geçer 

adana çık aradan

1. (bkz: zor olsa da geçiyor)*
    (gülümsün, 24.05.2005 21:14)
  2. kutsi adlı şahsın sanane adlı şarkısından sonraki ikinci bombası. pek bir popüler gençler arasında.
    (twinkle, 02.01.2006 13:21)
  3. kutsi isimden çıkış şarkısından kaybetse de burda toparlamış, akustik bi başarı şarkıda söz konusu. ahan da buraya yazıyorum

saçının kokusu hala yastığımda
    kahrolası bir yalnızlık ortasında
    bir çocuk misali esir oldum sana
    bana bunca acı keder yeter be sevgilim

yazacağın üç beş satır yüzün varsa hala
    kayboluyor içimdeki o fırtına
    gün olur da bir gün karşılaşırız ya
    bana bir özür borcun olsun sevgilim

geçer geçer bu da geçer
    bir an gelir lafım geçer
    kolay değil canın çeker
    kimi seversen sev benim adım geçer

"kolay değil canın çeker" kısmı hariç şarkı sözlerini de başarılı buldum. bu kadar.

edit: bu şarkının akustik versiyonuna yazmıştım yorumlarımı. meğer abidik pop versiyonu da varmış. tiksindim kendimden. pop öö falan yane.
    (centrocampista, 10.03.2006 00:51 ~ 11.03.2006 03:17)
  4. öncelikle ; (bkz: @1175510)

hep aynı hikaye gönlüm düşünce aşka
    her ayrılık aynı yalnız kişiler başka
    hep aynı yalnızlık aynı tanıdık telaş
    hep aynı her şey aynı sanki birbirine eş

geçer geçer daha öncekiler gibi
    bu da geçer neler neler geçmedi ki
    yine düşer deli divane gönlüm aşka
    aşka, aşka
    aşka vurgunum ben

hep aynı heyecan aynı çocuksu hayat
    ben böyle biraz deli sen de biraz öyle kal
    nasıl olsa
    geçer geçer daha öncekiler gibi
    bu da geçer neler neler geçmedi ki
    aşka, aşka...

şarkının notalarında anlam veremediğim bir tılsım var. o kadar etkileyici ki... sanki bir peri kızının sihirli değneği değmiş notalara, enstrumanlara. onun o güzelliği, sadeliği, duruluğu gizli... insanı alıp götürüyor. dinlerken hüzün, dinledikten sonra '' yıkılmak yok '' tadı var şarkıda. çok şey öğrettin bize be sezen çok...

geçer geçer daha öncekiler gibi : bu da bitecek. yaşadıklarından bir ders çıkarmamışsın belli.. alışmış olman lazım artık..biraz acı, biraz gam, biraz keder...
    bu da geçer neler neler geçmedi ki : çok daha zorlarını görmedik mi? bu bize vız gelir. üzülmenin anlamı yok. gidecek. bitecek...
    yine düşer deli divane gönlüm aşka : ahh ulan sen uslanmazsın! yetmedi mi?biraz akıllı olsan geriye dönüp bir baksan şöyle. kime diyorum ki ben! al ulan sana! yine yeni yeniden...

sezen, çok yaşa emi!
    (deniz büyücüsü, 21.02.2007 14:12)
  5. kutsi'nin güzel parçası. ama parça kendi içinde çelişiyor. her şey geçer mesajı var ama ben geçmem, beni unutamassın notu da saklanmış araya.. ya da bilerek hazırlanmış. bilinmez.
    (deniz büyücüsü, 28.03.2007 17:44)
  6. ilkokul not sisteminde 2 'dir.
    (cherry blossom girl, 02.04.2007 14:08)
  7. sezen aksu'nun sezen aksu 88 albümünden tekrar tekrar dinleme isteği uyandıran,insanı başka bir dünyaya alıp götürüren parçalardan birisidir. muhteşem bir girişe sahiptir , olağanüstü güzellikteki bestesi onno tunç 'a ,sözleri sezen aksu'ya aittir.
    üst üste dinlenmesi bünyelerde değişik etkiler bırakabilir dikkatli olunmalı, fazla kaçırılmamalıdır.

aşka aşka
    aşka vurgunum ben ...
    (zdd, 23.05.2007 01:04)
  8. neyzen tevfik'in bir şiiridir: (bkz: @1359127)
    (wer bin ich, 07.08.2007 21:02)
  9. kutsi'nin tek sevdiğim parçası olmasının yanında bir teselli sözüdür. sevdiği kız başkasıyla evlenen kuzenimi teselli ederken "geçer." demiştim. anneannem ordan "geçer, geçer ama deler de geçer." diyerek benim "siktir et oğlum sana kız mı yok." temelli tesellilerimi yerle bir etmişti. yaşlılar bu işi biliyor. sonuçta geçer evet ama deler de geçer.
    (fb, 27.08.2007 10:34)
  10. sezen aksu'nun bu güzel şarkısını şimdi tan taşçı sözümü tutamadım albümünde yorumladı. başarılı olduğunu düşünmekteyim.
    (maymunherif, 25.09.2007 23:28)
  11. sezende bilir ki bir kendini kandırmadır.
    (karışıkhazırlayanusta, 25.09.2007 23:52)
  12. çoğu zaman bir teselli cümlesidir. geçer... her şey gelir, geçer. bunu söyledikten sonra kaç kişi gerçekten teselli bulmuştur ya da kim bu sözü söyledikten sonra gerçekten karşısındakini teselli etmiş gibi hissetmiştir bilinmez ama genelde anlamsız bir cümledir.

geçmez. öyle sanıldığı gibi kolay geçmez herşey. çocuk düşüncelerimin, çocuksu hayallerimin peşinden gidemediğim sürece, hayatta tek amacım olana ulaşamadığım sürece neye yararım ki ben. kendimi kollarında hissetmek istediğim insanın hayaliyle yaşamaktan, sadece bir gülüşüyle yetinmekten başka bir çare kalmadıysa hayatta hiçbirşey öyle kolay geçmez.

acını birazcık olsun dindirmek için tek yol uyumaksa ve uyandığında aklına ilk gelen yine o ise... rüyanda gözlerine baktığını, saçını kokladığını, sarıldığını görüyorsan kolay geçmez. sadece zaman geçer hayatlarımız acı içinde uyumak veya uyumamak arasında gidip gelirken...

"masallar gerçekleşince güzelmiş."
    (dzingis, 09.11.2007 00:25 ~ 00:26)
  13. demesi zor olan. çünkü neymiş? aşkmış onun adı.
    (heidi, 20.11.2007 21:51)
  14. (bkz: nah geçer)
    geçer, bu da geçer. zaman her şeyi siler. siler de eli pek yavaş. kalbim iki oda bir salon, her odasını ancak beş senede siler, temizler.
    (deniz büyücüsü, 08.12.2007 15:30)
  15. avunuştur delice. unutmak adına söylenen yalanlardan biridir. geçiyormu? belki zamanla... ama o kadar çok zaman gerekiyor ki geçmesi için, her şeyin yine eskisi gibi olması için.

(bkz: daha çok beklersin)
    (dedim ve noktayı koydum, 31.08.2008 20:15)
  16. biliyorum ama geçmesin...
    (nar ekşisi, 31.08.2008 22:34)