belki ilginizi çeker
  1. · kuruya karşıyız suluya aşığız
  2. · ottur günahı yoktur
  3. · yeni başlayanlar için sulu kuru
  4. · ankara
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · okan bayülgen
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · beyaz show
  9. · ömer üründül

gençlerde sulu kuru kötü alışkanlıklar var  

1. - spoyler -

“gençlik bizim çok önemli bir sorunumuz. bakınız sulu kuru her türlü bakıyorsunuz kötü alışkanlıklar gençliğimizde var. tabii gençliğimizin çok çok arzu edilmeyen yerlere doğru kaydığını görüyoruz. suç oranlarında bazı konulardaki artışlar varsa, burada ebeveynler olarak devletimizdeki eğitim anlayışının ve devlet olarak şüphesiz ki bizim sorumluluklarımız var. kara haberler istemiyorsak devlet millet el ele vereceğiz.”

not: argoda bu iki kelime şu anlamlarda kullanılıyor

sulu: alkollü içecekler
    kuru: esrar vb. uyuşturucu maddeler

http://www.haberturk.com/...

- spoyler -

ünlü türk büyüğü rte'nin yeni açılımı. sdfjskfds babaa büyüksün!
    (kaçınkurbaası, 29.08.2009 11:16)
  2. (chicaloca, 29.08.2009 11:51)
  3. toplumun farklı hayata sahip kesimlerini birbirine düşürmek, insanların yaşayış biçimini kontrol altına alıp hayatları uyuşturmak isteyen bıyıklının yediği son nane..

(bkz: tayyip sen çok kötü bir insansın)

üstelik her seferinde daha da ileriye gitmekte; sinir küpüne dönüşmüş insanları kışkırtmakta ve önüne geçilemez toplumsal uçurumların arasını her gün böyle sözlerle biraz daha açmakta.

tayyip emin ol, sulu da kuru da senden daha kötü değildir.

(geber marla singer, 29.08.2009 12:02)
  4. (elpinoras, 09.09.2009 03:20)
  5. aklıma çişi ve kakayı getirmiş laf.
    gençlik işeme!
    gençlik sıçma!
    (masalambası, 09.09.2009 03:27)
  6. yani şimdi nerden baksan 6 milyon içici var bu ülkede. partisini kursan iktidarı sallar*

(bkz: ottur günahı yoktur)
    (nokturnal mania, 09.09.2009 03:40 ~ 03:42)
  7. (mgun, 09.09.2009 03:44)
  8. (driada, 09.09.2009 03:48)
  9. bir arkadaşın yorumu hoşuma gitti; "siz iktidara geldiğiniz de bu çocuklar8-9 yaşında idi.". önce sigara şimdi alkol, yakında türban, sonra şeriat ?? bırakın sulusunu kurusunu takılan takılsın, başını örten örtsün, özgür olalım, sevişmeden uyumayalım, anlaşmadan ölmeyelim.
    (flash, 09.09.2009 03:52)
  10. başbakanımız bu söylemde kendi ahlaki değer ölçülerine göre gençliğin ahlaki erozyona uğradığını belirtiyor. yazık garibim çok içlenmiş. bende çok içleniyorum be sözlük. ailemin yanındayım bazı şeyleri tam anlamıyla yapamıyorum okul açılsada takılsak diyorum. ama başbakanımıza diyorum ki sayın başbakanım bu insanlar zevkinden bunları kullanmıyorlar. bunların bir nedeni var. bu insanlar sevgisiz büyüyor diyorum bir sürü maddi manevi problem yaşıyor diyorum o yüzden mutluluğu maddelerde arıyor diyorum. diyorum da kime diyorum?

(bkz: begüm huu)
    (bkz: suçu kendine at beybi)
    (mokaryus, 09.09.2009 03:55 ~ 04:02)
  11. aslında başbakanın ülkemiz gençlerini ne kadar düşündüğünü gösteriyor. diyor ki bak otunu iç, içkini de iç. ama sulunun yanında kuru kötü bir alışkanlık oluyor. yaa.
    (mihman, 09.09.2009 04:02 ~ 04:02)
  12. '' yapma yahu!

conan evren darbesinin ardından konserve tipi olan ,ne verilirse onunla yetinen , yaşadığı hayatı, dünyayı ,kendini sorgulamayan, böyle bir kaygı da gütmeyen, yalnızca güdülmeyi bilen, bu bağlamda gazete bulmacalarında boru sesinin tii olduğunu öğrenirken kendi çıkardığı ses tııınn olan bir insan, bir toplum, bir nesil sistemli olarak yetiştirilirken, atlantik ötesi suflelerle bu uğurda hem çaba sarf eden hem de uygun adım ılımlı ılımlıiktidara yürüyenler benim dedem,babam ve amcalarımdı değil mi?

eskiden yalnızca belli bir çevrenin bulabildiği bazı maddeleri giderek yaygınlaştıran, neredeyse her sokağa bir torbacı zımbalayan, sömürü için en gerekli ses olan teneke sesine bayılan,uyuşturucu trafiğini giderek neredeyse legal hale getiren de yine atlantik ötesinde yaşayan kavimler göçü esnasında taaa oralara dek gitmiş olan kızılderili atalarımdı benim!

tüm dünyada okuma, düşünme, tavır koyma anlamında teneke yalnızlığına terk edilen de bu coğrafyanın evlatları oldu ama...

tek bir partiden,ideolojiden, söylemden söz etmiyorum!
    atlantik ötesini buralara sokanlardan tiksiniyorum! ''

neyse ki ; melih gökçek t.f.f 'ye savaş açmış bak acaip rahatladım şimdi!
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 09.09.2009 04:39)
  13. neticede bülent ersoy zamanında bir parçasında "sulu kuru karıştırıp içiyorum sefam olsun oh" şeklinde bir söz söyledi ancak belli bir kesimin dışında bu halk bu lafın gerçek anlamını anlayamadan o yıllar geldi geçti. şimdi ise bir başbakan sulu kuru argosunu kullanıyor ve belli ki bunu bilinçli şekilde yapıyor. öyleyse bu beyanattan çıkacak tek anlam var, o zamanlar kasımpaşa'da sulu kuru ortamı vardı ve recep tayyip isminde bir genç bu ortamların aranan isimlerindendi. sevdim bu ihtimali.
    (wondrous, 10.09.2009 23:47)
  14. tayyip kardeşimizin bahsettiği o kötü alışkanlıklar çok derin kökleri olan bir geleneğin ürünüdür aslında. gençler bir bakıma gelenekçi. hayat ne tuhaf, tekkeler falan.
    (ahmak ı hayal, 10.09.2009 23:51)
  15. kasımpaşa'da büyüyüp de bu tür jargonlardan bihaber olmasını beklemeyeceğimiz başbakanın, her zaman ki gibi trajikomik mahiyetinde olmaktan kurtulamamış beyanatıdır.

(bkz: torbacı)
    (rezildans, 11.09.2009 00:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil