belki ilginizi çeker
  1. · nişan kurdelesinden yutmak
  2. · gelinin attığı çiçeği yakalamaya çalışmak
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  2. · onur öymen
  3. · aşk
  4. · yeşim salkım
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · the shining
  9. · gizli numaradan cevapsız çağrı bırakmak

gelin ayakkabısının altına isim yazmak  

1. (bkz: evde kalmak), (bkz: kız kurusu), (bkz: ayşen gruda yı evde kalmış kız kurusu sanmak),
    (galileogalilei, 06.09.2007 17:10 ~ 17:12)
  2. (bkz: nişan kurdelesinden yutmak)
    (ferforje, 06.09.2007 17:44)
  3. (bkz: postalın altına isim yazmak)
    (excalibur, 24.07.2008 12:08)
  4. ablamın düğününde malum etkinlik sırasında annemin 'sen adını yazma biraz dinlen' demesiyle misafirleri gülme krizine sokan, adımı ayakkabının yerle temas etmeyecek kısmına yazmamla son bulan eylem...
    not: ablamın düğünün başında converselerini giymesi sonucu zaten kimsenin adı silenemedi.
    (idiopathic, 22.03.2009 20:01)
  5. nişan kurdalesini kesip bekarlara dağıtmak ve gelinin attığı çiçeği yakalamaya çalışmak arasında kalan evre. bunlara genelde bekar genç kızlarımız tarafından ya da kızları çok kıymetli olan anneler tarafından inanilmaktadır. annem bu ikinci gruba dahil olup üç evre de tarafından başarıyla engellenmiştir. çok mu meraklıyım evlenmeye? hayır. ama bu kadar düşülmesin üstüme rica ederim.

evre bir

müstakbel yengem bütün bekarlara kurdalesinden birer parça kesmektedir. sıra bana gelir.
    şoganne: gerek yok kızım kesme sen ona. daha erken
    yengem: annecim uzun keserim. geç olur
    ben: ne arıyorum ben burda yaa.

evre iki
    düğün yapılan yerdeyiz. abimler arkadaşlarıyla odada. aşağıda misafir karşılyorum.
    şog: anne abimlerin yanına bi uğrayayım ben.
    annem: olur mu öyle şey kızım. gidilir mi yanlarına onların şimdi. hem sen ayakkabının altına adını filan yazdırırsın şimdi.
    şog: yuh! aklıma bile gelmedi anne

evre üç
    düğün sırasında yengem buketini atacak. tüm bekar kızlar piste davet edilir*. ben de o gece şipşak foto kıvamında ortalarda gezdiğim için elimde makine piste doğru yürümeye başladım

annem: kızım begüm ablan çiçeğini sana atarsa tutma emi?
    şog: ya anne aynı anda hem fotoğraf çekip hem buket tutmamı nasil bekliyorsun?

işte böyle sevgili sözlük ahalisi. olur da bütün bu şeyler doğruysa ve ben gelecekte bir gün evde kalmış bir insan olursam bunun bütün sorumlusu annemdir. işbu giri kanıt niteliği taşımaktadır.
    (şirret olmayan görümce, 22.03.2009 20:45 ~ 20:58)
  6. heroine- arkadaşın nikahına gidicem, keramet vardır.

misuf- ayakkabının altına ismini yazmayı unutma. ayağın ağırlık merkezi civarına yaz ki
    çabuk sürtünsün silinsin.

hayata mühendis gözüyle bakmak bu olsa gerek. kısmet faktörünü sıfıra indirmek gerek tabi.
    (heroine, 23.03.2009 23:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil