|
|
- geçtiğimiz senelerde, ahu özyurt'un başarılı sunumu ile tanıştığım, cnn türk'te yayınlanan, süper bir haber programıdır. gece 23'te başlayan program, gün içinde gelişen siyaset, spor, kültür haberleri ile kimi zaman da eğlenceli haberleri güzelce harmanlayarak izleyiciye sunmaktaydı. çeşitli konulardaki kimi ilginç ve eğlenceli haberlerin tam yeri ve zamanında verilmesi ile, gün içindeki gelişmeleri ciddi ve kaliteli bir şekilde öğrenirken, canınız da sıkılmazdı. kimi zaman programa haberlerle ilgili konuklar da katılırdı. aynı zamanda, ertesi günün gündemi de program kapanmadan verilirdi. böylece hem gün içindeki hiçbir detayı kaçırmamış olurdunuz, hem de ertesi gün olup bitecekler hakkında da bir ön bilginiz olurdu. bu güzel program kurgusu, ahu özyurt'un hoş sunumu ile birleşince tadından yenmeyen bir program olurdu benim için.
-di'li geçmiş zaman kullandım, çünkü ahu özyurt bu programı sunmaya başladıktan sonra -her ne kadar kurgu hala aynı olsa da- programdan soğudum. niye, ben de bilmiyorum...
edit: ahu özyurt'un programa olan katkısını, benden daha iyi bir şekilde kelimelere döken bir haberi aktarmak istiyorum, sanırım soğumamın sebebi ahu özyurt'un programı artık sunmaması...
günün özetini sakin ses tonu ve konuya vakıf üslupla anlatıyor. (...) cnn türk’ün ‘anchorwoman’ı ahu özyurt, gündüz göremediklerinizi “gece görüşü” programıyla ekrana taşır. gecenin bir vakti evlere misafir olmanın zorluğuyla seyirciyi sıkmamak adına zeka oyunları yapmayı ihmal etmez; kısa, net cümleler, ekrana yumşak renk girişleri, sakin ses tonu, konuya vakıf üslup ve dinleyemeyenler için haberin manşetini ekrana yansıtması oyunun sadece bir bölümü...
http://www.kobi-efor.com.tr/...
- ahu özyurt' tan devralan başak şengül' ün hazırlayıp sunduğu, "mercek altında”, “bakış açısı”, “kısa mesaj” ve “netlik ayarı” bölümleriyle günün gündem ve haberlerini işleyen, "gecenin rengi" bölümündeyse sanat, spor ve moda dünyasından haberlere yer veren haber programı.
- savaşlarda geceleyin ortalığın görülmesini sağlayan, emniyet sistemi.
|