gazi üniversitesi hukuk fakültesi   

adana çık aradan

1. ankara- emek'te, aşti'nin tam karşısında bulunan, sakin bir ortama, iyi bir öğretim görevlisi kadrosuna sahip olan bir okuldur. gazi üniversitesi'nin adının çıkmasına neden olan olaylardan -çok şükür- uzak olması, ayrıca gazi üniversitesi'nin merkez kampüsüne de mesafe olarak uzak olması hasebiyle kendi içinde bağımsız bir üniversite gibidir, zira bu fakültenin öğrencileri ana kampüse pek uğramaz, daha ziyade kendi yağlarında kavrulmayı yeğlerler. aynı şekilde de eğitim, mühendislik, iibf öğrencileri de bu fakülteyi sık ziyaret etmezler. sosyal faaliyetler açısından biraz zayıf kalsa da, vasatın üzerinde bir okuldur. 2006 öss'de devlet üniversitelerinin hukuk fakülteleri arasında ankara'nın ardından ikinci sırada yer almıştır, zaten öğrencilerinin çoğu da ankara hukuk'u kılpayı kaçırmışlardır.
    (garion, 28.03.2007 19:42)
  2. 1994 yılında öğrenci alımına başlamış, iyi bir öğretim görevlisi kadrosuna kısmen sahip olan okuldur : iş hukuku'nu prof. dr hamdi mollamahmutoğlu'ndan, borçlar hukuku'nu yrd. doç. dr. mehmet istemi'den almak büyük bir şanstır. ancak izzet özgenç gibi bir şahsiyetten ceza hukuku öğrenmek, bir dersi ancak 4 yılda (o da şans eseri) verebilme ihtimali bulunduğunu ve okul bittiğinde aslında ceza hukuku adına gerekli hiçbir şey öğrenilmediğini anlamak demektir. ders geçme sistemi son üç yılda oturmuştur ki, daha önce 4 yıllık normal bir öğrenim sürecinde 2; 6 yılda ise 3 kez ders geçme sistemi değiştirildiği görülmüş ve yönetici kadro bu vesileyle onlarca öğrencisini gözünü kırpmadan mağdur etmiştir. bu mağduriyete bir de 3 yıl önceye kadarki öğrencilerinin kantin diye penceresiz bir bodrum ortamında vakit geçirdiğini eklemek gerekir.

öğrencileri, uzak ve olaylı olan kampüs alanına idari işlemler haricinde pek uğramaz. üniversite bahar şenliği, hukuk öğrencilerinin final öncesi eve kapanıp ders çalışmaya başladığı vakte denk geldiği için kendilerince pek rağbet görmez. bu vesileyle 2004 yılında hukuk fakültesi, minik bahçe-otoparkında kendi çapında bir şenlik düzenlemiş, ilki olaysız geçerken ertesi yıl yapılan ikincisi diğer fakültelerden gelen ülkücülerin baskınına uğramış, performans sergileyen grup sahneden indirilip mehter marşı çalınması istenmiş ve bu güzel organizasyonun da ömrü böylece bitmiştir.(şimdi tekrar yapılıyor mu bilmiyorum)

öss'de devlet üniversiteleri arasında puan olarak 2. sırada olması, 100 kişilik bir kontenjana sahip olmasından kaynaklanır.

bunun haricinde, akademisyen olmak isteyenler için bulunmaz bir okuldur. çünkü daha birinci sınıftan hukukçu gibi düşünmenin ve düşünceleri hukukçu gibi ifade etmenin sınavlarda başarılı olmak için ilk şart olduğu kafalara yerleştirilmiştir.
    (yilan tislak, 03.05.2007 19:57 ~ 20:22)
  3. ankara hukuğu 0.2 yle kaçırıp da 1.girdiğim fakülte
    (alphi, 18.08.2007 11:58)