gemide   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. serdar akarın yönettiği, erkan canın başrolünü oynadığı bol ödüllü film.film boyunca yönetmen ve oyuncular esrarın dibine vuruyolar.erkan can'ı mahallenin muhtarlarındaki temel olarak bilenlerin kesinlikle izleyip gerçek erkanı görmesi gerekir.küfür bi adamın ağzına bu kadar mı yakışır be * .adamın performansı hakkatten süper.ayrıca müzikleri de uğur yücel yapmıştır.çok da iyi olmuştur.
    (kusmuk, 05.03.2004 22:34)
  2. "bir memleket gibidir gemi...hersey düzenli ve kontrol altında olmalıdır. kaidelere uyulmalıdır,kanunlara, nizamlara... "
    (idioteque, 23.03.2004 04:47)
  3. her dakikasında küfredilen ama sizi hiç rahatsız etmeyen film
    's.kerler, kamil, hepimize s.kerler'
    (sindaannun, 23.03.2004 21:49)
  4. laleli de bir azize ile bir bütün olan,ancak birlikte izlenildiğinde tam olarak anlaşılabilen aşmış bit türk filmi.yönetmeni serdar akar dır.mahallenin muhtarlarından tanıdığımız erkan can(temel) başrol oynamaktadır.erkan can filmde geminin kaptanıdır.film kaptanın şu sözleriyle başlar.
    "bi memleket gibidir gemi...herşey düzenli ve kontrol altında olmalıdır, kaidelere uyulmalıdır, kanunlara, nizamlara... ben de bu memleketin baş şeyi gibiyim, başbakanı gibiyim mesala. herşey benden sorulur!?.. denize çıktım mıydı, bu küçücük gemi bi memleket oluverir. aslında bi başbakandan daha çok görevim var, çünkü onun adamları var, bakanları var, falanı var filanı var, benim yok!?.. bu gemide güvenlik de, egitim de, sağlık da, eğlence de benden sorulur. kamil de başbakan'ın en kıyak yardımcısı...siz de vatandaş... aynı zamanda memur gibisiniz... bu yüzden çok kıyak, çok disiplinli ve çakı gibi olmalıyız!... sürekli kendimizi ve birbirimizi kollamaliyiz!"
    kesinlikle izlenilmesi gereken bir film,mümkünse laleli de bir azize ile birlikte izleyin.

"bu cigarayı, acımam, sana değil cigaraya acımam, sokarım götüne"

yine çok içilip yatılmış bir gecenin sabahında kamil kaptana nasılsın der.aldığı cevap şöyledir
    -ooofff kafamda filler sikişiyoo...

başka bir sahnede kaptan kamil ile konuşuyo.
    -hadi kız orospu ki bu ibneler bakireydi diyorlar.bakire kız nası orospu olur ben anlamadım gitti.ooofff herşey karıştı.neyse karı orospu siktik.herif pezevenk öldürdük.paralarını aldık.demezler mi "ulan siz misiniz bu kentin zaptiyesi".sikerlerrrr oğlum hepimizi sikerler!!!
    "pezevengi oldur bir cinayet, kizi kacir iki alikoyma, kizi en az iki kisi sik üc,irza geçme tecavuz, adamlarin parasini al dort gasp, her gece esrara takil nereden baksan bes icicilik. tum bu boklari yedikten sonra polisin karşısna cikip kusura bakma abi yalnislik oldu diyemezsin kamil. adamin gotunden kan alirlar kaaannn!!!"
    (poloxis, 04.04.2004 21:21 ~ 07.04.2004 22:55)
  5. 50.defa da bile sıkılmadığım ender filmlerden.resmen başyapıt.senaryosu süper oyunculuk fevkalade daha ne olsun yaw
    (bokubok, 23.06.2004 16:04)
  6. film sonrası erkan canla yapılan söyleşide, yetenekli insanın hala ne derece esrar etkisinde olduğu rahatlıkla anlaşılmaktadır. zira iki kelimeyi bir araya getirememektedir. bu da kendisini yıllarca omzunda maymun, laz kızının peşinden koşan çaycı temel görüntüsüne haiz olan bünyelerde yıkıma yol açmaktadır.
    (atsuo kawamura, 12.10.2004 04:34)
  7. gemide kadın olmasının uğursuzluk getirdiğini bize gösteren bir film.
    kaptanın mükemmel replikleri takdire şayandı tabiki de!

- nerede kalmıştık?
    - sen ağzına vermiştin abi?
    - bitmiş ulan hikaye!!!
    (seekter, 03.11.2004 13:42)
  8. izlediğim en garip türk filmi olmasına rağmen (özellikle oyuncular süper oynamış) çok başarılı bulduğum bir yapım. özellikle mahallenin muhtarları adlı abuk dizide temel gibi ezik bir karakteri canlandıran erkan can'ın nasıl böyle küfredebildiğini görmek insanı şok ediyor. şunu da belirtmek gerekir ki filmin tamamı öylesine küfürlü ki televizyonda biplenerek gösterilse izleyiciler hiç ama hiç bir şey anlamaz, eminim. ayrıca filmde öyle sahneler vardır ki gora da bile böyle güldüren sahneler olmadığı söylenebilir.
    (excalibur, 05.12.2004 10:19)
  9. (bkz: beynimin içinde filler sikişiyo lan)
    (aqua, 01.01.2005 17:37)
  10. oldukça başarılı bir türk filmi. erkan can, çoğu kafada oluşmuş olan önyargıları silip süpürüyor. dialoglar olağanüstü komik. repliklerin hemen hemen hepsinde küfür var. bu küfürler rahatsızlık vermiyor, aksine filme ciddi bir şekilde boyut kazandırıyor. aynı hikaye farklı açılardan ele alınıyor, yavaş yavaş anlatılıyor ( düğmeleri açıyorum, pıt, pıt, pıt, pıt...). gemideki kepçenin kum çıkarmasının dakikalarca gösterilmesi de ayrı bir arıza konusudur.

-kaptan şunu yağlasana be?
    -napıcam lan yağlayıp, g.tüme mi sokucam?
    (marla singer, 24.01.2005 01:51)
  11. gemi üzerinde olan
    (bermuda, 24.01.2005 20:15)
  12. 35.antalya film festivalinde en iyi yönetmen , en iyi erkek oyuncu , en iyi 2.film , juri özel ödülü alan film. önyargı ile yaklaşılmaması gerekir. bazı teknik aksaklıklara rağmen oldukça başarılı. izlerken yanınızda kafa denginiz biri varsa daha eğlenceli oluyor. küfürler ağzınıza takılıyor uzunca bir süre. güzel, değişik işte...

"nerde kalmıştık...
    soyunmaya başladı duuur dedim
    gittim yanına düğmelerini pıt pıt pıt
    yırtmacı vardı beline kadar kaldırdım bacaını bööle kollarım brrrrrr"

"katil ibneler!"
    (whisper, 24.01.2005 21:12)
  13. ingilizceye on board olarak çevrilmiş sıradışı ve çok başarılı türk filmi.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 21.03.2005 12:51)
  14. her muhabbeti yerinde olan türk gencinin izlemesi ve üstünde muhhabet etmesi gereken film.

yalnız yanınızda kız varken izlemeyin, lakin zevk alamazsınız.(bkz: tecrübeyle sabittir)
    (moshi moshi, 29.09.2005 20:49 ~ 01.10.2005 07:22)
  15. naturel yeşilçam filmi.akıcı diyaloglar, sağlam küfürler,geyik ve de doğallık.hafif tarantino havası da vardır bu filmde.

-bu dünya iki şeyden yıkılacak.ya binadan ya zinadan.
    (keyif pezevengi, 05.01.2006 11:47)
  16. içindeki yüksek dozda küfürler başka bir filmde olsa ayıplanacak olan fakat bu filmde olmazsa olmaz hale gelen, çekimi en eğlenceli film olduğunu düşündüğüm başyapıt.
    (chaghdash, 05.03.2006 15:39 ~ 10.03.2006 19:12)
  17. serdar akarın yönettiği, erkan can'ın başrol oynadığı bol ödüllü film. hep konuşmalarda geçen küfürlerle bilinir ama o küfürler o kadar doğaldırki hiçkimseyi rahatsız etmez. oyuncuların kişisel yeteneklerine indirgenmiş efsane film.

kafamın içinde filler s*ki*iyo...
    g*tümüzde ayı bağırıyo...
    (efesgüneşi, 05.04.2006 23:13)
  18. --- spoiler ---

kaptan: özür dile lan kızdan!
    boksör: bu dil bilmez ki abi, anlamaz ki.
    kaptan: dile lan!
    boksör: özür dilerim bacım.
    kaptan: aferin.

boksör : kalsın burda, sen de gönül eğlendirirsin kaptan?
    kaptan : oğlum hani seviyordun lan kızı, bu nasıl sevmek puşt!?
    boksör : biz uzaktan da severiz abi!

--- spoiler ---
    (strateji, 13.05.2006 14:42 ~ 29.02.2008 03:34)
  19. esrar, tecavüz ve cinayet gibi olumsuz şeylerin yanında bir de dilimize kattığı özgün küfürler ile dikkat çekmiş bir filmdir.
    (pandemonium, 28.06.2006 13:00 ~ 02.12.2006 19:27)
  20. erkan can ın yıllarca mahallenin muhtarları gibi kıydırık bir dizide boşa harcandığını gösteren film
    (bambuk, 04.07.2006 17:01)
  21. bir memleket gibidir gemi, repliği ile akıllara kazınan izlemek için mangal gibi bir yüreğe sahip olunması gereken iç bayıcı film.
    (bitlirapunzel, 04.07.2006 17:04)
  22. (bkz: şaheser)
    (neverlander, 25.07.2006 15:42)
  23. *** spoiler ***

(bkz: copy-paste değil)

kaptan*: ufff napacaz be kamil?... anamız sikildi…

kamil*: kızı geri götürelim kaptan bu iş başka türlü kapanmaz…

kaptan: çocuk olma… artık cinayete girdik…

kamil: kazaydı anlatırız… hem herif pezevenkmiş kimse siklemez…

kaptan: sen öyle san… sen öyle san… pezevengi öldür; 1: cinayet … kızı al; 2: adam kaçırma… kızı en az 2 kişi sik; 3: ırza tecavüz… her gece esrara takıl, nerden baksan; 4: içicilik… heriflerin cebinden paralarını al; 5: gasp… bütün bu bokları yedikten sonra polislerin suratına bakıp “kusura bakmayın abi kaza oldu” diyemezsin… adamın götünden kan alırlar kamil kaaan… hadi kız orospu -ki bu ibneler bakireydi diyorlar- bakire kız nasıl orospu olur ben anlamadım gitti… offf her şey karışık… neyse… karı orospu; siktik… herif pezevenk; öldürdük… paralarını aldık… demezler mi: “ulan siz misiniz bu kentin zaptiyesi”… sikerler olm hepimizi sikerler… amına kodumun boksörü neler açtı başımıza...

*** spoiler ***
    (van den budenmayer, 08.09.2006 21:06 ~ 29.09.2006 04:11)
  24. (bkz: götümüzden kan alırlar kamil kan)
    (ellaam, 11.01.2007 02:43)
  25. ''adamın götünden kan alırlar kan'' gibi bir lafı türk sinemasında klişe hale sokmayı başarabilen 1998 yapımı underground film. bu filmin devam niteliğindeki diğer film laleli'de bir azize'dir. 2 hikaye birbirinin devamıdır...
    (seanpenn, 12.01.2007 21:00)
 sayfa  / 3