belki ilginizi çeker
  1. · geçen haftanın en beğenilen girileri
  2. · haftanın en beğenilenlerine giren dandik giriler
  3. · geçen haftanın en iyi girileri
  4. · geçen haftanın en kötü girileri
  5. · eudaimonist
  6. · van den budenmayer
  7. · şizofren ev kedisi
  8. · hayır onla alakalı değil
  9. · geçen gün gene sevişiyorum
  10. · burası istanbul
gündem
  1. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  2. · aşkın yedi seviyesi
  3. · dinde zorlama yoktur
  4. · author gibi erkekler
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · tanrıya sorulacak tek soru
  8. · sendeki kaşlar
  9. · küçük kardeşin defterinde bulunan yazılar

geçen haftanın en beğenilen girileri  

sayfa  / 7
  1. her pazartesi güncellenen istatistiktir. bir önceki pazartesiden itibaren girilen giriler arasında en fazla oy alan on tanesini sıralar.
    (viola, 06.06.2005 23:33)
  2. şu girilerin (@823991, @823488) eksilenmesi sayesinde bazı insanların bu sıralamada yükselmek adına nasıl planlı eksi oylar verdiğini görmüş oldum. kendi girim bir yana (zerre kadar umrumda değil) listedeki bazı girilerin de aynı şekilde eksilenip geriye düşürüldüğünü farketmem yargımı kesinleştirdi. işin üzücü yanı bunu yapanların normalde de yazabilecekleri akıllıca, eğlenceli yazılarla bu listeye girebilecek potansiyelde olmaları ancak başkalarının istatistiklerini dahi çekemeyecek kadar az gelişmiş bir karaktere sahip olmaları.

başkalarını eksiledikçe kendi değerleri artacak sanan bu çocuklara (zihinsel olarak yetişkin bir bireyin yaptığına inanmak istemiyorum) tek tavsiyem sözlükteki bu hırslarını düzgün bir insan olarak yaşamak için harcamaları.

not: yetkili kişilerden aldığım mesajlar sonrası, sıralamadaki yazarların listedekilere verdikleri eksileri kaale almayan bir sistem olduğunu öğrendim, takdir ettim.
    (atropos, 05.06.2006 20:06 ~ 18.09.2006 11:47)
  3. süper fasilite.

her pazartesi iki zevkim vardır.

biri hıncallı haşmetli doksan dakikayı seyretmek
    diğeri de geçen haftanın en beğenilen girileri'ni okumak.

yalnız bu okuma işini daha zevkli hale getirmek için 15. sıradan başlayıp final countdown tadında 1 numaraya doğru gidiyorum. 15'den 1'e doğru gidildikçe girilerin kalitesi artmıyor çünkü yazarlarımızın hepsi döktürmüş oluyor. hatta neredeyse sıralama bile anlamsız gelebiliyor. genellikle ne hikmetse bu girilerle çoğu zaman ilk defa karşılaştığım oluyor ve 15 girinin neredeyse hepsine bir artı oy da ben veriyorum. her hafta tüm kaliteli yazarlarımızın yanında acaba jugis nomen ne yaptı, iki blok otede yine döktürmüş, palanthaser süper, aa yine girmişim listeye * * nidalarıyla bir yarım saatim gidiyor.

kah gülmekten kırılıyorum, kah duygulanıp gözlerim doluyor. bu kadar kaliteli yazarlar arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. asker selamımı veriyorum. bu sözlükte yazar olan herkesi seviyorum.
    (hansvoralberg, 05.07.2006 17:32 ~ 06.07.2006 09:28)
  4. (bkz: @953480)

bu üçüncü sınıf, ucuz forward mail eklentisi de en beğenilen giriler arasına girmiş ya, kalite düşüyor galiba.

(bkz: evet fenerbahçeliyim)
    (bkz: hayır onla alakalı değil)
    (solti, 07.10.2006 14:23 ~ 14:38)
  5. gündemde olan bir konu hakkında çoğunluğun tarafında yer alıp, ucuz kelime oyunlu bir takım şeyler veyahut bir takım şeylere çok sinirlenmiş yazar modunda bir takım şeyler anlatırsanız rahatlıkla girebileceğiniz bir sıralama olduğunu düşünüyorum. "sen çok girdin de çözdün işin sırrını?" gibisinden haklı bir soruyla karşıma gelecek arkadaşlar için kendi ayarımı vereyim: girmedim. ancak an itibariyle bu sıralamayı işgal eden girilerin çoğunluğuna bakınca, böyle giriler yazmak yerine hiç girmemeyi de düşünebilirim. onca emek harcayıp, mükemmel eserler ortaya çıkaran bazı yazarları tenzih ederim; ancak bu listedeki çoğu giri ile kalite olarak aynı; ancak görüş olarak farklı giriler şu an geçen haftanın en kötülerinde gösterime girmiş bulunmakta. "sen daha iyisini yaz da sen gir." diyen arkadaşlardan özür dilerim; elimden gelen ancak bu.

edit: (kendime not) buraya da yazarın gelecek eksi oylardan korkmadığını, kahramanca savaştığını gösterecek bir takım duygusal, gaz açıklamalar yazılacak.
    (twinkle, 16.10.2006 02:13 ~ 02:18)
  6. an itibarı ile 15. sıradan bir girip bir çıktığım istatistik. bir ben değil, her yenilediğimde sıralama az buçuk değişmiş oluyor. ancak gösterip de vermemek ayıp bir şey, belirtmeden edemeyeceğim. allahtan screenshot aldım son yakaladığımda.

neyse buradan anlıyoruz ki bu istatistiğin tam demini alması için biraz zamana ihtiyacı varmış efendim.

edit: ahanda bir daha girdim. bu da mı gol değil be! bu da mı gol değil?

edit 2: bu istatistik hafta boyunca verilen oylar ile sürekli olarak değişiyor. yani tamamiyle sabit bir "geçen haftanın en beğenilen girileri" yok.
    (me vale madre, 02.04.2007 00:27 ~ 05.04.2007 21:34)
  7. bugün yenilendiği 00:00 saati civarında baktığım ve bir saat boyunca gidişatını takip etmeye çalıştığım sözlük istatistiği. şimdi baktığımda keşke bir screenshot alsaydım diyorum. türk medyasının 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingini göz ardı etmesi gibi o listedeki yaklaşık 10 tane mustafa kemal atatürk ve 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi ile ilgili giri listeden yok oldu. şimdi sadece en kötülere baktığımızda kimlerin miting ile ilgili ne denli derin ve ülkeyi kurtarabilecek fikirlerini* bizlerle paylaştığına şahitlik ediyoruz. gerçekten yazık olduğunu düşünüyorum. geyik yapmayı seven ve bizzat sözlükte bu şekilde bir dolu giri girmiş birisi olarak söylüyorum ki sadece geyik muhabbetine prim veren insanlar bir süre sonra akılcı düşüncenin, gerçeklerin, ülke gündeminin yanına bile yaklaşamazlar. eğer ki bu durum atatürk'e ve yapılan mitinge karşı bir düşmanlık ise işte o zaman vay bizim halimize. cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasının yakın olduğu şu zamanlarda gerçekten düşündürücü bir tablo olurdu.

elbette ki bunları yazmama sebep olan benim de girilerimden birinin araya kaynamasıdır. ancak ben akşam eve gelince böyle bir tabloyla karşılaşmayı beklemiyordum bunun da çok büyük etkisi var. çünkü atatürk düşmanı zihniyetten tiksiniyorum. kendi tarihini bilmeyen insanlardan; kadınlarının atatürk'ten önce nelere maruz kaldığını, nasıl hor görüldüğünü hatırlamayan insalardan; türkiye cumhuriyeti'nin öyle bir anda oldu bittiyle kurulduğunu bir ülkeyi ayakta tutmanın çok kolay olduğunu sanan insanlardan; atatürk'e atılan pisliklere prim veren insanlardan nefret ediyorum. atatürk ilkeleri'nin çağdaş bilim ve düşüncenin bir ürünü olduğunu idrak edemeyip hala bir yanlış bulmaya çalışıp bok atan pisliklerden iğreniyorum.

(bkz: atatürk dönse beklenen manşet)
    ne kadar dönemeyecek de olsa bazılarının artık korkuyu enselerinde hissetmesinin vakti geldi. 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi de bunun için çok önemli ve büyük bir adımdır. hiç bir partinin veya zümrenin karalama kampanyası amacına ulaşamayacaktır. orada yürüyen milyona yakın insanın yanında manen kaç milyon olduğunu düşündükçe her birinin götü pır pır atıyordur eminim.

son olarak hatırımda kalan birkaç giriyi refere etmek istiyorum (hatırladığım pandemonium ve mavio’nun girileri dışında kalan bütün yazarlardan özür dileyerek…):

(bkz: 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi/@1354369)
    (bkz: 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi/@1356650)
    (bkz: 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi/@1354296)

son olarak da kim ne derse desin değişmeyecek olan:
    (bkz: mustafa kemal atatürk/@1353002)
    (ardaarda, 16.04.2007 21:21 ~ 26.08.2008 18:54)
  8. bu hafta ülkeyi saran politikanın serin rüzgarları* ile birlikte gündemi takip eden politik giriler ile dolmuş liste...
    (talen, 30.04.2007 00:06)
  9. politika ile ilgili giriler içermesi gayet normal kategori. siz olaya "aa politika, kaka, pis" tadında bakabilirsiniz ama, bir dönem "cumhuriyet döneminin artık sonu geldi" diye açıklama yapmış bir kişi, tek aday olarak, tek kişinin seçimi ile cumhurbaşkanlığına atanmaya çalışılıyor. ordu muhtıra mahiyetinde bir açıklama yaptı, darbenin eşiğine geldik. bu durumda, böyle bir zamanda, "hülya avşar'ın donu göründü" tadında giriler o listeye girerse, ben yazarlığımdan utanırım. o liste, sözlüğün gündemini yansıtır. bu hali ile, sözlüğün apolitik olmadığını, gayet duyarlı bir fikir teatisi platformu olduğunu gösterir. gurur duyulması gereken bir tablodur.
    (thedewil, 30.04.2007 00:40 ~ 00:43)
  10. sözlük yazarlarının ortalama ilgi ve birikim seviyelerini belli eder. "sözlüğün en beğenilen girlieri" gibi bir istatistik olmadığından bakabileceğimiz tek yer burası gibi duruyor. burada herkes güzel şeyler görmek istiyor insan elbet, ancak manasız girileri de bol bol görüyor onlar.

ve bakıyoruz.

...

8. asosyal demokrat/@1494398 şizofren ev kedisi

...

ah ah, pek yazık. bu giride ne var ki, ayar mı? halihazırda yazılmış olanların bir özeti var, bir digest. bunun yerine, bahsi geçen girideki* her girinin geçen haftanın en kötü girileri kapasitesine sokulması yeğlenirdi halbuki. ayar çabası yapılıyor, cevap verince kötü olan sizsiniz. cevap verince çaylak olan da sizsiniz, evet. pek hoştur.

bunlara artı verin, ama tanım girip gerçekten sözlüğe katkı sağlama amacındaki insanların tanımdan ibaret girilerine de eksi verin ki, istatistik yapabilelim. zira en sevilen eserlere iki kere girip çıkan bir kısa devre girisi hemen eksilenip indiriliyor. hepsi böyle. en sevilen giri görülür görülmez eksileniyor. hep haset, hep haset. (bkz: en sevilen eserlere saldırmak)

- edit buraya: aha yine mi yaptınız. helal be! -

neyse, buralara giremesek de en azından "geçen haftanın en kötüleri" üzerinde yerimizi her daim korumak isteriz. pek de zor olmaz böyle bir toplum içinde. (bkz: giri kötüleme mafyası)

konudan saptık mı ne? güzel bir istatistiktir, fikir verir. ne haber?
    (asosyal demokrat, 02.06.2007 17:59 ~ 28.08.2007 15:32)
  11. gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var. bazı giriler photoshop'la güzelleştirilmiş. çogu yazar orjinal sanıp oy veriyor. subjektif bu durum bence.
    (compasino, 03.06.2007 09:30)
  12. ilk haber aldığımda tanımadığım yazarımızın* intiharından etkilenmiş, üzülmüş olsam da neredeyse tüm hafta başlığına kelimelerin yerleri değiştirilip aynı şeyler yazılmasından sıkılmaya başlamıştım. sözlüğe geldim geleli pazartesi günleri en büyük zevklerimden biri haline gelen geçen haftanın en beğenilen girileri istatistiğinin bu haftaki hali bana bu konuda kabak tadı vermiştir.

tabii ki üzüldüm ben de söylediğim gibi, benimle aynı ortamda yazan, muhtemelen bana yakın yaşlarda, benimkine benzer bir hayatı olan yazarın ölümünden ben de ekilenmiştim. ancak sözlüğün hayata veda eden bir yazarın arkasından üzüldüğünü veya o yazara saygı duyduğunu onun intihar etmeden önce yazdığı eserlere seri artı oy vererek ve o girileri haftanın en iyi girileri yaparak göstermesinden rahatsız oldum.

tabii herkesin kendi fikridir, belki çoğu yazarımız için o giri haftanın en iyi girilerindendir, ancak ben girinin güzelliğine değil de arkadaşımızın ölümüne oy verildiğini düşündüğümden aynı fikirde değilim.

son defa ahmet arkadaşımıza rahmet, ailesine sabır dileyerek dileyerek bir sonraki en beğenilen giriler listesinde gerçekten imrenerek okuyacağım giriler olmasını umut ediyorum...
    (sarpinsarp, 04.06.2007 15:56 ~ 23.06.2007 18:19)
  13. bir efsaneye göre her gece saat tam 00.00 da hafiften değişen sıralama. sanırım tüm hafta boyunca sabit kalan bu sıralamanın hafta içindeki oylamalara göre değişmiş hali oluyor bu. daha sonra hemen düzeliyor.

oylamaya göre değiştiği iddiasının kaynağının üstünde oturuyorum. ama sıralama harbiden değişiyor. elimde belgeler var, açıklarım.
    (lemon, 20.06.2007 00:27)
  14. haftanın başından haftanın sonuna kadar sabit kalmayan istatistiktir efenim. kalıyor diyenler olmuş, yanılmışlar. yine eskisi gibi, bu listeye giren giriler, hafta içinde aldığı eksi oylarla listeden çıkabilmekte. bana özel bir durum olmadığına göre vaziyet budur.
    (selenge, 25.06.2007 14:47 ~ 14:49)
  15. beş tane yazımla muhteşem bi giriş yapıp ortalığın amına koyduğum yer değil mi yahu burası. pardon 4, ya da 3, azalıyor yahu sürekli. neyse teşekkürler türkiye, teşekkürler itü sözlük, teşekkürler genç kızların yeni idolü. evet, artık gidiyorum, zirvedeyken bırakmak böyle bişey olsa gerek, bu son yazım.

ama çok korkuyorum ya. off. off işte off. küçük bi kız çocuğu gibi tedirginim nedense. sanki kırmızı pabuçlarım kirlenecek. ve beni kimse beğenmeyecek.

ya şimdi bu yazıma kızıp bana eksi oy verirlerse. listeden gider yazılarım. aşağıya düşer. bana özel bi durum değilse aşağıya düşmeyi hiç sevmem. saymam işte saymam. bana ne bane ne. çömlek patlar. kural ihlali filan olur. bi daha oynamak için de kaleye mum dikmek yetmez, "diken mi battı siken mi" var denilerek birilerini sikilmesi yahut da "kırmızı tuttum kurallar benden" duyurusu gerekir, ki kırmızı iç çamaşır giydiğimi herkes bilir .

neyse yahu şu "sikmek" sözcüğünü sik sik kullandığım için çok üzgünüm. özür dilerim. allah allah. ben hiç yapmazdım ama böyle bişey. şu sıralar çok gündemde ya ondan demek. çok karizmatiğim bi de.
    (kayser sozer, 25.06.2007 15:02 ~ 15:14)
  16. sürekli değişen bi kategori. bi ekrana bi benimkine bakıyorum ikisi de eskisi gibi değil ya, kalıyor ya da kalkmıyor diyenler oluyormuş, enteresan, sonuçta ben de muallaktayım. şimdi bu listeyi bana fakslasanız ya da elime verseniz de ilkokul karnemin yanına assam. yani ilk listeyi. değişmeden önce. ee şey bi de, güzel yazmışım dimi? heh heh, çok düşünmedim aslında, bi anda oldu, nasılım, bana özel bi durum olmadığına göre mutlu olmalıyım aslında. ühü. ühü. yalan söylüyorum lan. nerde benim yazılarım? sabah burdaydı ya görmüştüm. iki arkadaşa çaktım telefon onlar da yakalamış. neyse bana özel bi durum olmadığına göre söyleyecek bi şey yok.
    (kayser sozer, 25.06.2007 21:02 ~ 21:05)
  17. pazartesi gününün ilk dakikalarında ortaya çıkan halini, dallama kuklaların tahta kıçlarına çivilemek istediğim istatistiki bilgidir. ki, saçmalayamasınlar bir daha.
    (selenge, 25.06.2007 23:01 ~ 23:44)
  18. elbette okur odaklı bir sonucu değerlendirip yazar odaklı bir çıkarımda bulunmak ne derece doğru olur bilemiyorum, üzerine yorum da yapmıyorum; ama şu kadarını ifade edeyim, geçen hafta verilen oylar yine, yeni, yeniden "nick" bazlı, su sazlı, az nazlı verilmiş..

evvela şunu söyleyeyim; geçen hafta gündemi pek takip fırsatım olmadı.. ofiste ne zamandan kaldığını tam da kestiremediğim bir "bu siteye erişim engellenmiştir" ayıbının yansıması, vakit darlığı; girileri "sebep-sonuç dizgisi" çerçevesinde okumaktan, "neye ilişkin bir reaksiyon olduklarını" değerlendirmekten soyutlanmış, her biri başlı başına, bağımsız, ayar kokmayan giriler gibi algılanıp aynı minvalde tartılmıştır.. [wondrous'un 1 girisinin köklerini araştırdım, onu saymayalım] hadi nihavenduyek gibi yazamıyorum, pata küte aktarayım; "ulan oy verenler, amana koymuşsunuz geçen haftaki girilerin ha!"

yani sanıyorum sözlüğe bu hafta kabul edilmiş biri olsam da "alkolik2000"'in kadraja girmiş 4 girisini okusam [1'i hariç] sınav sonucunu açıklarken gözlük üstünden bakan öğretmene duyduğum hiddet kadar hiddet duyar, vaktime acırdım.. [özellikle koyu yazdım] hani bu örneği yazarla bir samimiyetim varmış da öbürleri üzerinden çemkiremiyormuşum hali var diye veriyorum sanılmasın da; alkolik2000 ile mesajlaşmam ya 3, ya 4'tür.. sadece ve sadece "okur" mantığı ile veriyorum..

devam edelim, wondrous 2/15 yaparken birinde "kendin pişir kendin ye" mentalitesini "amana korum" ile alengirli kıvama sokmuş; diğeri "çok takip edilirlik"in doğal bir yansıması..

strident ve seth mescaline ise tam okurluk keyfime uyan, hoşlantı gıdılarımı tiken tiken eden tarz yazarlıklarıyla yaşanmışı öykü kıvamında öğeler ve canlandırmalar ile, uzun müddet cümle kurgulamalarındaki minimum hatalar ile "budur" dedirtmişler.. kalanlar ise 2 çağrışım, 1 alıntı vs.. [kimse "kalanlar" olmadığı gibi örneklemeler de "parmakla gösterilecekler" statüsüne haiz değiller.. sadece deşmemek adına kısa kesilmiştir..]

eğer 20-27 ağustos haftasında bu kadar durgunluk olduysa amenna; diyorum ya takip etmedim/edemedim; ama toplayıp alt alta kanka listesine eklediğinde, kanka listesinin uzunluğundan sözlük hayatı boyunca google reklamı görmeyen kişilerce "okunma sayısı" ve buna paralel "oy miktarı" seyri belirleyici olmuşsa, daha açık konuşalım, "x yazdıysa amana komuştur" gibi bir yaklaşımın ürünüyse bu tablo, olmamış..

şunu yazdığımda resmen hedef göstermek gibi olacak, biliyorum; ama samimiyetl ifade ediyorum, böyle bir kaygım yok; ben alkolik2000'in daha içine sinerek yazdığı girilerini o listede görmek istiyorum.. siz de yazabilen yazarları "bayağı"laştırmamak adına vicdan unsurunu öne çıkararak oylayın.. [yönlendirir gibi, hedef gösterir gibi oldu] keşke öyle oylasanız yani [daha iddiasız, kabul edilebilir..]
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 28.08.2007 21:53 ~ 21:56)
  19. (bkz: giriye değil yazara oy vermek)
    (restless times, 31.08.2007 18:35)
  20. iki hafta önce geçen haftanın en beğenilen girileri listesinde birinci olan girinin --> @2078385, aradan geçen bir hafta içinde, "nasıl olur da geçen haftanın en beğenilen girileri listesinin birinci sırasına girebilir" denilerek eleştirildiği girinin --> @2088316, bu hafta geçen haftanın en beğenilen girileri listesinde birinci olmasıyla mevlevî bir düstura sahip olduğunu düşündüğüm istatistik şeysi.
    (bkz: ne olursan ol gel)
    (mademli bagnum, 29.11.2007 13:34)
  21. uçmuş [ hem kafasal anlamda, hem de kanatlandırılma babında] bir yazarın efsane blogunda da değindiği gibi bazı yazarların girmek için kastığı istatistik derecesi.

herkes okunmak ister tabii, bu konumuz dışında kalıyor biraz. yalnız haftalardır bazı şeyler kafamı kurcalıyor, aslında bu konuya birçok yazar değindi ama ben burada incelemeyi uygun gördüm.

kafanızı takmayın fazla bu istatistik bilgilerine. ukte istatistiklerine girmek için saçma sapan şekilde ukte katliamı yapanları da biliyoruz. amuğa koyim, boş beleş nickaltı yazılarının, boş bakınızların bu kadar çok oylanması şüphe uyandırıyor. mizah desen yok, öğretici bir yönü yok, ters çeviriyorsun kıçıma benziyor, eğri tutuyorsun yine bir sikim olmuyor. acaba burada hatır için yazı oylatan bir sikindirik şebeke mi var? bir dev repküllerinden yeniden mi doğuyor, birileri yeniden sözlüğe falan mı davet ediliyor rep için? bir sik anlamadım.

düzeltme: imla hataları
    (dünyayı kurtaran adam, 24.12.2007 00:18 ~ 05:41)
  22. bu en beğenilen giriler müessesesinin giri kalitesinden çok sözlükteki eş dost konusuyla ilgili olduğunu, eş dost kadar önemli bir mevzunun da sözlükte eskilerden olmak olduğunu zaten az çok herkes bilir.sonuçta biz de verdik amcamızın oğluna artı oy, sik gibi de yazmış olsa, vermedik mi? insan psikolojisi bu.şimdi bir sözlükte 35 tane amcaoğlunuz, 22 tane kuzeniniz olduğunu düşünün, tamam işte bitti.
    eskilerden olmanın yarattığı karizma da çok bilindik bir olgudur. mesela bir şarkıcı, gençliğinde süper albümler yapar, ortalığı kasıp kavurur, genç kızların sevgilisi olur. veya aynı şekilde bir yazar, bir ressam, her türlü kişiyi koyabilirsiniz yerine. sonra yaşlanmaya başladığında bu adamın performansı düşmeye başlar, sonunda öyle bir hale gelir ki, o en son hali ilk çıktığındaki hali olsa yüzüne bakmayacağımız adamı eski günlerin hatrına yine zirvede tutarız. kimse çıkıp 'rezalet olmuş abi' demez, 'aaa saygılı olun biraz eskilerden o' mekanizması devreye girer. sözlükte bukonudaki tutum da bunun biraz daha basiti, biraz daha geyiğe vurulmuşu sadece.
    ama bu hafta itü sözlük ve ekşi sözlük beğenilenler listesine baktığımda bu durumdan biraz endişe duydum.hatta ekşi sözlükte haftanın en beğenilen ilk 5 girisi beni resmen korkuttu.eğer beğeni eşiğimiz (ben uydurdum) bu kadar düştüyse, o zaman bir tuhaflık vardır gibi geliyor.hele ki ekşi'de ilk 5'te bir ssg yazısı var,ben yazsam, içeriğinde bulunan politik iğnelemeden dolayı zamanın ötesine gidecekken, bu adam yazınca en beğenilen giri oluyor. aynı şekilde bizim sözlüğümüzde de her hafta bir şekilde, (olmadı bkz ile) listeye giren adamlar var. artı oy mafyası mı devreye giriyor burada anlayamadım.

sözlük moderasyonu sadece bir kez, bir hafta için, girilerin altında yazan nickleri kaldırsın.giriyi oylayacak kişiler bunu yazardan bağımsız olarak yapsın, böyle bir liste oluşturulsun bir hafta da. o zaman en beğenilen giriler listesi nasıl olacak çok merak ediyorum.
    (scherzi, 31.12.2007 16:02)
  23. 15 tanenin yetmediği düşünülerek 20 taneye çıkarılmış listedir. @2191610 numaralı tamamı copy-paste giriyi en tepesinde gördükten sonra isterse 5000'e çıksın işlevini yitirmiştir artık benim için.
    (kamil trophy, 21.01.2008 00:49 ~ 00:50)
  24. (bkz: sözlüğün politik eğilimi)
    (subaquatic, 21.01.2008 00:59)
  25. bence formulize edilebilecek bir durumdur.
    gerçekten hakedenler kenara ayrılsın kalanlara lafım:
    -kat-i surette türk ırkı,osmanlı devleti, tarihteki türklerle ilgili herhangi bir olay eleştirilmemeli mümkünse her türlü şakşakçıklıkla haklı haksız, doğru yanlış, kulaktan duyma tüm bilgiler yüceltilmelidir.
    -tarihle alakam pek yok ama siyasete ucundan bulaşığım diyenler yine zinhar mevcut başvekilimizi beğenmez, hor görür bir tavır içerisine girip herhangi bir menfi söz söylememeli, hatta tarafsız bile bir yorumda bulunmamalıdırlar.yorum sadece iltifatla süslenmişse artı oy hakeder. ne demişler "marifet" iltifata tabidir.
    -aman ben bu ciddi konulardan yorulurum karıda kızdadır benim meselem ya da sözlüğün yakışıklılarına selam etmektir gayem diyenlerdenseniz sevimli girilerle çok puan kazanabilirsiniz.kızsanız beğendiğiniz konuları ilan eder, yakışıklı erkek konularına yorumda bulunur ve erkek dediğin girişini sıkça kullanırsınız. erkekseniz kızlardan bir kısmı mutlaka attığınız pasları alır.burda net ifade etmek isterim ki bu tarz girilerle bir alıp veremediğim yok ,herkesin tarzı kendine.hatta bazısı güzel oluyor ben de oy veriyorum .
    -baktınız aklınıza bir şey gelmiyor basın yerli yersiz küfrü. nasıl da sözlük formatı müsade ediyor. ne gam !

geriye kalan, bildiği, duyduğu, gördüğü ve dahi hissettiği şeyleri anlatan, herkesin aynı yönden baktığına başka bir bakış sunan yazarların girileri belki en sevilenlere çok girmiyordur ama insana bir umut veriyor: ülkenin en saygın ve düzgün okulundan hala bir pırıltı saçılıyor diye. zira biz elektrik-elektronik fakültesinin adının okulun puanıyla alakası olmayan karizmasını yaratan hikayelerle büyüdük vaktiyle. az düşünce üretmemiştir o okul, en azından mihrap yerinde dedirtiyor bu geriye kalan girilerin yazarları.
    (bilginsel, 21.01.2008 01:05)
 sayfa  / 7

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil