vay be 4 en kötü giri ile birincilik bende bu hafta.3 giri ile
palantir izliyo helal bize.daha kötü daha kötü demek geliyo insanın içinden.hadi kötüler kötüleniyor da iyilere neden oy yok,çok mu kötüyüz biz,yada kötülük göreceli mi?
1.liği kimseye kaptırmam dediğim girilerimdir ....
(kötü adam efekti eklemek istiyorum)
4 giri ile birinciliği ele geçirdiğim sözlük istatistiği...
bu hafta yani(23/072005ile01/08/2005 tarihleri arasında) benim birinci seçildiğim bazı kötü en gudik girilerin teşhir edildiği sözlüğün bir bölümü işte.ayrıca madem en iyi olamadım en kötü olurum felsefesini güdenlerin mekanı..
doğal olarak her hafta değişecek girilerdir efenim. her hafta buraya yazarsak forum olur, güzel olur.
hayır, üçüncü kalite söz oyunları yapma hevesinde değilim fakat bu tür başlığa bu tür şimşir tarak olayı benimkisi.
genelde dini konular veya toplumun örf,adet ve geleneklerinin alay konusu edildiği girilere biçilen paye.veyahut siyaset meydanı.ne diyelim (bkz:
hayırlısı olsun)
bu hafta 15'te 7'sini
seri eksi oy veren ibnegirilerinin kazandığı liste
*(mazzo, 11.07.2006 19:45 ~ 19:50)
seri eksi oy veren ibneye yazılanların tartışmasız bu kategoriye dahil edildiği giridir.
(sahra, 23.01.2007 03:50)
sözlüğün istatistik kategorilerinden biridir. (tanım yapıldı sallamak serbest)
aslında pek huyum değildir istatistiklere bakmak, ancak kendi girimi bu kategoride görünce buraya gönderilecek ne yaptım diye bakası geliyor insanın. en kötü 15 girinin 7 tanesi ahmet necdet sezer girisiydi ve çok enteresan şekilde bu 7 girinin tamamı sezer'in aleyhinde yazılardı. sezer hakkındaki en büyük eleştirim de kendinden farklı düşünenlere çok ketun durması, sözleri, bakışları ve tavırlarıyla bu insanları dövmesiydi. sezer'in yılmaz sözlük destekçileri de eksi oylarıyla dövmeye çalışıyor onun aleyhindeki yazıları. işi gücü bırakmış eksilenecek yazı arıyorlar sanki. her yazıyı kötüleyip haftanın en kötü girileri kategorisine yollamak zorunda değilsiniz, amacınız buysa eğer çok mutlu olabilirsiniz, sayfayı yazdırarak duvarınınıza asınız. 7 tane leşiniz var.
@1885946 nolu giri bendenize ait ve haftanın en kötü 12. girisidir kendileri. bu giri aldığı eksi oyların en az yarısını okunmadan almıştır, zira çok uzundu ve en son cümlesi aleyhte giri olduğunu çok açık belli ediyordu. orayı okuyan sezerciler bastılar eksiyi. o giri içinde hakaret yok, gizli hakaret yok, kimseyi iran'a, arabistan'a, yurt dışına yollamadım, belli bir kesimi aşağılamadım, dalga geçmedim, kimseye ayar verilen bir giri de değildi, kendi halinde bir giriydi vesselam. size garip gelecek ama ben bu girinin neden bu kadar vahşice eksilendiğini anlamadım. ben bu girimi haftanın en kötü 12. girisi olarak kabul etmiyorum, bu sadece en çok eksilenen 12. giriydi.
beşiktaş ve galatasaray aleyhine giri yazdığınızda girmeniz muhtemel olan listedir.
ama fenerbahçe'ye sallamak serrbesttir listenin yakınından bile geçmez bu girileriniz.
edit:bu giri daha şimdiden o listeye girmeye aday olup ne kadar doğru bir saptama olduğunu otomatikman kanıtlamıştır.
teşekürlerimi sunarım
hafta içindeki ilginçliklere karşı en fazla "oha falan oldum" dediğimiz girilerdir. son zamanlarda mı çok güncel, yoksa özellikle benim gözüme son zamanlarda mı çarpmaya başladı bilmiyorum, ancak genellikle futbol hakkında girilen girilerin çoğunluğu bu kategoride. çoğunluk dediysem öle az-buz bir ortalama falan da değil. bu haftanın 15 en kötü girilerinden 11 tanesi futbol ile ilgili.
sözlükte bir futbol karşılaşması hakkında girilen aşağı yukarı 200 giriden hepsinin okunduğunu düşünmüyorum. yani bu başlıkları sol frame de uzun saatler gören ve bir kez tıklamayan birçok yazar var. futbol ile ilgili bu kadar ilgili ve futbolu seven çoğu yazar var bu sözlükte, onlara elbette giri girmeyin diyemeyiz. seviyorlar, girecekler, yorumlarını belirtecekler. ancak sürekli "ahaha nasıl çaktı ama size karşı takım" gibi girilerin eksilenmesi ve sürekli bunları herkesin gözü önüne sokma fanatizmi hiç adil değil.
açıkcası bu olay etrafta ağızlarından tükürükler saçarak futbol konuşan ve diğer insanları rahatsız eden fanatizm gibi duruyor. sanki koca otobüsteyiz ve herkes bu grubun birbiriyle dalga geçmesini, bağırışlarını, çağırışlarını dinlemek zorundalar. tek fark bir sonraki durakta inecek yok. hepimiz bu otobüsün yolcularıyız.
(dzingis, 12.11.2007 00:30 ~ 00:33)
bu haftaki listede bulunan 15 kötü girinin 13'ünün futbolla ilgili olduğu istatistik hedesi. 2'si erkekle 1'i de akp ile ilgilidir.
21 ocak 2008 tarihinden itibaren sayıları 15'ten 20'ye çıkarılmıştır, tıpkı
geçen haftanın en beğenilen girilerinde olduğu gibi. tabii ki bunlar sadece gözlemlere dayanılarak ortaya konan bilgiler, moderasyonla bir alakam yok.
15 giri olarak kalsaydı girmeyecektim şu meşum listeye ama şans işte.
edit: 16. sıradan 3. sıraya uzun bir uçuş gerçekleştirmişiz. tebrikler, seviyorum sizi.
(küller, 21.01.2008 00:16 ~ 13:40)
içlerinden biri bu olmalı..ya da olmamalı işte bütün mesele bu.
artık pek bir anlamı kalmayan istatistik.
yarısını zaten, ercan saatçi ile buluşması/buluşturulması artık zorunlu olan özlemce parsellemekte uzun bir süredir.
diğer yarısını da, dikkat çekme amaçlı hareketlerin sahibi (ki kendisi de itiraf etmişti zaten) bir yazarın girileri ile çeşitli konularda yazılmış birkaç tane giri oluşturmakta.
bu haliyle haftanın en kötü girileri sadece 4-5 tane giriyi kapsıyor diyebiliriz zira diğerlerini listeye sokmayı alışkanlık haline getirdik. o haftanın "gerçek" en kötü girilerini okuma imkanımız böylelikle elimizden alınmış oluyor. bence çözüm olarak, özlemce'nin ercan saatçi hakkındaki her girisine bundan sonra nötr oy verelim ve bu sıkıntıdan kurtulalım. en sevilmeyenlerimde 4. sıraya kadar yükselmiş bir girimin bu listeye girememesi şaşırtıyor, sevindiriyor ve aynı zamanda üzüyor; aynı anda birçok duyguyu yaşatabiliyor.
aynı minvalde yazdığım 3 girimin,bir anda en sevilmeyenler listesi oluşturması sonucu,saat tam 00:00'da heyecanla baktığım ama kendimi göremediğim istatistik...
"eksilerimi aldım bu listeye girdim ama hiç takmıyorum, ahahah ne takıcam, onlar benim şeref nişanım allah allah" nidaları eşliğinde okunması gerekenlermiş. du' ben bi' daha okuyayım...
hiç lezzeti kalmamış artık bu girilerin. eskiden buraya giren giriler kötü oldukları için değil, karşıt görüşler yada sivri yazılar oldukları için girerlerdi. kendilerini okuturdu o giriler. beyoğlu'na kravatsız çıkamazdın. şimdi bakıyorum bir petersburg olsun, bir şahap cenabettin olsun yazdıkları aşina olduğumuz tarzdaki girileri ciddiye alıp eksi oy vermeye tenezzül ediyoruz. eskiden eksi oy da değerliydi. karneyle dağıtıyorlardı.
artık bu listeye girecekse evrim teorisi'ni, fethullah gülen'i, memleket meselelerini öven/yeren giriler girsin. rica edicem
rte türkiye nin ikinci atatürk üdür,
kızların birkaç iltifatla tavlanabilir olması,
salak giriler giren şımarık kız yazar,
sadece aptallar kitap okur,
laik olduğunu söyleyen kişi dinsizdir,
kedili nick alıp sempatik görünmeye çalışan kız gibisinden üçüncü sınıf aksiyon filmi lezzetinde başlıkları önemseyip bu listeye sokmayın. geçen haftanın en kötü girileri'ni böyle saçmalıklarla kirletmeyin.
lütfen...
sahip olduğum ilk sözlük kategorisi. hem de iki giriyle birden. ve bunu becerebildiğim için kendimle gurur duyuyorum. ama zannedilmesin ki sözlük yazarlarının bana eksi oy verme hakkına küfür ediyorum. hayır öyle değil. nasıl ki aydın diye adlandırılan bir insan 301den yargılanmaktan gurur duyuyorsa ben de bu kategoriye girebildiğim için gurur duyuyorum. valla helal olsun bana.
maalesef bu kategoriye girenler sandıkları gibi, yüce fikirlerini cesurca savundukları için değil, bilakis bok gibi savundukları için giriyorlar. dolayısıyla haftanın en kötülerine girdim diye saçma sapan onore olup, "üçüncü sıraya çıkmışım heyooo" tarzı tırt tepkiler vermeyin. saklamaya çalıştığınız kuyruk acısı daha çok belli oluyor.
1. 1 mayıs ta polise taş atan dallama/@2381820 şahap cenabettin
4. 1 mayıs ta polise taş atan dallama/@2381862 bayermuhen
9. taksim fetişi sendikacı/@2376780 geceninbiri
10. yerdeki kadın eylemcinin suratına tekme atan polis/@2382348 calligrapher
11. 1 mayıs 2008/@2379082 colt 1911
13. taksim fetişi sendikacı/@2376798 paul kellerman
14. 1 mayıs 2008/@2379372 dontgototheedgeofrainbows
15. muammer güler/@2375056 paul kellerman
16. 1 mayıs 2007 fc polisgücü sendika united maçı/@2377556 paul kellerman
17. muammer güler/@2375112 paul kellerman
öncelikle bu yazının muhatabı olan girilerin bunlar olduğunu belirtip listedeki diğer girilerin yazının konusu olmadığını belirtmek isterim.
yazıların sahipleri sanki bir partide ya da bir sınıfta bir köşeye itilmiş çocukların hüznünü yansıtıyor. dünyaya olan nefretlerinden eğlenmeye fırsat bulamayan kötü bakışlı çocuklar gibi. dişleri ve yumrukları sıkılı. en ufak bir çağrıda oyuna katılmaya hazır belki ama yılların biriktirdiği nefretle oyunbozanlık yapmaya da kararlılar. dediğim gibi, hüzünlü ve acıklı bir tablo. ve fakat yine de bu hüzün okuduklarımdan kaynaklı mide bulantısını yitirmeye yetmiyor.
ınsanlara karşı hissedilmesi gereken sevginin ve nefretin her zaman bir denge içinde olması gerektiğini savunmuşumdur. hatta hissedilen nefretin sevgiden kaynaklanması gerektiğini düşünürüm. oğuz atay ın tutunamayanlar da "ah canım insanlar" derken hissettiği kızgınlık gibi. ve bu listede olmayan tek şey de sanırım bu sevgi-nefret dengesi.
tavsiyem yazıların sahiplerinin yazıları tekrar tekrar okumaları. bu yazıların içindeki yanlışları tek tek sıralamamın, yazarların çocukluklarına inip kişisel tarihlerinin arkeolojilerini yapmanın daha fazla bir anlamı olmayacak gibi. yazılar birkaç defa okunduğunda bu yanlışları görememeleri, geleceğe dönüş filmindeki gibi hatanın en başına dönüp bunu düzeltememeleri bence mümkün değil. eğer mümkünse yapacak hiçbir şey yok çünkü.
yazarlara tavsiyem mehmet eroğlu nun kusma kulübünü okumaları. okurken hafif dahi olsa bir mide bulantısı hissederlerse henüz geç olmadığını anlayacaklardır sanırım.
hemen hemen her söylemlerinde ifade özgürlüğünden bahseden tayfanın; ve bunla çelişerek her aldıkları eksi oy için içerisinde "yobaz" sözcüğü geçen başlıklar açıp kendilerine eksi verenlerin ifade özgürlüklerini kısıtlayan insanların ders alması, kendi paylarına utanmalarını gerektiren istatistikler.
adının "geçen haftanın en çok kötülenen girileri" diye değiştirilmesi gereken girilerdir.
gerçi sözlük tayfası bir
zaman gazetesi tarafsızlığıyla girileri oyladığı için değişmese de olur, boşverin gitsin.
isteyen kullanıcıların üst taraftan istatistikler aracılığıyla ulaşabileceği istatistiktir. ama illa gözümüze sokulmaya çalışılan bir şeyler varsa eğer;
tehlikenin farkındayız, evet.
bir nev-i başarı tablosu olarak görülüp övünç kaynağı olabilirler.
(bkz:
bravo)