gündem
  1. · ugg
  2. · yeşim salkım
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · fyodor mihayloviç dostoyevski
  9. · kwashiorkor

gece sokakta görülen beyazlar giyinmiş kadın  

1. bir bakışta tanırım onu. sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi yürür. ben burdayım ve senden farklıyım der. izlemekten kendimi alamam. ben gözlerimi kaçırdıkça o salınan giysiler buraya bak diye çağrı yaparlar. ben adeta kıpırdamaz olurum. o ise uzaklaşmaya başlar. ben gözlerimi kısarım. o gözden kaybolur. fonda piyano çalmaya başlar. o ise çoktan yeni gözlerin görüş alanına girmiştir.
    (badanaadanadanaana, 24.04.2009 21:04)
  2. (pyros, 24.04.2009 21:29)
  3. bir yaz gecesinde sokağa çıkmış, yanmış tenine yakışacak biçimde kombine ettiği beyazlarla görülmüş ve etki bırakmış kadındır. saçlarının hareketleri, boğucu sıcak yaz havasında ılık bir rüzgar gibi gelir yüzünüze. karanlıkta seçilebilen beyaz kıyafetleri ise, buğday teni olan vücudunu kaplamıştır.
    (onbirdakika, 24.04.2009 21:39)
  4. korku fıkrasi endüstrisinin ekmeğini sağlam yediği kadındır.
    hayır, bir kere de şu kadını gördükten sonra yaşamına normal devam eden insana rastlanmaz. sıradan bir insan, sıradan bir gecede, böyle bir kadın görse -eve gidem, televizyonu açam, koltukta uyayayım- diye düşünmeye devam edecekken, korku fıkrasi endüstrisinde, bu kadın ya böyle mal gibi yolun ortasında duruyordur, saçları uzun ve siyah ve ıslaktir, muhtemelen mezardan yeni çıkmış bir gelindir, ve muhtemelen çok sıradan bir hayatı vardır, kazada falan ölmüştür.

şimdi senin benim gibi insanlar da, gece vakti gider bu kadına sataşır. (ulan hayatında kaç kere gece vakti ıslak saçlı beyazlar içinde bir kadın görüp ona laf attın be mal? elleşme iste.. efendi ol.) kadının artık gözünden kanlı yaş gelmeler mı dersiniz, bileğinizi hızla tutup kaybolmalar mı dersiniz (fakat ertesi sabah uyandığınızda o iz halen bileğinizdedir.) böyle türlü türlü fantastik olaylar, türlü türlü şirinlikler.

çık git artık hayatımızdan geceleri beyazlar giyip dolaşan kadın, sayende nice aşklara yelken açacakken anca 3 kulhu bir elham ezberledik be, bu mu olmalıydı?
    (müyendis, 24.04.2009 22:00 ~ 22:28)
  5. (thedewil, 24.04.2009 22:26)
  6. (idiot, 24.04.2009 22:27)
  7. (kurban, 24.04.2009 22:27 ~ 22:28)
  8. (bkz: pippa bacca)

mümkünse türkiye -özellikle de gebze- dolaylarında bulunmaması önemle rica olunur, rahmetli italyan barış gelinine benzemesin sonu.
    (atalante, 24.04.2009 22:30)
  9. gece mesaisinden geç dönen bayan bahriye subayı olabilir kendisi.
    (navalboy, 24.04.2009 22:31)
  10. yağmura yakalanmaması her açıdan iyiliğine olan kadındır.
    (ykrog, 24.04.2009 22:36)
  11. (bkz: ak sakallı dede)

yok lan o başka masaldı ya.
    (kaçakçay, 24.04.2009 22:38)
  12. (bkz: serap)
    (laein, 24.04.2009 22:39)
  13. sıcak bir yaz akşamı, arkadaşlarla sahilde çilingir sofrası kurup, içip geyik yapmak üzere toplanılmıştır. ilk bir kaç saat herşey süperdi, kadehler tokuşturuluyor, bir muhabbet dönüyor ki sorma. ulan diyorsun her gece bu alemi yapan, göbekli ve bıyıklı amcalar harbiden haklıymış. bir de dansöz olsa şurda, dalga sesleri arasında çıksa masanın üstünde oynasa vallahi para yapıştırırım. her neyse, ortamın da etkisiyle rakılar yuvarlanıyor, şekerli su gibi, anason kokusu bir yanda, deniz kokusu bir yanda, rakının beyaz peynirle uyumu damakları okşuyor. derken ilk şişe bitti. hemen yenisini getirdiler, aynen devam ediyoruz. sonu gelmiyor bir türlü, kaç şişe aldınız lan diyorum etrafımdakilere ama üçüncü şişe bittikten sonra film kopmaya başlıyor bende. tek yapmak istediğim kalkıp eve yürümek ve güzel bir uyku çekmek. sahil bomboş, saat sabahın 4 ü nerdeyse. yürüyüş yolundan güvenlik görevlilerine selam vere vere evime yürüyorum koşar adımlarla. birden yaklaşık 20 metre ilerimdeki kadın dikkatimi çekiyor, bembeyaz giyinmiş, gözleri ışıl ışıl parlıyor gece karanlığında. "gel" der gibi bir hareket yapıyor bana. ona doğru yürüyorum fakat aramızdaki mesafe bir türlü kapanmıyor. kadın hala orda, gelsene diyor. bende salak her gel denilene gidilir mi. ne kadar yürüdüğümü hatırlamıyorum inanın dostlar ama o mesafe bir türlü kapanmadı.

güneşin ilk ışıkları yüzüme vurduğunda gözlerimi araladım, bir de ne göreyim, kumsalda boylu boyunca uzanmışım, sabah yürüyüşüne çıkmış şişman teyzeler vah vah çekiyor. en son hatırladığım o beyaz giyinmiş kadına ulaşmaya çalıştığımdı. sonra kumsala nasıl geldim, orda nasıl sızdım, hiç bir bilgim yok.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (zomig, 24.04.2009 22:40 ~ 22:47)
  14. tatil yerlerinde bardan, diskodan, gece kulübünden dönen kadındır. hem yanık tene çok yakışır beyaz hem de ortamdaki her renk ışığı çok iyi yansıtarak dikkat çeker.
    (hoptirininaynaynaynayninaynom, 24.04.2009 22:42)
  15. ayaklarıda tersse boku yediğinin resmidir.
    (hencecalik, 24.04.2009 23:05)
  16. bildiğin üç harfli lan bu. ne kedisi olum ne subayı hangi gece kulübü? manyakmısınız yaklaşmayın lan sakın. ev arkadaşınız olur valla iki dakikada. gece ayakları falan ters döner bunların. bir de ağlayan bebeği var bunun ama şimdi sırası değil o konunun. 'gotiğe bak lan' diye yanaşmaya kalkarsınız, aman diyim...
    (melankolik demokrat, 24.04.2009 23:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil