gece 

sayfa  / 5
adana çık aradan

1. günün geç kısmı, başlama ve bitişi biraz göreceli oluyo ama illa ki akşamdan sonra, sabahtan önce olması gerekiyo
    (greeen, 28.04.2004 03:04)

2. şu anı anlatmakta kullanılabilecek bir sözcük
    (bkz. 03.26 am)
    (aurorix, 28.04.2004 03:28)
  3. sözlüğün maksimum kullanıcı sayısına ulaştığı zaman dilimi
    uykusuzların asıl yaşam zamanı
    (ascella, 28.04.2004 11:57)
  4. bir dolu işi olanların bu işlerin en büyük bölümünü hallettikleri zamandır, gün boyunca bırakılsa da artık son saatler kalınca hız artar
    (greeen, 29.04.2004 02:17)
  5. yeter artık hiç bir şey eskisi gibi değil
    yeter artık aslında sen hiç sevmedin ki beni
    (bkz. mor ve ötesi)
    (kornish, 12.05.2004 13:39)
  6. (bkz. gecce)
    (wolverine, 12.05.2004 13:47)
  7. maket ve çizim uğruna hiç bir zaman zevkine varamadığım güzel dakikalar topluluğu.
    (pudra, 12.05.2004 18:44)
  8. s'imge adlı kültür ve edebiyat dergisinin mart-nisan 2004 sayısında işlediği konu
    (kerrigan, 12.05.2004 18:52)
  9. en etkileyici gün bölümü.
    (headfucker, 12.05.2004 18:53)
  10. "gece midir insanı hüzünlendiren
    yoksa insan mıdır hüzünlenmek için geceyi bekleyen"
    dizelerinde de belirtildiği gibi duygusal insanların hüzünlendiği zaman dilimi. gündüz bir savaş yaşanır, bir koşuşturmacadır gider, kafanızda bir şeyler vardır devamlı. fakat güneş uykuya geçtiğinde yalnız kalırsınız, işte o zaman farklı bir savaş başlar bünyenizde. garip bir karamsarlık ve hüzün kaplar bedeninizi. ağlamak istersiniz, ağlayamazsınız.somut bir nedeni yoktur can sıkıntınızın. hiç birşey çok da kötü gitmemiştir gün boyu. bu durum biraz daha sıkar canınızı, iyice bunalırsınız. cep telefonunuzun isim listesini baştan aşağı tararsınız sizi bu sıkıntıdan kurtarabilecek hatırlayamadığınız bir isim var mı diye, üç beş çağrı bırakırsınız, onlar da çaldırır fakat hiç bir faydası olmaz bunun. "yeni sms"e girersiniz,yazamazsınız bir şey. kaçmanın çözüm olduğunu zanneder sözlüğe girersiniz, müziği açarsınız ya da bir kitap alırsınız elinize. gözünüze ya da kulağınıza bir cümle değer, parçalanırsınız. hiç bir şey istemiyordur canınız. açar içinde duygusal şeyler geçmeyen bir pc oyunu oynarsınız, ama kaçmak asla çözüm değildir, eninde sonunda kapatırsınız oyunu ve o anda sarar yine sıkıntılar, hatta belki o oyunu bile oynayamazsınız. sevgiliniz vardır, arkadaşlarınız vardır, aileniz, okulunuz, her şeyiniz vardır ama mutlu değilsinizdir işte. müsebbip olarak bu mutsuzluğa geceyi görürsünüz, ağız dolusu küfürler savurursunuz geceye ve sonunda uykuya dalarsınız. tam uykuya dalmadan önce istemsizce bir cümle çıkar ağzınızdan
    "aman geceler olmasın bir daha"
    (ba of, 12.06.2004 19:54 ~ 13.06.2004 22:25)
  11. uyku düzeni diye bir kavramım olmadığından hiç bitmeyecek gibi gelen karanlık zaman.
    (the weakest link, 12.06.2004 19:56)
  12. kafa dinlediğimiz,kendimizle baş başa kaldığımız dünyanın evresi. ay ışığıyla daha bir yüzleşirsiniz içinizle.
    kusurları örten ve insanları kısa bir süre de olsa "insan" yapan dilimdir.
    (hell guardian, 12.06.2004 20:00)
  13. (bir de hissettiklerimize gelirsek)
    hayatın acı gerçeklerinin ağır siyah toz bulutunun oluşturduğu tünelde her dakika yaşanan ve son kapıdan çıkana kadar hiç bitmeyecek duygular okyanusudur.
    (hell guardian, 12.06.2004 20:02)
  14. mor ve ötesi'nin gül kendine albümünden eski ama güzel hatta en bi güzel parçası:

gece

bıktım artık susmaktan
    bunca yıl seninle geçti
    bir çift lafa muhtacız
    iki yabancı gibi

saat gece üç olmuş
    kapında ben, ben yokum sanki
    şimdi gerçeği söyle
    sonra yap istediğini

yeter artık, hiçbir şey eskisi gibi değil
    yeter artık, aslında sen hiç sevmedin

yoruldum suçlanmaktan
    yanında hiç olmadım sanki
    yüzün her şeyi söylerdi
    ama bakmıyor şimdi

bıktım artık susmaktan
    bunca yıl seninle geçti
    şimdi gerçeği söyle
    sonra yap istediğini

zaman geçer, büyürüz
    sertleşir dünya
    (excalibur, 20.07.2004 10:53 ~ 12.10.2004 09:41)
  15. ilk dinlediğim zaman ciddi anlamda bana ithaf edildiğini düşündüğüm, o zamanki ruh halimden dolayı gözümden yaş akıtan mor ve ötesinin en derin şarkılarından biri.
    (kornish, 15.08.2004 20:34)
  16. bazen olmasını istemediğim, güneş, aydınlık istediğim; bazen de hiç sabah olmasa yatağımın içinden çıkmasam dediğim zaman dilimi. gece çoğu şeyi örter, görmek istemediğiniz şeyleri size göstermez. yok zannedersiniz, bi anlık da olsa mutlu olmak güzeldir aslında; geçici olduğunu bilseniz de güzeldir. işte! gece bize bu fırsatı verir.
    (viola, 30.10.2004 14:21)
  17. "yüzünü geceye çevir ve yürü
    çünkü mutluluk karanlığın sınırında başlar."
    (stars giggle meh every nite, 27.11.2004 19:30)
  18. sözcükler birbirini götürdü,
    kitaplarda aklım kaldı.
    yaşamımda bir düğüm,
    ve gecede sivrisinek,
    kaldım .

özdemir asaf
    (yalnızlık senfonisi, 21.02.2005 11:44)
  19. iyi bir günün ardından insanı en mutlu eden saatler. iş çıkışı, ders çıkışı ve evde geçirilen saatler sonrası alilenizin eve dönme saati. bunlar insanlara en fazla huzur veren saatlerdir. konuşabildiğimiz, kendimize zaman ayırabildiğimiz, kitap okurken en rahat olduğumuz, günün o yıpratıcı yorgunluğunu atabildiğimiz o muhteşem saat dilimcikleri. hepinize mutlu geceler...
    (sabahsız, 11.03.2005 11:51)
  20. çok sevdiğim o ndan tutunda küçükken otobüste arka koltukta oturup beni güldüren yaşlı teyzede dahil olmak üzere önemlisinden yaşamımdaki bir virgüle kadar tüm anılarımın sırtıma bindiğini,onları ufukta gözükmesede belkide şu tepenin hemen ardında yer alan o yere götürmek zorunda olduğumu hatırladığım zamanlar.
    (lapsus, 04.04.2005 03:40 ~ 03:42)
  21. yunan mitolojisinde tanrılardan birinin adıdır.
    (bkz: night)
    (bkz: chaos)
    (bkz: erebus)
    (guenever, 04.04.2005 03:44)
  22. bazen geçmek bilmez, inadına yavaş yavaş geçer. kafanı kurcalayan bir şey varsa sabah olmak bilmez, döner durursun yatakta. bir ara gözlerin kapanır ama bu sefer de rüyalar bırakmaz peşini. ama bazen de ertesi günün heyecanıyla yatar yatmaz uykuya dalarsın, gece ne zaman geçmiş anlamassın. gece işte, sessiz, sakin, uykulu, geçmesi gereken zaman dilimi. geçmesse insanı bunaltan karanlık, geçerse odaya yeni doğan güneş kadar iç açıcı. keşke hava hep güneşli olsa...
    (gülümsün, 24.06.2005 11:56)
  23. anne şevkatiyle sarar sarmalar kusurları örter...belirli saatten sonra sadece şehrin ışıkları vardır...yalnızlığı en derinden hissedip sarsılma anıdır...ölümün küçüğünü tadmak yerine hayata bağlanmanın verdiği hazdır belki de...bazen hasrettir, bazen cevabı verilemeyen sorulara cevaptır...
    (palantir, 24.06.2005 12:13)
  24. yalnızlığı emanet ettiğiniz tek dostunuzdur...kaybetmenin verdiği burukluğu içerisine gizlersiniz...hele ki geçmişteki yaralardan -bu gönül yarası ise apayrıdır- birisi kanamaya başlarsa gece ile sararsınız...göz yaşlarınızı o siler...keşkelerin boğazınıza düğümlendiği anların birleşimidir gece...
    (palantir, 29.06.2005 01:16)
  25. dünyanın göze daha güzel gözüktüğü gün dilimi, camdan sokağı ve manzarayı izleyince tuhaf bir buhran getirir bazı bazı.
    (braveitu, 29.06.2005 05:15 ~ 05:15)
 sayfa  / 5