|
|
- başbakan sayın recep tayyip erdoğan'ın literatüre soktuğu tabir.. bilal erdoğan'ın sahibi olduğu deniz taşıtı için bu tabir kullanılmıştır..
buna göre gemicik;
-ucuz,
-500.000$ peşinat, gerisi uygun meblağ taksite mal olan,
-kazancı ay be ay taksitleri kompanse edecek bir araç..
ufak.. katla, cebine sok; o derece..
- deniz baykal'ın benzetmesiyle 96m boyunda ve 16m eninde, deniz üstünde yüzen ulaşım araçlarına gemicik diyoruz, sayın erdoğan 300-400-500 bin usd ' ye tekabul eden fiyatlara gemicik alınabileceğini, gemicik almak için her zaman sıfır km alınması gerekmediğini, ikinci el olarak ve yaşına göre de bu tutarlarla gemicik alınabileceğini beyan etmiştir, ntv adlı kanalımızda efendim, atıyorsam namerdim izledim ben bunu, inanmasi güç ama..anketlerin gücü adınaaaa.....güüçç bende artııkkkk
(bkz: heman)
- (bkz: oğlum gemicik aldı)
- (bkz: 21 yaşındaki bıyıklı minik yavru)
bu akpliler de bi küçültme durumu var demek genetik olarak.
- başbakanın oğluna aldığı gemiyle uzun süre eleştirilmesinin ardından o gemi değil gemicik demesiyle ortaya çıkan kavram ,sanırım oğluna yük takası yada yük sandalı almış.
(meetpa, 18.07.2007 11:24 ~ 11:25)
- gemi dediğimiz taşıma aracına, onu bir başbakan oğlu aldığı zaman verilen addır bu.
"kompanse edecekmiş kendisini bu gemi, eh kredi falan da uygun, herhalde olm, gemi değil gemicik resmen."
(bkz: ybsg)
- 96 m uzunluğa sahip, ortalama olarak bir tır boyunu 18m'den hesaplarsak 5-6 tane tırcık taşıma kapasiteli deniz-okyanus üstünde yüzebilme yeteneğine sahip vasıtacıklara verilen isimdir. gemi var gemicik var karıştırmamak lazım.
(troke, 19.07.2007 22:40)
- 200 konteynerlik kuru yükü taşıyabilen taka benzeri bir gemi türü.
(thraki, 19.07.2007 22:43 ~ 20.07.2007 18:04)
- amerika da burslu okuyan oğlunun (sözde) mortgage yöntemiyle ev almasının göz ardı edilmesi gibi; ücretini kendi kendine çıkarabilecek olan bu gemiciğin de göz ardı edilmesi yadsınamaz bir gerçek kuşkusuz. hayır benim anlamadığım bu durumu doğal karşılayan insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla.
- oğlu burslarını biriktirerek almış olsa gerek. ne de olsa ülkeyi satan akpnin tüm yoldaşları oğluna burs da veriyordur, toplamda ortaya çıkan para gemicik almaya hatta beş yıl daha iktidarda kalırsa filo kurmaya yeter.
(dbk21, 20.07.2007 16:14)
- başbakan'ın dün gece televizyonda açıkladığı, iki ortaklı bir gemi. 500 bin dolar peşin verilmiş, ikiyüzellibin, ikiyüzellibin ortaklar vermiş. bilal erdoğan'a düşen miktarı babası, başbakan olduktan sonra sattığı gıda şirketinden elde ettiği gelirle karşılamış. geriye kalan 1 milyon 600 bin dolar ise taksitlerle ödenecekmiş...
(endip, 20.07.2007 16:23)
- (bkz: gemi azıya almak)
- deniz baykal ın rodos a kadar yüzememesi durumunda maddi durumu iyi olmadığından(!) kiralayabileceği muhtamel gemicik.
(omega, 20.07.2007 23:11 ~ 24.08.2007 16:37)
- chp yanlış hatırlamıyorsam zonguldaktaki mitinginde plastik maketlerini dağıtmıştır.
- gemi sahiplerinden alınan verginin ani bir girişimle düzenlenmesi ve gemilere alınan mazotta indirime gidilmesi sonucu hissedilen hafiflemenin kelimeye yansıması sonucu dilimize kazandırılmış mutasyona uğramış sıfat.aynı zamanda burslu okutulan erkek evlada verilen ödüldür.
- (bkz: ymucik ağızlı),
(bkz: tayyeap)
- (bkz: o şimdi filocuk)
- 4 yıldır gemi inşaat fakültesinde mühendislik eğitimi alıyorum, daha ne gemicik diye bir kavram gördüm, ne de 2.5 trilyona alınan geminin cık eki ile anılabileceğini gördüm
(bkz: kendi kendini yenileyen giri)
uzun zaman sonra gelen edit: 4 yıl bitti, yükseği de bitti bitiyor. yok hala yok gemicik kavramı. okutmadılar.(kahnesty, 27.07.2007 22:33 ~ 30.03.2009 20:43)
- (bkz: gemi var gemicik var)
- (bkz: @1967875 )
- hakkındaki en güzel espriyi deniz baykal'ın bir mitingde dillendirdiği olayın baş kahramanı olan obje. (bkz: tanıma gel)
"gemi değilmiş de gemicikmiş. al o gemiciği, yakana tak. değil mi bolucuk."
deniz baykal, 2007, bolu.
- "ananı da al git" (ulan kısmını sormaya kimse cesaret edemedi) lafını, "öle birşeyi nasıl söylemişim, nasıl kaydetmişler detayını bilmiyorum, varsayalım söylemişim; bu küfür mü ? lugatımızda böyle bi küfür var mı?"
diye savunan sevgili başbakanımız rte nin, oğluna aldığı yük gemisi için yaptığı tanım.
anlattığına göre, 2 ortaklı, kişi başı 250bin dolar peşinat ile alınan, taksitlerini geminin kendisinin çıkarabileceği bi yatırım.
ve bunu söylediği konuşmasının sonuna bu olayın abartıldığını herkesin böyle yatırımlar yapabileceğini söyleyerek şaşkınlığımı tavana vurdurmuştur. ertesi günkü seçimde de %47 oy almıştır.
şimdi akp yi savunan arkadaşlarla yaptığım tartışmalarda,
adam oğluna aldığı gemi için "herkes böyle yatırmlar yapabilir" dedi,
- hadi git bi bisiklet al, alabilcek misin ?
diyorum; susuyorlar. ama düşüncelerinde değişiklik yok, işte buna kızıyorum...
- teşbihte kusur olmazmış; götümüze girmiş şeydir... rte gemicik diyor, biz gemi... kim daha iyi anlar, hisseden mi, ittiren mi bunu da bırakalım yine yeni yeniden tarih yargılasın...
- recep tayyip erdoğan'dan daha uzun süredir devlet memuru olmasına rağmen,neden benim babam bana almıyor diye düşündüğüm alet,ırdavatımsı,tahminen katlanıp cebe konabilcen bişeycik.
neden lan neden? benim babamda memur değil mi? ühühühü
- başbakanın güzel türkçemize kazandırdığı sözcük, oğlunuz gemi almış sorusuna gönül rahatlığı ile gemi değil gemicik diye cevap verilmiştir.
hata bizdeymiş meğerse gemicikmişte biz gemi zannetmişiz.bu durumda yurdum insanının şimdiden bazı tabirlere kendini alıştırması gerekiyor(uçakcık, adacık, yalıcık) allah muhafaza günün birinde başbakan oğluna adacık alırsa başbkan oğluna ada almış diye laf çıkmasın.
|