belki ilginizi çeker
  1. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · zongul ducks
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · aşk ı memnu
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · kendi nick altı girilerini okumak
  9. · yök ün kendini allah sanması

geleceğe umutla bakmaya devam eden loser  

1. pollyana'nın 180 derece fırında pişmişi,kaybetmeye mahkum insan tipi.yalnız bu tipler kendilerini kusursuz görüp "kaybeden" olmadıklarını,hayatta kaybetmenin göreceli bir kavram olduğunu düşünür,kendilerini avutur,geleceğe umutla bakmaya devam ederler.

halbuki,hayatları boyunca; kaybedeceklerine,ezik yaşayacaklarına,özel olmadıklarına, kendilerini inandırsalar,"loser" olduklarını ve olacaklarını kabullenseler hiç bir sorun olmayacak,"loser"lığında kendine göre bir şanı bir karizması vardır dimi ama yavrum?hiç olmassa sokakta aylak aylak gezer,"-ben hayatta hep kaybettim ama serin duruşumu her zaman korudum,sisteme karşıyım,bu kadar da karizmatiğim ha bir de bukowski okuyorum ne dersin sevişelim mi" şeklinde ki ergenlik esanslı tümcelerle,kendinizi tatminlerden tatminlere sürükleyebilir,kim bilir belki bir sevgili bile edinebilirsiniz,şaşırtıcı değil mi?

olay şu ki "umut" beslememek gerek,"kendimi geliştireceğim "daha iyi bir insan olacağım" mavralarına inanmamak,kendini/ruhunu/yaradılışını kabullenip zayıf yaşamına devam etmek,önemli olanı bu!bütün hayat tecrübeni dolaylı yollardan edinmişsin,hayatla daha bir raund bile kapışmadan havlu atmışsın sonra da boktan kişisel gelişim kitapları okuyup "hayata farklı gözle bakıyorum,artık hayatımı düzene oturtacağım" şeklinde ki saçmalıklara inanır olmuşsun,sen mastürbasyonuna devam et canım,kendini kandır ama umutsuz vak'aysan umudun hayatında yeri olmamalı bunu da unutma,gereksizliğini daha da pekiştirme!

sende,ne hayatla ne de ruhunla savaşacak bir potansiyel göremiyorum ne yazık ki!o zaman bırak aksın balım,otur oturduğun yerde,tırmalamanın anlamı yok!benden sana küçük bir tavsiye,becerebilirsen tabii!hayata farklı gözle bakmaya çalışma,hayatın seni farklı gözle görmesini sağlamaya çalış -en azından-,ezilmiş kişiliğini spatulayla kazıyacak gücü edinmeye bak,yoksa adamın götünden kan alırlar kamil kan!

dipnot;loser kelamı yerine "ezik" kullanılabilirdi ama kullanılmadı!
    (alix, 31.07.2007 14:53)
  2. her şey çok güzel olacak filminde mazhar alanson'un söylediği hikaye şarkısında anlatılan durumdur, aslında loserlıktan kurtulmanın tek yolu kendini daha fazla yormadan, üzmeden geleceğe umutla bakıp bir süreliğine sakinleşmek, akıllıca düşünmektir, üniversite öğrencisi olarak sene kaybettiysen bir sonraki dönem yetişme derdiyle daha fazla ders almaktansa "nasılsa olan olmuş önce biraz kendime geleyim" diyerek az ders almaktır, ilişkiler bir türlü yürümüyorsa kendini bunalıma kaptırmamaktır, maddi sıkıntılar varsa durumu hemen düzeltmek için alelacele risklere girmeyip bir süreliğine kaleyi korumaktır falan filan, ulan öğreten adam gibi oldu, berbat oldu ya neyse...
    (nereye temucin, 31.07.2007 15:05)
  3. bir an önce nietsche ile tanışması gereken kişidir...
    (zorba, 31.07.2007 15:15)
  4. (bkz: zoser)
    (zoser, 31.07.2007 16:38 ~ 20.07.2008 07:54)
  5. (bkz: nasip)
    (bkz: kısmet)
    (bkz: kader)
    (bkz: yazgı)
    (bkz: hayırlısı)
    (bkz: alın yazısı)
    (bkz: alnında ne yazıyorsa o)
    (petrucciante, 31.07.2007 17:51 ~ 18:10)
  6. geleceğe umutla bakamayacak kadar zayıf karakterli ve zavallı birinin söyleyebileceği cümle...
    (scorpio, 31.07.2007 18:03 ~ 18:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil