elbette okur odaklı bir sonucu değerlendirip yazar odaklı bir çıkarımda bulunmak ne derece doğru olur bilemiyorum, üzerine yorum da yapmıyorum; ama şu kadarını ifade edeyim, geçen hafta verilen oylar yine, yeni, yeniden "nick" bazlı, su sazlı, az nazlı verilmiş..
evvela şunu söyleyeyim; geçen hafta gündemi pek takip fırsatım olmadı.. ofiste ne zamandan kaldığını tam da kestiremediğim bir "bu siteye erişim engellenmiştir" ayıbının yansıması, vakit darlığı; girileri "sebep-sonuç dizgisi" çerçevesinde okumaktan, "neye ilişkin bir reaksiyon olduklarını" değerlendirmekten soyutlanmış, her biri başlı başına, bağımsız, ayar kokmayan giriler gibi algılanıp aynı minvalde tartılmıştır.. [wondrous'un 1 girisinin köklerini araştırdım, onu saymayalım] hadi nihavenduyek gibi yazamıyorum, pata küte aktarayım; "ulan oy verenler, amana koymuşsunuz geçen haftaki girilerin ha!"
yani sanıyorum sözlüğe bu hafta kabul edilmiş biri olsam da "
alkolik2000"'in kadraja girmiş 4 girisini okusam [1'i hariç] sınav sonucunu açıklarken gözlük üstünden bakan öğretmene duyduğum hiddet kadar hiddet duyar, vaktime acırdım.. [özellikle koyu yazdım] hani bu örneği yazarla bir samimiyetim varmış da öbürleri üzerinden çemkiremiyormuşum hali var diye veriyorum sanılmasın da; alkolik2000 ile mesajlaşmam ya 3, ya 4'tür.. sadece ve sadece "okur" mantığı ile veriyorum..
devam edelim,
wondrous 2/15 yaparken birinde "kendin pişir kendin ye" mentalitesini "amana korum" ile alengirli kıvama sokmuş; diğeri "çok takip edilirlik"in doğal bir yansıması..
strident ve
seth mescaline ise tam okurluk keyfime uyan, hoşlantı gıdılarımı tiken tiken eden tarz yazarlıklarıyla yaşanmışı öykü kıvamında öğeler ve canlandırmalar ile, uzun müddet cümle kurgulamalarındaki minimum hatalar ile "budur" dedirtmişler.. kalanlar ise 2 çağrışım, 1 alıntı vs.. [kimse "kalanlar" olmadığı gibi örneklemeler de "parmakla gösterilecekler" statüsüne haiz değiller.. sadece deşmemek adına kısa kesilmiştir..]
eğer 20-27 ağustos haftasında bu kadar durgunluk olduysa amenna; diyorum ya takip etmedim/edemedim; ama toplayıp alt alta kanka listesine eklediğinde, kanka listesinin uzunluğundan sözlük hayatı boyunca google reklamı görmeyen kişilerce "okunma sayısı" ve buna paralel "oy miktarı" seyri belirleyici olmuşsa, daha açık konuşalım, "x yazdıysa amana komuştur" gibi bir yaklaşımın ürünüyse bu tablo, olmamış..
şunu yazdığımda resmen hedef göstermek gibi olacak, biliyorum; ama samimiyetl ifade ediyorum, böyle bir kaygım yok; ben alkolik2000'in daha içine sinerek yazdığı girilerini o listede görmek istiyorum.. siz de yazabilen yazarları "bayağı"laştırmamak adına vicdan unsurunu öne çıkararak oylayın.. [yönlendirir gibi, hedef gösterir gibi oldu] keşke öyle oylasanız yani [daha iddiasız, kabul edilebilir..]