belki ilginizi çeker
  1. · bülent ersoy un aldatılması
  2. · banyodan yeni çıkmış bülent ersoy
  3. · dövme olayını abartan insan
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · colin kazım richards
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · the topkapı affair
  9. · 30 ağustos 2007 şampiyonlar ligi kura çekimi

gece görsem korkarım  

1. tipi kaymış insanlar için diğer insanların kullandığı laf öbeğidir. genelde, erkekler çirkin kızlar için kullanır bu deyişi. "bu ne abi!? gece görsem korkarım. uzaklaş uzaklaş..." şeklinde.
    (aberrant, 26.04.2007 18:32)
  2. (alik, 26.04.2007 18:39)
  3. (garion, 26.04.2007 18:40)
  4. (strutter, 26.04.2007 18:41)
  5. rencide edici bir deyiş, deyim, deyişim. yalnız içinde onanamaz çelişkiler barındırmakta. şimdi korkunun sebebinin şekil kaynaklı olduğu ima edilmekte fakat bu görme olayı ışık olmadan gerçekleşemediğine göre ortamda yeterli ışık olduğu sonucuna varabiliriz. gel gör ki bu görme olayının gündüz görmek ile fazla uzak akraba olamayacağı da aşikar. korkunun sebebi görmenin yaşandığı zamanla ilgiliyse de içerdiği tipini sikeyim iması yok oluyor, günah zavallı geceye kalıyor. bu da olmaz, geceye ayıp etmeyelim durduk yere. vessealm bu söz yerine daha direkt söylemler tercih edilmeli kanımca, tipini sikeyim oldukça münasip ve samimim mesela.
    (xix, 03.10.2008 05:01)
  6. birgün izmir alsancaktan geçiyordum ve oradaki bir masaya oturdum. her tarafta nehirden su akar gibi insan olduğu için, önümü net göremiyordum.ve bir taraftan taş gibi bir haturn gözüme ilişti.ama oturduğum yerin açısından dolayı baştan yüzünü göremedim. oturduğum yerin açısı, kız bana doğru gelirken; alttan üste doğru görmemi sağlayacak şekildeydi.önce ayakları, bacakları, gövdesi .... görüyordum ve içimden offf taş gibi karı diyordum. ta ki sıra yüzünü görmeye gelene kadar. yüzüne heyecanla baktım ve küçük çaplı bir kriz yaşadım. aman allahım! bildiğin erkek yüzünün makyaj yapılmış hali. travesti çıktı! o an karşımdaki kişiye karşı öyle duygular hissettiğim için kendimden nefret ettim.

o kişiyi gece görsem korkardım valla.
    (halimiz duman, 03.03.2009 14:31)
  7. (halimiz duman, 09.03.2009 18:41)
  8. (bkz: herve tum)
    (rnoktaunokta, 09.03.2009 18:57 ~ 15.05.2009 20:00)
  9. (bkz: kenan evren)

yalnız gece değil ne zaman görülürse görülsün korkulacak bir yüzü var zat-ı şeref...in.
    (wueseps, 09.03.2009 19:00 ~ 19:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil