görseller
geçen ders nerede kalındığını hatırlayan öğrenci 

belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · ugg
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · disko kralı
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · karşısındaki esniyor diye esneyen iradesiz insan
  9. · allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın

geçen ders nerede kalındığını hatırlayan öğrenci  

sayfa  / 3
  1. hayret ettirir. her dersin başında hoca sorar "geçen ders nerde kalmıştık?" diye. tam bu sırada bu öğrenci devreye girer. son derece temiz ve düzenli olarak tuttuğu notlarıyla hocasına yardımcı olur. bu notlar tutulurken hiçbir masraftan kaçınılmamış, başlıklar ve önemli yerler renkli renkli kalemlerle yazılmıştır. hocanın gözünde primini de yapar sözlüsünü de alır. her sınıfta da vardır bunlardan. okul, dershane farketmez. her yerdedir bunlar. hiç anlamam zaten bu iş nasıl olur. bi kere o "nerede kalmıştık?" sorusuna cevap verebilmek için;

- önde oturmak,
    - geçen dersin hepsini dinlemiş olmak,
    - dersin sonlarında millet tenefüs hazırlıklarını tamamlamışken dikkati dağıtmayıp son cümleleri bile yazmak,
    - son derece temiz ve düzenli bir defter ve yazıya sahip olmak,
    - hocalarla iyi geçinmek,
    - ders boyunca dikkatlerin üzerinde toplanmasına göğüs germek,
    - gerektiğinde kalkıp o dersle ilgili soru çözebilecek yetiye sahip olmak,
    - sınıfın "bi dur amına koyim" bakışlarına aldanmamak,
    - aynı performansı her ders gösterebilmek gerekir.

şimdi ben bunların %96.78'ini yapamayan biri olarak hep takdir ettim bu öğrencileri. zaten o yüzden heralde onlar kazandı da ben kazanmadım. ama tabi dersin başındaki hazırlanma süresini de olabildiğince aşağıya çektikleri için çok kıl oldum zamanında, o ayrı.
    (hayalet, 02.10.2007 15:01 ~ 20:22)
  2. bu öğrenci üniversite sıralarında; siz ders esnasında hararetli bir şekilde sohbet ederken size dönüp tüm sınıfın duyacağı bir ses tonuyla "arkadaşım alçak sesle konuşabilir misin, dersi dinleyemiyorum" diyen öğrenciyle aynı öğrencidir kanımca. o an yumruğu gömmek istersiniz suratına ama sonradan final zamanı "tuttuğu notlar falan lazım olur belki" diye düşünerek tüm gıcık olmalarınıza rağmen sesinizi çıkarmazsınız.
    edit: ayrıca bu insan evladı teneffüs denen olgunun neden var olduğunu da hiç bir zaman anlayamayacaktır zira kendisi teneffüs aralarında -ki bu araların uzun veya kısa olması farketmeyecektir kendisi için- dahi formül ezberlemektedir. hayır biz de abartı tembeldik o ayrı mesele ama, ne bileyim arada dışarı çık, kampus ortamının tadını çıkar, iki top depikle, iki gülümse..iş hayatına başlandığında öğrencilik yılları deli gibi özleniyor, mumla aranıyor çünkü.
    (abdurrahmanshowtv, 02.10.2007 15:10 ~ 15:30)
  3. insan olduğundan her zaman şüphe ettiğim yaratık.bunca yıllık öğrenciyim hala geçen ders nerde kaldığımı hatırlamam
    (stresli porsuk, 02.10.2007 15:21 ~ 15.12.2007 15:48)
  4. (bkz: çancı)
    (dünyayı kurtaran adam, 02.10.2007 15:21)
  5. hayatımızı dar etmeye yemin etmiş branş branş çeşitlenen bazı lise öğretmenlerinin işbirlikçileridir. geçen ders nerde kalındığını hatırlatır, ödev hatırlatır, "boş derste ne yapalım" sorusunu tereddütsüzce "matetamatik hocam" diyerek yanıtlar.
    hoca da bu itaatkâr ve makine düzeninde çalışan talebeyi şereflendirir.
    fakat böylelerinin üniversitede tozunu atmak mümkündür. iş tipik bir not cevvalliğinden çok teorik yorumlama üzerinedir orada. en azından bazı üniversitelerde.
    dayak yemeyi hak etmez ama dışlanmayı hak eder. hıyar. çalış dersine al notunu... nerde kaldığını hatrılayamayan öğretmene yapacağın yalakalıktan ne geçecekti eline? dana!
    (altlejant, 02.10.2007 15:24 ~ 15:46)
  6. memlekete onlar da lazım dedirten tayfa.
    (denk, 02.10.2007 15:38)
  7. hatırlamaktan ziyade hocasına hatırlatan öğrencidir tuhaf olan. yoksa herkes hatırlar.
    (never walk alone, 02.10.2007 20:45)
  8. (pipelette, 02.10.2007 20:47 ~ 20:48)
  9. (marlasinger, 02.10.2007 21:11 ~ 21:20)
  10. işte bu insanlar yüzünden hiçbir dersin kaçırılmaması gerekir. halbuki böyle insanlar olmasa bir derse girmezsiniz ve bir dahaki ders kaldığınız yeri daha öncesi olarak gösterirsiniz ve böyle devam edersiniz. yalnız bunu yaparken hocanın çok zeki olmamasını dilemeyi ve kalmış olmanız gereken yeri unutmuş olmasını dilemeyi unutmayınız.
    (harmoniac, 02.10.2007 21:32)
  11. sadece inek değil aynı zamanda karaktersiz derecede yalaka olabilen öğrencidir (bkz: bu dahil bütün genellemeler yanlıştır) (ama yanlış olan genelleme kısmı sadece cidden karaktersizdir).
    sırf hocayla iki saniye diyaloga girebilmek için hemen ders arasında harıl harıl defterini karıştırır ki zaten üniversitede dahil ilkokul öğrencisi derecesinde not tutmakta, başlıkları kırmızı kalemle geri kalanları kurşunla yazmakta, defter kontrolü diye bir şey olsa üniversite de dahi yıldızlı pekiyi alma derecesinde mal, asosyal, inek ve yalakadır. bizim üniversitede bile hiç abartısız bu derece yalaka bi kız vardı.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 02.10.2007 21:35)
  12. her eve lazım öğrenci tipi.arada evde çalışılan derste nerde kalındığını hatırlatacak birine de ihtiyaç oluyor.aradan uzun süreler geçtiğinden.
    (jansset, 02.10.2007 22:07)
  13. hocam ödev vermiştiniz onu kontrol etmeyecekmisiniz bi soruyu yapamadım da diğerlerini yaptım ama. hocam quiz yapcakmıyız öyle demiştiniz çalışmıştım ben . gibi sorular sormaya potansiyeli olan ve linç edilmesine ramak kalmış öğrenci modeli.
    (cyclops1988, 02.10.2007 22:14)
  14. muhtemelen sonraki derste de nerede kalındığını bilecek olan öğrencidir.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 02.10.2007 22:16)
  15. şayet batak oynarken oyun yarım kaldıysa , skoru tutan kişidir..
    (merdaneli çamaşır makinesi, 02.10.2007 22:18)
  16. öğrenci öğretmen tartışmasında öğretmeni canı pahasına savunan öğrenci tipi.
    (johnson diversey, 02.10.2007 22:27)
  17. + evet ahmet söyle bakalım geçen ders nerde kaldık? *
    - valla, hocam..
    + hatırlamıyorsun tabii, dersi dinle...
    - hocam ali'de kaldık. konser dönüşü içtik, sonra oturduk batak attık.
    + ?!?!
    (venom, 02.10.2007 22:56)
  18. geçen ders kalınan yeri hatırlamasının yanında; sınıfın ya da amfinin en ön sırasına oturan, hocanın ders esnasında anlattığı herşeye "kaptım ben bu işi" anlamında kafa sallayan, hoca quizlerden, midtermlerden, projelerden bahsederken, kısacası "bu dönem ananız ağlayacak lan şerefsizler!" mesajını verirken size ve sizin de o an hocaya ve derse olan gıcıklığınız ve nefretiniz had safhaya çıkmışken utanmaz bir edayla tebessüm eden öğrencidir. yakın arkadaşlar kümesi içerisinde bu tarz insanlar mevcut ise sürecin selameti açısından yakınlaşılması (malum sınavlar ve projelerde yardım kaynağı), uzakta iseler de iyice uzaklaşılması icab eder. insanda ara ara dövme arzusunu depreştiren öğrenci tipidir ayrıca.
    (küller, 02.10.2007 23:37)
  19. geçen derste kalmasını dilediğim öğrencidir..
    (bvrak, 03.10.2007 15:09)
  20. kitap yaprağıyla beslenen iki ayaklı insan görünümlü varlık.
    (rahip, 03.10.2007 15:16)
  21. çoğu dersten yırtmamızı sağlayan öğrencidir.tabi ben notlarımı vermem,kopya da çektirtmem demeyen cinstense.genelde biraz gıcık oldukları söylenir ama ben hep iyilerine rast geldim...
    (pancar, 03.10.2007 15:51)
  22. bunların bir üst modeli hocanın verdiği ödevi unutması halinde hatırlatandır,ders sonrası üstüne atlanması elzemdir.
    (farazi, 03.10.2007 16:09)
  23. önceki gece geç saate kadar dışarıda eğlenilmiş, o gün anlatılacak derse hiç hazırlanılmamış, hatta yorgunluğun yol açtığı sersemlikle bütün materyallerin evde unutulmuş olduğu günün ilk dersinde imdat simidi gibi yetişen öğrencidir. her sınıfta bir tane olması gerekendir.
    (paula schultz, 03.10.2007 19:44)
  24. bütün dersleri takip eden, kendi kendine düşünüp "hoca bugün bunu işledi yarında şunu işler öbür gün şunu işlerse konu biter"diye kafa yoran öğrenci tipi.bu öğrenci tipi hocanın gözlerinin içine bakabileceği yerlere oturur ve hoca dersi anlatırken kafa sallar, yani "hocam ben sizin dediklerinizi anlıyorum zaten dersten önce de göz attım ben konuya çalıştım"der o hareketiyle.
    (ismini vermek istemeyen izleyici, 03.10.2007 19:58)
  25. +olm bak sakın söleme nerde kaldığımızı afallasın 5 dakka düşünsün nerde kaldık diye.. 5 dakka 5 dakkadır..
    -tmm abi nie söliim ya
    *eveeet çocuklar geçen ders nerde kalmıştık
    -divan edebiyatı şairleri hocam
    +allah cezanı versin ufuk
    -abi refleks olmuş ben napiim
    (jose, 03.10.2007 20:04)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil