annemin, tarafıma imalı giydirmelerinden biridir. bi nevi şifre barındırır içinde bu benzetme. hala çözemediğim.
açıklayalım dilimiz döndüğünce. peki.
telaşlı telaşlı bir hazırlık, makyaj daha bir özenli, çıkarmışım dolaptan siyah etek ceket takımları, kırmızı rugan ayakkabılarla ve fularıyla kombineli…
evet …evet …biri ile buluşacağım.
tam kapıdan çıkacağım ki annem kırk yılda bir yönelttiği imalı ama benim bir türlü neye yoracağımı bilmediğim tozlu benzetmesi.
-ne o, gelin arabalarının önüne konan bebekler gibi bir halin var.
şimdi gel de yor kardeşim, ne demek bu? ne demek? ne ima ediyorsun da ben anlamıyorum.
hani senin buluşacağın adam var ya, seni ancak kendi gelin arabasının önüne süs diye koyacak demedi deme mi? yanaklarına fazla allık sürmüşsün palyaçolara benzemişsin mi? bu gidişle evde başıma kalacaksın hakkatten mi? yoksa daha fazla bilgi istiyorum, müsat bir zaman ayır da iki laf edelim mi?
…
zorlama tanım: zamanın moda evlilik aksesuarıydı. şimdi yerini çiçekler ve rengârenk kurdeleler aldı. bana pek bir hüzünlü gelir di zaten o bebekler, kırmızı yanakları ve iki yana açtığı kolları ve beyaz ayakkabıları ile.
yine de anneme inat, gelin arabamın önüne bebek koymak istiyorum.(nokta)
sırf bu bebek yüzünden zamanın gelinleri öyle kolları bacakları açık "taş bebek gibi" durmaları gerektiğini zannetti.
heder oldu bir neslin sevişmeleri.
ölmeye mahkum bebektir. minicik bedeninin, biraz sonra üzerinden geçecek olan gelin arabasına dayanmasına ihtimal yoktur. yeter artık, her evlenen çift için bir bebek feda eden zihniyete son.bir bebek öldürürsünüz, bin bebek doğar.
(onder, 13.03.2009 16:57)
gelecekte doğacak çocuğun ilk oyuncağıdır. temizliktir saflıktır.
her görüşümde bana
chucky yi hatırlatan bebektir.sormayın bilmem nedendir.