belki ilginizi çeker
  1. · kızların efendi adam yerine piç adam tercihi
  2. · ahmet altan
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · okan bayülgen
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · uğur arslan
  9. · ilkel insan

geceyarısı şarkıları  

1. ölümü gecenin içine yürüten; aşkı beşinci mevsime benzeten ahmet altan'ın kitabı 'mechul bir kadına mektuplar'la başlayıp 'sevmek tuhaf şey rauf bey'adlı deneme yazısıyla biten toplam 27 denemeden oluşmuştur. bu denemeler yazarın romanlarıyla karşılaştırıldığında bu denemeler romanlarında girdiği dipsiz kuyudan çıkarken kullandığı merdivenlerdir.
    (sunflower, 30.07.2006 22:36 ~ 04.08.2006 16:37)
  2. ilk defa eylül 1995 de can yayınlarından çıkan ahmet altan kitabı. kitabın arka kapağından alıntı:
    "bireyin iç çatışmalarını, çelişkilerini, zayıflığını ve gücü, tutkularını, çılgınlıklarını ortaya koyan insanın ruhunu çırılçıplak soyan, kişiyi kendi kendisiyle yüz yüze bırakılan yazılar "geceyarısı şarkıları". aşkları, acıları, geçmiş özlemleri anlatırken kadınlarıanlatıyor yazar, sevdiği, taptığı, ama korktuğu kadınları. hüzünle anlatıyor, coşkuyla, tutkuyla, sevecenlikle, şehvetle anlatıyor. insan ruhunun derinliklerine iniyor, her birimizin duygularını, davranışlarını irdeliyor, kendi kendimizden bile gizlediğimiz pişmanlıkları, özlemleri su yüzüne çıkarıyor, kendi kendimize hesap sorduruyor. can yayınları okurlarının, romanlarıyla tanıdığı ahmet altan'ın "köşe yazısı" tanımını aşan, büyük br edebiyat tadı veren bu denemelerini okurken insanı ve dolayısıla kendinizi tanımakta bir adım daha atacağınıza inanıyoruz."
    (chixculub, 31.07.2006 13:14 ~ 13:14)
  3. okurken, herbir denemede türlü öykülere gezintiye çıkarsın.

bi kadın eski bir radydan geceyarısı şakıları söyler, bir kadın kendini, öldürmekten utanan ve korkan kocasına cesaret vermek için kendini öldürr ve " bak acımıyor" der, bir kadın için fetholunur bütün avrupa... hayatın kalbinden cesurca yazıların yer aldığı yüzlercesine okuduğum kitaptır...
    (incebelii, 29.02.2008 15:03)
  4. "ölümün manasızlaştığı yerde aşk da ölüyor.
    ben ölümden değil, şiirsiz bir ölümden kurtulmak için aşık oluyorum."

kısmını ezberlemişim... belki 10 yıl olmuştur okuyalı. az evvel hafızamı yokluyordum, "ezbere bildiğim şiir var mıdır?" diye. hani tavlayacak kız filan olur; zorda kalırım. ay ışığı, alkol eşliğinde filan lazım olur diye* birkaç kısa mısra dışında bir de aklıma bu iki cümle geldi. google'a yazdım ve adı geçen kitaptan alıntıladığımı okudum birkaç yerde... hafıza nasıl bir şeydir? çalışma prensibi hakkında 3-5 popüler kültür zırvasından başka bir şey bilmiyorum... şaşırdığım şey, hatırlamam değil... daha çok bana ne ifade ettiğini hatırlayamamam oldu.

yani aklıma kazınacak kadar önemliymiş bir zamanlar benim için bu cümleler... aşk bir yaşamı vardan yok edermiş, aşk ölümü bile şiirselleştiririmiş... ve ben geçen 10 yılda buna olan inancımla beraber, bir cümleye anlam yükleme yeteneğimi de yitirmişim.

nasıl bir şeysin sen zaman ya? neyin peşindesin?
    kim bilir hatırlayamadığım neler götürdü yıllar ve ben bunların ne kadarını ne zaman nerede hatırlayacağım...? hayat garip şey doğrusu...
    (zinkafnun, 14.11.2009 23:18 ~ 23:20)
  5. (bkz: talk show host)
    (oyle sarhos olsam ki, 14.11.2009 23:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil