belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · colin kazım richards
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · yüzün güzelleşmesi
  9. · itü sözlük ün amacı

gelecekten mektup  

1. (bkz: geleceğe mektup)
    (ali kamber, 26.09.2007 23:48)
  2. 2000 yılındaki ben, (şizofren de olabilir, ancak egoist bir adamdır muhtemelen, kendine yazmış)

öncelikle, milenyum hiçbir bok getirmeyecek. 2000'e girdik, ne oldu tribine girme. ben gireli 100 yıl oldu, hala bir şey yok. 22. yy daha az savaşların olduğu, barış ve kardeşliğin yer bulduğu, ya da ne bileyim herkesin eşit olduğu bir zaman dilimi, demek isterdim ama değil. bu insanlar ne zaman akıllanmıştı ki?

kendin 100 sene nasıl yaşadın merak ediyorsundur. anlatayım. 2050'lerde falandı, sıkılmıştım. bir gece intihar etmek istedim. sonra bir baktım gökdelenin karşısında bir reklam: kendinizi dondurun, 50 yıl sonra uyandıralım. vazgeçtim atlamaktan ve kendimi dondurmaya karar verdim. neden biliyor musun? lanet olsun, hala umut besleyebiliyorum. o kadar içtikten sonra intihar etmeliydim.

gelecekten geçmişe mektup diye bir şey icat ettiler şimdi de. eğer bu mektup eline geçerse gerçekten, hemen intihar et. az votkayla yaşanmıyor. mahalle baskısı diye bir şey çıkmıştı 2007'lerde falan, şimdilerde tekel'den votkayı karneyle alıyoruz. o derece.

bir de ironi yapılmıyor artık buralarda. herkes bir bilge adam olmuş. ferrariler hurdacılarda artık. bukowski okuyanlar, iğrenççç diye tepki veriyor. tikileri bile bir alem. intihar et koçum benim. beni de bu varolduğumu sandığım yanılsamadan kurtar artık. yokoluşun acı veren ama yine de yok eden iklimine gönder...

sevgiler, gelecekteki sen.

not: aval aval bakma, anlattıklarım doğru.
    (şiirbaz, 27.09.2007 00:54)
  3. tarih 27 mart 2036

sevgili xyz,

herşey iyice boka sardı, değişmeyen tek şey ise yıkmaya çalıştığımız düzen oldu. o katmerlendi. insanlar daha da aptalaştı, balıkların bile eski tadı kalmadı burada...

iyi ve kötü kavramları birbirine karıştı. birleşmiş milletler bu sorunu çzömek için uluslararası bir bilim kurulu kurdu, çalışmalar iki yıldır sürüyor ama çözemediler. esra ceyhan'ın davulcusu berlin flarmoni orkestrasına şef oldu, küçük iskender, iran'dan devlet nişanı aldı. insanlar artık erdem'e cinnet demeye başladılar bunun da farkında oldukları için nilgin marmara'yı yargıladılar ve 324 yıl hapis cezasına çarptırdılar, mezarından çıkardıkları kemikleri bir kafese koyup f tipinde bir kovuşa koydular onu. uzaylılar düzenli olarak anadolu'ya inip türk köylülerini taşladıkları için son zamanlarda ülkede seferberlik kol geziyor bu yüzden bu mektubu yazdıktan ancak bir kaç ay sonra atabileceğim sana.

vaktin varken kişisel çözümünü üret. kişisel bir çözüm olsun bu. kişisel. eğer o çözümü bulamazsan sana yazmaya devam edeceğim için diğer mektuplarımı da okumak zorunda kalacaksın. şimdilik hoşçakal.

imza: günah duygusu gibi bir şey
    (günah duygusu gibi bir şey, 25.03.2009 17:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil