köşesi. son aylarda iyice tekrara düşmeye başlaması ile eski çekiciliğini yitirmeye başlamıştı. yine de kendini okutturmayı başarıyordu. bu hafta son bölümünü yayınlayıp bitmiştir. tam gencoya yaraşır bir şekilde hüsranla sona ermiştir. takipçilerini de az da olsa üzmüştür. bakalım yeni genco kim olacaktır.

(bkz: the end)
    (amedian, 31.07.2008 00:17)
  24. bir süredir devam eden arzu davası bu hafta hazin bir sona uğramıştır. tamam yine genco yüzünden o hale geldi ama; o g.vat müdüre ne demeli.
    (kaç yazar, 31.07.2008 21:31)
  25. penguen'i alma nedenlerimden biriydi. çizgi dizinin birden bire bitmesi mutsuzluk yaratmıştır. neyseki yeni kahramanımız var. *
    (yüzme bilmeyen su samuru, 28.01.2009 11:40 ~ 11:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil