zifiri karanlıkta parlayan yıldızları seyretmenin en hödük insanın içindekini uyandırmasa da insanın içindeki romantiği açığa çıkmasına yol açan ve güneş ışığına direk olarak bakılamıyorken ay ışığının böyle bir durumu olmamasının da etkisinin olduğu hoş eylemdir. hele bir de yıldız kayarsa tadından yenmez. yıldız kayması ihtimaline karşı eylem önceisnde hazırda dilek tutulması şiddetle tavsiye edilir, aksi takdirde kilitlenme yaşanıp dilek tutma şansı mundar edilebilir.
bulutsuz yaz geceleri özellikle doğa içinde yapılabilecek en güzel şey.şehirde görmenin mümkün olamayacağı kadar çok yıldızı bir arada görürsün.kendin için bir tane seçersin ruh haline göre kimi zaman en parlak,kimi zaman en uzak olanı.keşke hiç sabah olmasa bu yıldızlar benimle saklambaç oynamasa dersin.ama onlar her zaman kaçacak bir delik bulur.ta ki bir sonra ki geceye kadar.sende ''sobe'' der oyunu devam ettirirsin.
huzur veren eylemdir...çünkü dünyanın en güzel yeri karanlık gözleridir.
şanslıysanız ve bir teknede bir yaz gecesini geçiriyorsanız ve üstüne ay da yoksa ortada yıldızların üzerinize düştüğünüzü hissederseniz.
gökyüzü, deniz ve yıldızlar arasında huzura erer insan.
tanrıya bakmaktır.
yatağınız pencerenin tam yanındaysa pek de abes olmayacak durumdur.
ya o değil de, tam bir haftadır bir tane yıldız var ama nasıl parlak ve sadece bir tane yıldız. çok ilginç lan.
tanrı değil de yaşayan diğer canlıları düşünüyorum ben. çok aciziz lan bi bok yapamıyoz resmen uzaktan incele sadece. şu yolculukları neyin yapmaya başlasak da olayımız olsa. yada yakın zamanda keşfetsek diğer canlıları falan.
benim yıldızım hangisi diye kendi kendine sormaktır. sarhoş etkisi yapar. bi de müzik çalsın yavaştan. tatlı tatlı.
ilahi bir aşktır bu
şakayla karışmasın..
benim derdim seninle
kal yanımda böyle..
(bkz:
senin gibi)
gökyüzünün anlamını taşıyorum ulan diye bağırasım geliyor.