|
|
- geforceun fx serisinin en bilinen, en kolpa kartı olsa gerek. ilk çıktığında fiyatı çok yüksek olan fakat daha sonra yeni modellerin çıkmasıyla beraber fiyatı cuuv diye aşşaya düşen, bilgisayar firmalarının kazık sokmak için sıkça kullandığı kolpa kart. şöyle ki, teklif verirken yazılır işte ghz, hdd, ram kıl yün tüy, araya da sıkıştırılır bir fx5200, sonra da vay anam ne kadar ucuz bilgisayar, hemen alalım der bilinçsiz alıcı. aman efendim yapmayın etmeyin, aynı paraya atinin buna on basan kartları var, biraz araştırma ile olay çözülebilir, saygılar nvidia.
- nvidia'nın sağlam overclock kapasiteli çipsetidir. elimdeki inno tornado markalı modeli kartın bios'unu modifiye etmek sureti ile overclock ederek, 3dmark'ta frame rate'i iki katına katlamışlığım vardır. yalnıza kartın üzerinde gelen fanlar, dandik olmaları sebebi ile iflas edebiliyorlar, -ki ekran kartımın orijinal fanı sıcaktan sıkışıp, fark etmediğim için 6-7 saat o şekilde kalarak erimekten beter oldu, fakat, -2d çalışıyordum- görüntüde hiçbir bozulma meydana gelmedi. daha sonra fanımı değiştirerek, hala sağlam şekilde kullanmaktayım. yalnız yaz aylarında, ağır overclock yükünü kaldıramayabiliyor.
- zamanında mx440'lardan pek bir farkı olmayan kart. tek farkı directx 9.0 uygulamalarını destekliyordu, tabii açabilirse. çok da satmıştır nvidia bu karttan, pis bir pazarlama stratejisi uygulayarak.
- düzgün bir soğutma imkanı sağlayamadığınızda windows vista'da öyle kalı kalıverebiiliyor kendisi. ama xp'de, 2-3 gün boyunca fansız kullandım(daha doğrusu kullanmışım) aleti, gıkı çıkmadı.
(kl7mu, 02.01.2008 06:27)
|